TOR-WPG: Laine laittaa kiekon ylähyllylle

Keskiviikon kolmen ottelun NHL-kierroksella väännettiin pisteistä todella tasaväkisesti. Kaikki ottelut olivat niin sanotusti maalin pelejä. Voittajatkin olivat yllätyksellisiä, sillä ennakkosuosikit joutuivat taipumaan niin Torontossa kuin Philadelphiassakin.

Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 3-4 vl.
Jets oli oppinut edellisestä kerrasta ja kahmaisi revanssin Maple Leafsista. Toronto voitti aiemman kohtaamisen viime viikolla, mutta tällä kertaa Jets kaivoi kaksi pistettä voittolaukauskilpailun kautta.
Jets oli lähellä sinetöidä pelin jo varsinaisella peliajalla, mutta sillä oli vaikeuksia irtioton kanssa. Nikolaj Ehlersin, Mason Appletonin ja Mark Scheifelen osumat veivät Winnipegin ottelun tiimellyksessä johtoon kolmeen eri otteeseen, mutta jokaisella kerralla Toronto nousi tasoihin ennemmin tai myöhemmin.
Kotijoukkueen maalintekijöitä olivat kahden osuman Auston Matthews sekä Kasperi Kapasen syötöstä osunut Dmitri Timashov. Pisteputkensa kuuteen otteluun venyttänyt Matthews oli syy ylitöihin, sillä hän vastasi 3-3 maalista vain 14 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.

TOR-WPG: Matthews nousee 30 maaliin

Hurjalle vireelleen jatkoa tavoitellut Maple Leafs joutui pettymään, sillä Jets pystyi vielä ryhdistäytymään viime hetkien takaiskun jälkeen. Jatkoaika ei maalia tuonut, mutta vieraat olivat vahvempia voittolaukauskilpailussa, jossa onnistujiin lukeutuivat muiden muassa Matthews ja Patrik Laine.
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 3-2
Flyers saavutti huippuluokan voiton pitäessään pintansa sarjan ykkösjoukkuetta vastaan. Philadelphia sai otteluun loistavan alun, eikä ote herpaantunut. Lopullinen ratkaisu syntyi alivoimalla.
Päivää aiemminkin verkkoa heiluttanut Travis Konecny oli mies Flyersin avausmaalin takana, kun ottelua oli pelattu vain kolme ja puoli minuuttia. Takaisku herätti Capitalsin, joka teki kaksi seuraavaa osumaa Nicklas Bäckströmin ja Jakub Vranan kääntäessä tilanteen hetkellisesti. Robert Häggin 2-2 osuma kuitenkin päästi joukkueet erätauolle tasatilanteessa.
Ensimmäinen erä jäikin ottelun tapahtumantäyteisimmäksi. Toisessa erässä kuvaan astuivat rangaistukset, joita Flyers napsi aivan liian kovassa tahdissa. Kahden jälkimmäisen erän aikana isännät kävivät kärsimässä peräti viisi kaksiminuuttista. Verkko myös heilui erikoistilanteiden aikana, tosin yllättävään suuntaan, sillä Kevin Hayes iski voittomaalin alivoimalla toisen erän lopussa.

Los Angeles Kings - Dallas Stars 1-2
Kylmäverisyys ratkaisupaikoissa toi Starsille jo viiden peräkkäisen voiton. Samalla Kingsin sarakkeeseen kirjattiin kolmas tappio putkeen.
Anze Kopitarin maali antoi Kingsille erinomaisen startin, jonka myötä kotijohto pysyi taululla toisen erän loppuhetkille asti. Sen jälkeen Drew Doughtyn rangaistus kuitenkin kostautui ja ottelu kääntyi pikatahtiin. Jamie Benn tasoitti ylivoimalla tilanteessa, josta Kingsin maalivahti Jonathan Quick pelattiin totaalisesti ulos nopealla kiekonliikuttelulla. Puoli minuuttia myöhemmin Blake Comeau vei Dallasin johtoon lämäämällä kiekon läpiajotilanteessa ylähyllylle.

LAK-DAL: Comeau iskee jättipommilla

Esa Lindell jatkoi loistavia otteitaan Starsin takalinjoilla. Suomalainen syötti molemmat maalit ja on nyt neljän ottelun pisteputkessa. Sinä aikana Lindell on merkkauttanut jo seitsemän maalisyöttöä.
Toronto Maple Leafsin Auston Matthews teki keskiviikon kierroksella historiaa, sillä hänen kaksi maaliaan kasvattivat kauden kokonaissaldon jo 30 osumaan. Matthews on kautta aikain ensimmäinen amerikkalaispelaaja, joka on saavuttanut 30 maalin rajapyykin neljällä ensimmäisellä NHL-kaudellaan. Samaan ei ole yltänyt myöskään kukaan muu Toronton pelaaja.
- Totta kai olen siitä ylpeä. Olen onnekas, kun saan pelata todella hyvien pelaajien kanssa. Meillä on ollut loistavia joukkueita. Ketjuilla ei ole väliä, koska tiedän saavani pelata todella taitavien joukkuetovereiden rinnalla. Iso osa onnistumisiani nyt on ollut oikean rytmin löytyminen. Parilla viime kaudella olen kärsinyt loukkaantumisista, mutta tähän mennessä olen pysynyt terveenä. Kun pelaa koko ajan, rytmi pysyy yllä ja se auttaa paljon, Matthews sanoi.