hoffman celly

NHL:n toinen tämän syksyn Global Series -ottelu Ottawa Senatorsin ja Colorado Avalanchen välillä pelattiin lauantaina Tukholman Ericsson Globessa. Ottawa voitti toisenkin kamppailun, mutta tällä kertaa voitto irtosi jo ottelun varsinaisella peliajalla maalein 4-3.
Seremoniallisessa aloituksessa nähtiin jälleen upea hetki, kun Daniel Alfredsson pudotti kiekon Erik Karlssonin ja Gabriel Landeskogin poseeratessa mukana.

Molemmat joukkueet olivat vaihtaneet maalivahteja verrattuna eiliseen. Ottawan maalilla oli Mike Condon ja Avalanchen maalia vartioi Jonathan Bernier.
Colorado pääsi ottelussa ensimmäisenä ylivoimalle, kun Ottawan Derick Brassard otti jäähyn ajassa 4.45 koukattuaan Chris Bigrasia. Avalanchen Mikko Rantanen pelasi jälleen joukkueensa ykkösylivoimassa ja oli uittaa kiekon maaliin Senators-veskari Condonin kautta.
Ottawan Matt Duchene oli viimeistellä kahdeksan ja puolen minuutin kohdalla ensimmäisen Senators-maalinsa, kun hän sai paikan Senatorsin neljällä kahta vastaan -hyökkäyksestä, mutta nosti kiekon yli.
Coloradon Andrei Mironov sai ottelun toisen jäähyn ajassa 12.52. Ottawan Erik Karlsson oli jälleen epäonnensoturi, sillä hän haparoi heti ylivoiman alussa pahoin hyökkäyssiniviivalla. Coloradon Blake Comeau pääsi läpiajoon ja viimeisteli 1-0 johtomaalin tarkalla kudilla tolpan kautta. Avalanche pääsi Karlssonin siniviivalla tapahtuneesta kiekonmenetyksestä edellisessäkin ottelussa läpiajoon, jolloin Senators joutui rikkomaan Matt Nietoa ja Colorado sai rangaistuslaukauksen.

Sadannen NHL-ottelunsa pelanneelle Rantaselle tuli reilut kaksi minuuttia myöhemmin aivan loistava maalintekopaikka, kun Tyson Barrie syötti hänet tyhjän maalin eteen, mutta Rantanen osui esteettömästä paikasta vain sivuverkkoon. Tilanne lähti alun alkaen Rantasen hyvästä hyökkäysalueen riistosta.
Ottawa tasoitti ylivoimalla, kun toista erää oli takana 12 sekuntia. Mike Hoffman nosti kiekon kohti Coloradon päätyä ja kulmalleen jäähän pudonnut kiekko muutti pompusta suuntaa livahtaen etukulmasta Bernierin vartioimaan Coloradon maaliin.
Ottawa sai kiekon maaliin seuraavan kerran ajassa 24.28, kun Chris Wideman ohitti Bernierin. Tilanteessa tuomittiin kuitenkin maalivahdin häirintä, kun Tom Pyatt oli maalivahdin alueella, ja maali hylättiin. Colorado siirtyi ylivoimalla 2-1 -johtoon, kun pelikello näytti 28.34. Maalin teki tarkalla laukauksella B-pisteen kaarelta Alex Kerfoot. Jäähyllä istui Ottawan maalin hylkäyksen aiheuttanut Pyatt.
Ottawa kuittasi 42 sekunnissa, kun Karlsson riisti kiekon hyökkäysalueella ja syötti maalin luukulle Mark Stonelle. Stone pyörähti kerran ympäri ja viimeisteli rystyltä Ruotsin-reissunsa kolmannen ja kauden 12. maalinsa. Karlsson kirjautti Hoffmanin maalista itselleen syöttöpisteen, joten Senators-kapteeni oli ollut jollakin tavalla osallisena jo kolmeen ottelun neljästä maalista.
Toisen erän puoliväliin sattui todellinen maalisuma Sven Andrighetton vietyä vielä Coloradon kolmannen kerran johtoon ajassa 30.36. Andrighetto laukoi pienestä kulmasta, ja kiekko meni Dion Phaneufin mailasta ohi voimattoman Condonin. Tämän maalin jälkeen Ottawa vaihtoi maalivahtia, ja tolppien väliin luisteli Craig Anderson. Condon torjui kymmenestä laukauksesta seitsemän, mutta kaikki osumat eivät olleet hänen huonouttaan.
Ottawan ruotsalaispuolustajat pääsivät kaikki tehopisteille jo ensimmäisessä ottelussa. Johnny Oduya oli Karlssonin tavoin tehokas myös lauantaina. Kokenut pakki tykitti Senatorsille hienon 3-3-tasoituksen, kun erää oli takana seitsemän minuuttia ja sekunti. Osuma oli Oduyalle kauden toinen.

Colorado sortui kolmannessa erässä pahasti jäähyihin. Mike Barberion kolmas rangaistus kostautui Avalanchelle, sillä Hoffman iski illan toisella osumallaan Ottawan ensi kertaa johtoon. Maaliin ei annettu syöttöpisteitä, mutta Duchene rakensi tilanteen hyvin ylivoimassa, jota kesti aloituksesta maaliin vain kymmenen sekuntia.
Coloradon päävalmentaja Jared Bednar otti Bernierin pois maalilta 1.53 ennen loppusummeria, mutta aloituksen tulo keskialueelle pakotti Bernierin takaisin luukulle jo viisi sekuntia myöhemmin. Bernier pääsi pois maaliltaan taas vajaat puolitoista minuuttia ennen peliajan päättymistä, mutta tasoitusta ei enää nähty.
Colorado-kapteeni Gabriel Landeskog tappeli kotiyleisönsä edessä jäähylle Alexandre Burrowsin kanssa vielä 3,6 sekuntia ennen loppua.
Mikko Rantanen oli ottelun viimeiset minuutit jäällä, kun Colorado haki tasoitusta. Rantasen jääaika oli 18.58, ja hän pelasi ylivoimalla yhteensä 3.14.
Anderson torjui Ottawan maalilla kahdeksan kertaa, kun virkaveli Bernierille tuli 36 torjuntaa.