Finnish Roundp 44

Carolina Hurricanes kukisti New Jersey Devilsin ja nappasi paikan pudotuspeleihin. Montreal Canadiens sen sijaan hävisi Washington Capitalsille eikä onnistunut nousemaan Columbus Blue Jacketsin edelle taistelussa Itäisen konferenssin viimeisestä villistä kortista playoffeihin. Pittsburgh Penguinsin ja Colorado Avalanchen pudotuspelipaikat saivat viimeisen sinetin.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3-1
Hurricanes otti ensimmäisen pudotuspelipaikkansa sitten vuoden 2009, kun se kasvatti eronsa Canadiensiin kolmeen pisteeseen. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen pohjustivat toisen erän alussa Justin Faulkin 2-1 maalin ylivoimalla. Hurricanesin muut maalintekijät olivat avauserässä tasoittanut Warren Foegele ja loppulukemat viimeistellyt Nino Niederreiter.

CAR-NJD: Niederreiter yllättää Schneiderin

Washington Capitals - Montreal Canadiens 2-1
Capitals jarrutti Canadiensin pudotuspelihaaveita hyvällä puolustuspelillä. Joel Armia pohjusti avauserän lopussa Shea Weberin 1-1 tasoituksen, mutta toista kertaa Canadiens ei onnistunut yllättämään Braden Holtbya (33 torjuntaa). Canadiens on tasapisteissä Columbus Blue Jacketsin kanssa, mutta sinitakeilla on enemmän varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla otettuja voittoja, joten Montreal on playoff-viivan alla. Canadiensilla on yksi ja Blue Jacketsilla kaksi ottelua jäljellä. Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä. Lehkonen ja Max Domi olivat joukkueensa ahkerimmat laukojat kuudella yrityksellä.
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets 3-2 ja.
Avalanche sinetöi pudotuspelipaikkansa, kun se sai pisteen Jetsiltä. Jatkoaikavoitto toi toisen pisteen ja kruunasi hienon illan. Erik Johnson teki voittomaalin Nathan MacKinnonin syötöstä. Avalanche oli varsinaisella peliajalla kahden maalin takaa-ajoasemassa. Jetsin Patrik Laine jäi pisteittä. Avalanchen Mikko Rantanen oli edelleen sivussa loukkaantumisen takia.

COL-WPG: Erik Johnson iskee voittomaalin jatkoajalla

Florida Panthers - New York Islanders 1-2 vl.
Aleksander Barkov ei onnistunut kartuttamaan pistesaldoaan ja kirjoittamaan Panthersin yhden kauden piste-ennätystä uusiksi. Barkov jäi pisteittä eikä onnistunut voittolaukauskilpailussakaan. Viimeinen tilaisuus Pavel Buren nimissä olevan seuraennätyksen lyömiseen on edessä lauantaina. Islandersille ratkaisevan voittolaukauksen upotti Brock Nelson. Leo Komarov ja Panthersin Henrik Borgström jäivät pisteittä. Valtteri Filppula ei ollut Islandersin kokoonpanossa.
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 1-3
Lightningista tuli NHL:n historian toinen joukkue, joka on voittanut runkosarjassa 61 ottelua. Ennätykseen on matkaa yksi voitto, kun Tampalla on jäljellä yksi ottelu. Steven Stamkos tasoitti ottelun alivoimalla toisessa erässä, ja Alex Killorn viimeisteli johtomaalin kolmannen erän loppupuolella. Nikita Kutsherov teki loppulukemat tyhjään maaliin. Kutsheroville piste oli kauden 126:s, joten hän nousi 2000-luvun yhdellä kaudella eniten pisteitä tehneeksi pelaajaksi. Ennen ottelua hän jakoi kärkisijan Joe Thorntonin kanssa. Kutsherov on pisteen päässä Aleksandr Mogilnyin venäläisennätyksestä.

TOR-TBL: Stamkos yllättää Andersenin läpiajosta

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4-1
Tutut sankarit varmistivat Penguinsin pudotuspelipaikan. Phil Kessel (2+1) viimeisteli 2-1 ja 3-1 maalit ja Sidney Crosby (1+2) Kesselin syötöstä loppulukemat. Olli Määttä pohjusti Jake Guentzelin tasoituksen avauserän puolivälissä.
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 5-2
Rasmus Ristolaisen Sabres katkaisi kahdeksan peräkkäisen tappion sarjan, kun Sabres mitteli kunniasta Senatorsin kanssa. Jack Eichel hääri Buffalon tehomiehenä pistein 1+2. Ristolainen merkkautti syöttöpisteen Kyle Okposon 2-2 maaliin, joka syntyi ylivoimalla toisen erän alkupuolella.

BUF-OTT: Reinhart viimeistelee Eichelin syötöstä

Minnesota Wild - Boston Bruins 0-3
Jaroslav Halak lämmitteli Bruinsin maalilla pudotuspelejä varten ja piti Wildin nollilla. Halakille kertyi 26 torjuntaa. Bruinsin maalintekijät olivat Joakim Nordström, David Pastrnak ja Zach Senyshyn, joka teki maalin ensimmäisessä NHL-ottelussaan.
Nashville Predators - Vancouver Canucks 3-2
Markus Granlund kiritti ylivoimamaalillaan Canucksin karkumatkaa, mutta Predators ei luovuttanut kahden maalin takaa-ajoasemassa. Colton Sissons kavensi toisessa erässä, Nick Bonino tasoitti kolmannessa ja Ryan Johansen teki voittomaalin 21 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pekka Rinteelle kertyi Predatorsin maalilla 30 torjuntaa. Mikael Granlund jäi pisteittä.
St. Louis Blues - Philadelphia Flyers 7-3
Blues vahvisti asemaansa Central-divisioonan kärkipäässä, kun se murskasi Flyersin. St. Louisin tehomiehet olivat Alexander Steen (2+1) ja Alex Pietrangelo (0+3). Ottelun alku oli melkoinen maali-iloittelu, kun peli oli avauserän jälkeen jo 5-3.

STL-PHI: Blues takoo viisi maalia nopeaan tahtiin

Edmonton Oilers - San Jose Sharks 2-3
Oilersin Leon Draisaitl nousi kiusallisen lähelle 50 maalin haamurajaa, kun hän teki kauden 48. ja 49. maalinsa. Hän pääsee jahtaamaan kauden 50. osumaansa vielä runkosarjan päätöskierroksella lauantaina. Sharksin voittomaaliksi jäi Gustav Nyquistin kolmannen erän 3-2 maali. Joonas Donskoi ei ollut Sharksin kokoonpanossa. Mikko Koskinen toimi Oilersin luukkuvahtina.
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 1-4
Coyotes teki minkä pystyi, mutta pudotuspelipaikka karkasi sen ulottumattomiin. Derek Stepan teki Coyotesin 2-1 ja 3-1 maalit toisessa erässä. Kojoottilauma osoitti sisukkuuttaan, kun se nousi maalin tappioasemasta voittoon.

Canadiensin Shea Weber ei vielä luopunut toivosta.
- Se ei ole vielä ohi. Saa nähdä, mitä Columbukselle tapahtuu kahdessa seuraavassa pelissä. Jos onnistumme voittamaan lauantaina, ja heidän tuloksensa ovat meille suotuisat, olemme mukana pudotuspeleissä, Weber tuumi.
Penguins-kippari Sidney Crosby peräänkuulutti pitkän matkan merkitystä.
- Ei ole helppoa päästä pudotuspeleihin. Se varmistui vasta 81. ottelussa. Kauden aikana ehtii tapahtua monenlaista. Tämä on tiukka sarja, Crosby sanoi.