laine 104

NHL-keskiviikko tarjoili peräti kymmenen ottelun kierroksen, josta ei maalejakaan puuttunut. Pittsburgh Penguins ja Washington Capitals intoutuivat hurjimpaan näytökseen peräti 13 osuman ottelussa. Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjätkin saivat heti onnistumisia alle.

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 7-6 ja.
Kevään pudotuspelien revanssi sai räjähtävän alun, kun jo ensimmäisessä erässä tehtiin viisi osumaa. Hurja tahti myös jatkui, sillä kolmen erän jälkeen oltiin harvinaislaatuisessa 6-6 tasatilanteessa. Ratkaisijaksi nousi Penguins-puolustaja Kris Letang, joka laittoi kiekon maaliin heti jatkoajan alkuhetkillä ylivoimalla.

PIT-WSH: Letangin suora laukaus johtaa ratkaisuun

St. Louis Blues - Winnipeg Jets 1-5
Winnipeg oli tyly vieras St. Louisissa. Patrik Laine sai nostaa kädet kohti kattoa jo alkuminuuteilla ylivoimamaalin jälkeen. Kolmannessa erässä Bluesin musta hetki oli kohtalokas, kun Jets teki reilussa viidessä minuutissa neljä osumaa. Laine syötti näistä yhden, pelipaikan harjoitusleirin kautta ansainnut Kristian Vesalainen toisen.

STL-WPG: Laine lyö ranteet lukkoon ylivoimalla

Buffalo Sabres - Boston Bruins 0-4
Tuukka Rask seurasi vaihtopenkiltä, miten Jaroslav Halak nollasi Sabresin 32 torjunnan ottelulla. Bruins ei ehkä dominoinut erityisemmin pelillisesti, mutta maalintekoon sillä oli yksinoikeus. Brad Marchand oli suorastaan ilmiömäisessä vireessä ja antoi merkkejä siitä, että viime kauden tehot eivät todellakaan olleet vahinko - Bruins-laituri syötti joukkueensa kaikki neljä maalia.
Carolina Hurricanes - New York Islanders 1-2 ja.
Carolinan nuoret suomalaistähdet eivät päässeet juhlimaan, vaan Islanders oli vahvempi niukkamaalisessa ottelussa jatkoajan jälkeen. Valtteri Filppula vei Islandersin johtoon toisessa erässä, mutta Sebastian Ahon alustama 1-1 tasoitus puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa vei joukkueet ylitöihin. Ratkaisijaksi nousi Josh Bailey.

CAR-NYI: Filppulan kärsivällisyys palkitaan

Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 2-3 ja.
Columbus haki voiton vaikeimman kautta menetettyään johtoasemansa kahdesti. Vierasjoukkue oli maalin verran edellä niin ensimmäisessä kuin toisessakin erässä, mutta molemmilla kerroilla Red Wings kipusi vielä tasoihin. Blue Jackets ei onnistunut hyödyntämään yhtäkään kuudesta ylivoimastaan, mutta Artemi Panarin kaivoi lopulta lisäpisteen sinitakkien tilille jatkoaikaosumallaan

DET-CBJ: Artemi Panarin ratkaisee jatkoajalla

.
New York Rangers - Nashville Predators 2-3
Henrik Lundqvistin hyvä ottelu ei riittänyt, kun Pekka Rinne pelasi toisella maalilla vielä paremmin. Rinne pysäytti 34 laukausta, kun Predators kaatoi Rangersin vieraskaukalossa. Filip Forsbergin ja P.K. Subbanin maalit pitivät Nashvillen kuskin paikalla, ja Colton Sissons iski viimeisen niitin tyhjään verkkoon.
Ottawa Senators - Chicago Blackhawks 3-4 ja.
Ottawassa intouduttiin maalijuhliin ensimmäisen 20-minuuttisen aikana, sillä ottelun seitsemästä maalista viisi tehtiin heti avauserässä. Chicago johti kahdesti, mutta tauolla edellä oli kuitenkin Senators. Kolmannen erän tasoituksella Blackhawks kuitenkin alkoi pilata kotijoukkueen juhlia, ja jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 38 sekuntia ennen kuin Patrick Kane sai tuulettaa voittomaalia.

OTT-CHI: Kane ratkaisee voiton rystyltä

Dallas Stars - Arizona Coyotes 3-0
Starsin kolmesta suomalaisesta yksi pääsi pisteille, kun Dallas nollasi Antti Raannan Arizonan. Kaikki maalit tehtiin toisessa erässä, ja Esa Lindell teki esityön näistä viimeiseen. Raanta torjui tappiossa 22 kertaa, mutta Ben Bishop ryöväsi kiitokset 30 torjunnan nollapelillään.
Colorado Avalanche - Minnesota Wild 4-1
Jäähyjentäyteisessä ottelussa nähtiin lopulta vain yksi ylivoimamaali. Zach Parise antoi Wildille huippualun avausmaalilla, jonka Mikko Koivu alusti, mutta sen jälkeen näytös oli Avalanchen. Tuttu ykkösketju Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen oli jälleen vauhdissa ja tehtaili kaksi maalia. Rantanen syötti yhden ja laittoi sitten kiekon itse tyhjään maaliin.

COL-MIN: MacKinnon osuu Rantasen nappisyötöstä

Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers 2-5
Vegasissa päästiin juhlimaan avausmaalia varhain, mutta sen jälkeen kaikki ilo oli vierasjoukkueen ja Flyers-kannattajien. Philadelphia nimittäin teki ottelun seuraavat viisi maalia ja paketoi pelin tykityksellään. Marc-Andre Fleury vaihdettiin maaliltaan ottelun puolivälissä Flyersin iskettyä kolmesti alle viiden minuutin sisällä.
Winnipeg-luotsi Paul Mauricella riitti kehuja maalivahdilleen. Connor Hellebuyck oli mies paikallaan voitossa St. Louisista.
- Hän oli suorastaan ilmiömäinen. Valtava osa torjunnoista tuli alivoimalla, ja juuri silloin maalivahdilta kaivataan tuollaisia otteita. Hän otti monta todella hyvää koppia, mutta tärkeintä oli kipinä. Tuollainen maalivahtipeli saa kaikki kamppailemaan vähän kovempaa, Maurice sanoi.
Rasmus Dahlinista tuli Sabres-historian toiseksi nuorin debytantti, mutta Bruinsin tyly ilta jätti karvaan maun suuhun. Dahlin kellotti kuitenkin heti yli 22 minuuttia peliaikaa.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]
- Hän paransi ottelun edetessä. Tuollainen näyttämö, Pohjois-Amerikan pelityyliin totuttelu ja loppuunmyyty halli ovat oma haasteensa, mutta mielestäni hän näytti paremmalta minuuttien kuluessa ja löysi oman paikkansa, arvioi valmentaja Phil Housley.
Predatorsin Pekka Rinne oli voitetun avausottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa suoritukseen.
- Tärkeä voitto. Olemme tainneet parina viime vuonna itse asiassa hävitä parikin ensimmäistä peliä. Harjoitusleirin jälkeen tämä on vielä vähän sellaista hakemista. Voitto tuntui nyt tosi hyvältä. Tämä oli sellainen aika perinteinen ensimmäinen peli. Molemmat joukkueet menettivät kiekkoja, ja niistä tuli tilanteita. Hyvä, että ottelu kääntyi meille. Peli meni vielä lopussa tiukaksi, Rinne analysoi.