finnish roundup 0331

Arizona Coyotes otti elintärkeän voiton Minnesota Wildista ja taistelee yhä Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista. Calgary Flames sen sijaan varmisti lännen ykkössijan.

Arizona Coyotes - Minnesota Wild 4-0
Coyotes jatkoi taisteluaan pudotuspelipaikasta ja nollasi Wildin pudotuspelihaaveita. Coyotes kasvatti eron Wildiin kolmeen pisteeseen ja kavensi eron viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan Colorado Avalancheen yhteen pisteeseen. Coyotesin sankari oli 39 laukausta torjunut Darcy Kuemper. Ottelun tehomies oli pisteet 2+1 rohmunnut Josh Archibald.

ARI-MIN: Archibald laukoo ylänurkkaan

San Jose Sharks - Calgary Flames 3-5
Flames varmisti lännen piikkipaikan ja kotiedun kolmelle ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, kun se kukisti Sharksin. Flamesin tehohetki osui avauserään, jossa Sean Monahan, Mark Jankowski ja Dalton Prout iskivät maalit minuutissa ja 15 sekunnissa. Kolmikko käänsi maalin takaa-ajoaseman kahden maalin johdoksi. Mikael Backlund kasvatti johtoa toisessa erässä, ja Michael Frolik paketoi pelin kolmannen erän 5-2 maalillaan. Joonas Donskoi nappasi syötön Sharksin avausmaaliin.

SJS-CGY: Flames osuu kolmesti reilussa minuutissa

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 3-1
Penguins ei antanut Hurricanesin yllättää ja saavuttaa sarjataulukossa. Garrett Wilson ja Matt Cullen tekivät maalit avauserässä, ja Patric Hörnqvist kasvatti johtoa kolmannen erän avausminuutilla. Jaccob Slavin viimeisteli Hurricanesin kavennuksen, mutta voittotaisteluun joukkue ei päässyt. Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen sekä Penguinsin Olli Määttä jäivät pisteittä. Penguins on Metropolitan-divisioonan kolmannella sijalla, ja sillä on koossa neljä pistettä Hurricanesia enemmän.

PIT-CAR: Hörnqvist viimeistelee Simonin rystysyötöstä

Buffalo Sabres - Columbus Blue Jackets 0-4
Blue Jackets käytti tilaisuuden hyväkseen, otti voiton ja nousi sarjataulukossa Hurricanesin ohi pisteen erolla. Sergei Bobrovski torjui sinitakkien maalilla 38 laukausta, kun joukkue otti viidennen peräkkäisen voittonsa. Blue Jackets repäisi kahden pisteen eron pudotuspeliviivan alla olevaan Montreal Canadiensiin. Pierre-Luc Dubois (1+2) oli Blue Jacketsin ahkerin pistenikkari.

BUF-CBJ: Bobrovski torjuu Reinhartin ohjurin

Detroit Red Wings - Boston Bruins 6-3
Bruinsin vaikea vaihe jatkui, kun joukkue kärsi tappion toisena iltana peräkkäin. Voitolla Bruins olisi varmistanut Atlantic-divisioonan kakkossijan, mutta Toronto Maple Leafs voi vielä nousta ohi. Anthony Mantha viimeisteli Red Wingsille kolme maalia ja teki NHL-uransa ensimmäisen hattutempun. Lisäksi hän kirjautti kaksi syöttöpistettä. Mantha vei joukkueensa 2-0 karkumatkalle avauserässä ja vastasi kolmannen erän alussa 3-3 tasoituksesta. Vain kahdeksan sekuntia Manthan kolmannen maalin jälkeen Taro Hirose yllätti jälleen Bruinsin maalivahti Jaroslav Halakin. Maali jäi lopulta voitto-osumaksi.

DET-BOS: Mantha johdattaa Red Wingsin voittoon

Philadelphia Flyers - New York Rangers 0-3
Aleksandar Georgijev loisti Rangersin maalilla ja torjui 29 laukausta. TPS:ssäkin urallaan torjuneelle maalivahdille nollapeli oli NHL-kauden toinen. Pavel Butshnevitsh ja Ryan Strome veivät Rangersin karkumatkalle avauserässä. Brady Skjei viimeisteli loppulukemat ennen kolmannen erän puoltaväliä.

PHI-NYR: Butshnevitsh pääsee paluukiekkoon

Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorellan ajatus ei vielä karannut pudotuspeleihin.
- Meillä on vielä paljon hommia jäljellä siihen, että varmistamme pudotuspeleihin pääsemisen. Kaikista tuntuu hyvältä, kun kaikki kantavat vastuunsa, Tortorella kertoi.
Coyotesin päävalmentaja Rick Tocchet ylisti maalivahti Darcy Kuemperin merkitystä.
- Hän näyttää isolta ja rauhalliselta maalillaan. Moni kaveri saa voimaa hänen suorituksistaan, koska hän antaa luottoa koko joukkueelle. Hän on rauhallinen välipäivinä, harjoituksissa ja peleissä, Tocchet tuumi.