CAR-MIN: Aho takoi NHL-uransa kolmannen hattutempun

NHL:ssä pelattiin lauantaina 11 ottelua, joissa nähtiin paljon suomalaisonnistujia. Sebastian Aho oli liekeissä, kun Carolina Hurricanes kaatoi Minnesota Wildin. Aleksander Barkov jatkoi vahvoja otteitaan, kun Florida Panthers voitti Columbus Blue Jacketsin.

Carolina Hurricanes - Minnesota Wild 6-2
Hurricanesin ja Wildin ottelusta muodostui melkoinen Sebastian Ahon show. Carolinan suomalaistykki iski tehot 3+2 ja johdatti kotijoukkueen voittoon. Teuvo Teräväinen säesti joukkuekaveriaan syöttämällä kolme täysosumaa. Wild jäi ilman sarjapisteitä ensimmäistä kertaa 11 otteluun. Hurricanesille voitto oli toinen perättäinen.
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets 4-1
Panthers ei jättänyt Blue Jacketsille paljoakaan mahdollisuuksia lauantain kierroksella. Pantterit karkasivat ottelussa kolmen maalin johtoon, eivätkä sinitakit siitä enää toipuneet. Isäntien Aleksander Barkov jatkoi pistetehtailuaan iskemällä tehot 0+2. Sergei Bobrovski pelasi vahvan ottelun Panthersin maalilla ja pysäytti 33 laukausta.

Boston Bruins - Colorado Avalanche 1-4
Avalanche venytti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi kaatamalla Bruinsin. Kierroksen huippuottelu oli todella tarkkaa pelaamista, mutta vieraat hyödynsivät paikkansa isäntiä tehokkaammin. Coloradon Joonas Donskoi jatkoi tehokasta alkukauttaan ja keräsi kaksi syöttöpistettä. Joukkuetoveri Mikko Rantanen jäi ottelussa kiikaritehoille.

BOS-COL: Burakovsky ohittaa Halakin

Dallas Stars - New York Islanders 3-1
Stars osoitti tasonsa olemalla tyly isäntä Islandersille. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti jo avauserässä ja karkasi kahden maalin johtoon Andrew Coglianon ja Aleksandr Radulovin osumilla. Mathew Barzal avasi Islandersin maalihanat kolmannessa erässä, mutta 34 laukausta torjunut Ben Bishop kesti muut vieraiden yritykset. Dallasin Miro Heiskanen sai tililleen yhden syöttöpisteen, mutta Esa Lindell ja Roope Hintz jäivät ilman tehopisteitä.

DAL-NYI: Gurjanov ohjaa kiekon rysään ylivoimalla

St. Louis Blues - Toronto Maple Leafs 2-5
Maple Leafs palasi komeasti tasolleen vierasvoitolla hallitsevasta mestarista. Kaksi maalia mieheen iskeneet Zach Hyman ja Auston Matthews toivat Toronton pelaamiseen kaivattua hyökkäysvoimaa, mikä oli liikaa isännille. Mitch Marner säesti joukkuekavereitaan syöttämällä kaksi maalia. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi ottelussa tehopisteittä.
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks 7-1
Lightning murskasi Sharksin selvin lukemin kotiluolassaan. Tampa karkasi toisessa erässä kolmen maalin johtoon ja takoi ottelun pakettiin kolmannen erän neljällä täysosumalla. Lightningin tehomiehinä toimivat Alex Killorn (1+3), Steven Stamkos (2+1) ja Victor Hedman (1+2).

TBL-SJS: Stamkosin tykki puhuu ylivoimalla

Nashville Predators - New Jersey Devils 6-4
Devilsin kurimus sai jatkoa, kun piruparat jäivät lauantaina Predatorsin jalkoihin. Tappio oli New Jerseylle jo viides peräkkäinen. Predators hallitsi ottelua alusta asti, mutta vieraat roikkuivat hyvin taistelussa mukana. Se ei kuitenkaan riittänyt pisteisiin, kun Nashville hyödynsi paikkansa tylysti. Pekka Rinne pysäytti isäntien maalilla 29 torjuntaa ja pelasi mallikkaan ottelun. Devilsin Sami Vatanen keräsi tililleen kaksi syöttöpistettä.
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 3-5
Penguinsin taso oli liikaa Red Wingsille. Isännät nousivat ottelun kolmannessa erässä vielä peliin mukaan, kun Filip Hronek ja Dylan Larkin toivat joukkueensa maalin iskuetäisyydelle. Penguins kuitenkin hallitsi paineet hyvin ja tyylitteli tiensä voittoon. Jevgeni Malkin (1+2) ja Jake Guentzel (1+2) viettivät kolmen tehopisteen iltaa. Pittsburghin Juuso Riikola ja Detroitin Valtteri Filppula jäivät ilman tehopisteitä.

DET-PIT: Kahun iskee upean osuman

Calgary Flames - Los Angeles Kings 4-3
Kingsin vahva aloitus ei riittänyt voittoon Flamesin vieraana. Los Angeles karkasi avauserässä kahden maalin johtoon Anze Kopitarin ja Drew Doughtyn ylivoimaosumilla, mutta Calgary käänsi ottelun nimiinsä. Isännät löysivät riveistään hieman yllättäviä sankareita, kun Milan Lucic (1+1) ja Zac Rinaldo (1+0) vastasivat liekkipaitojen tärkeistä maaleista.
Vancouver Canucks - Buffalo Sabres 6-5 ja.
Canucksin ja Sabresin välisestä taistosta tuli melkoinen maalijuhla, jossa kotijoukkue oli loppujen lopuksi vahvempi. Canucks johti ottelua kolmeen otteeseen, mutta Sabres taisteli tiensä aina sitkeästi rinnalle. Pyristely loppui kuitenkin jatkoajalla, kun J.T. Miller iski ottelun voittomaalin. Buffalon Rasmus Ristolainen takoi ottelussa tehot 1+1, mutta Henri Jokiharju jäi ilman tehopisteitä.

VAN-BUF: Reinhart ohjaa Ristolaisen laukauksen sisään

Philadelphia Flyers - Ottawa Senators 4-3
Flyers jatkoi vahvoja otteitaan ja kaatoi Senatorsin. Philadelphia on voittanut seitsemästä viime ottelustaan peräti kuusi. Senators tarjosi Flyersille hyvän vastuksen, mutta nuoren joukkueen maltti ei riittänyt aivan voittoon asti. Carter Hart pysäytti Flyersin maalilla 27 laukausta ja pelasi vahvan ottelun.
Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat hurjissa liekeissä, kun Minnesota Wild kaatui maalein 6-2. Aho iski tehot 3+2 ja Teräväinen keräsi ottelussa tililleen kolme syöttöpistettä.
- Heillä kahdella on hyvin kemiaa pelissään, mutta kun he ovat noin latautuneita ja pelaavat ilman kiekkoa noin hyvin, he nousevat täysin uudelle tasolle, kehui Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour.
Tampa Bay Lightning jyräsi San Jose Sharksin lauantaina tylysti 7-1. Tampan neljän maalin päätöserä oli liikaa haiparvelle.
- Kolmannen erän esitys ei ollut hyväksyttävää, se oli huonoa tekemistä meiltä. Meidän täytyy nyt siirtää katseita eteenpäin, mutta noin ei silti saa tehdä tässä sarjassa, ruoski Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer.