rinne primary 1029

Nashville Predatorsin Pekka Rinne ja Boston Bruinsin Tuukka Rask torjuivat joukkueelleen voitot tiistain NHL-kierroksella. New York Rangersin Kaapo Kakko teki kauden toisen maalinsa.

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 3-0
Pekka Rinne torjui 20 laukausta, kun hän pelasi toisen peräkkäisen nollapelin. Tällä kertaa Predators kukisti Blackhawksin, jonka maalivahti Robin Lehnerillä (48 torjuntaa) riitti töitä. Rinteen lisäksi Predatorsin sankari oli Nick Bonino, joka teki joukkueensa kaikki kolme maalia. Rocco Grimaldi nappasi kolme syöttöpistettä. Predatorsin Mikael Granlund ja Miikka Salomäki sekä Blackhawksin Olli Määttä jäivät pisteittä.
Boston Bruins - San Jose Sharks 5-1
Bruins otti neljännen peräkkäisen voittonsa ja aiheutti Sharksille kolmannen peräkkäisen tappion. David Pastrnak pääsi pisteille 10. ottelussa ja Brad Marchand 11. ottelussa peräkkäin, kun Pastrnak teki ottelun avausmaalin ja Marchand syötti David Krejcin (1+1) viimeistelemän osuman. Bruins teki molemmat avauserän maalinsa ylivoimalla. Tuukka Rask selvisi ottelusta vain 16 torjunnalla. Sharksin Martin Jones torjui 36 kertaa.

BOS-SJS: Pastrnak viimeistelee suoraan syötöstä

New York Rangers - Tampa Bay Lightning 4-1
Kaapo Kakko teki NHL-uransa toisen maalin, kun hän tasoitti toisen erän puolivälissä 1-1:een. Kakon maali syntyi ylivoimalla ja toi Rangersin mukaan peliin. Kolmannessa erässä Filip Chytil, Adam Fox ja Ryan Strome johdattivat maaleillaan Rangersin voittoon. Chytil teki maalin heti ensimmäisessä ottelussaan AHL:stä noston jälkeen. Foxille maali oli ensimmäinen NHL:ssä. Aleksandar Georgijev torjui Rangersin maalilla 29 kertaa.

NYR-TBL: Kakon laukaus muuttaa suuntaa puolustajasta

Dallas Stars - Minnesota Wild 6-3
Wild johti peliä 3-0, mutta Aleksandr Radulov teki Starsille kavennuksen toisen erän viimeisellä minuutilla. Kolmannessa erässä Roope Hintz teki toisen kavennuksen, Joe Pavelski (1+2) tasoitti ja Radulov (3+1) teki vielä kaksi maalia lisää. Myös Tyler Seguin (1+2) pääsi maalin makuun, joten Starsin isot pyssyt alkavat heräillä. Starsin Miro Heiskanen summasi kaksi syöttöpistettä ja plus-miinuslukeman +4. Esa Lindell ja Wildin Mikko Koivu jäivät pisteittä.

DAL-MIN: Radulov johtaa Starsin nousua hattutempulla

Toronto Maple Leafs - Washington Capitals 3-4 ja.
Aleksandr Ovetshkin hääri Capitalsin kuninkaana, kun hän rohmusi 2+2 tehopistettä ja johdatti joukkonsa jatkoaikavoittoon. Ovetshkin pohjusti John Carlsonin 1-1 tasoituksen ja 2-1 johtomaalin. Kolmannen erän alussa venäläistykki teki 3-3 tasoituksen ja ratkaisi pelin lopulta jatkoajalla. Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäi pisteittä.

TOR-WSH: Ovetshkin tekee voittomaalin jatkoajalla

Carolina Hurricanes - Calgary Flames 2-1
Andrei Svetshnikov nousi Hurricanesin sankariksi, kun hän viimeisteli kolmannen erän puolivälissä 1-1 tasoituksen ja iski voittomaaliksi jääneen osuman kolmisen minuuttia myöhemmin. Teuvo Teräväinen sai syöttöpisteen venäläishyökkääjän jälkimmäiseen maaliin, joka syntyi ylivoimalla. Carolinan Sebastian Aho ja Erik Haula jäivät pisteittä.

CAR-CGY: Svetshnikov tekee lacrosse-tyylisen maalin

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 7-1
Sidney Crosby, Dominik Kahun ja Dominik Simon merkkauttivat kukin pisteet 1+2, kun Penguins riepotteli Flyersia. Penguinsille voitto oli maukas, sillä joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan vain kaksi.
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 3-1
Red Wings palasi vihdoin voittokantaan kahdeksan tappion jälkeen, kun se yllätti hyvässä vireessä syksyn ajan olleen Oilersin. Dylan Larkin ja Patrik Nemeth veivät Red Wingsin karkumatkalle avauserässä. Valtteri Filppula pohjusti Nemethin täysosuman. Kolmannessa erässä Leon Draisaitl kavensi, mutta Filip Hronek iski loppulukemat Red Wingsille. Mikko Koskiselle kertyi Oilersin maalilla 25 ja Jimmy Howardille Red Wingsin maalilla 31 torjuntaa.

DET-EDM: Larkin yllättää Koskisen ylivoimalla

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 7-4
Ducks sai laajasti onnistumisia, kun se kukisti Jetsin. Peräti 11 Ducksin pelaajaa pääsi pisteille, ja tehokkaimmat olivat Josh Mahuta (0+3), Carter Rowney (2+0), Ryan Getzlaf (1+1), Derek Grant (1+1) ja Cam Fowler (1+1). Jetsin Nikolaj Ehlers pisti kampoihin pistein 2+1. Puolustaja Ville Heinola ja loukkaantunut laitahyökkääjä Patrik Laine eivät olleet Jetsin kokoonpanossa.
Predatorsille nollapelin torjunut Pekka Rinne antoi tunnustusta Blackhawksin maalivahti Robin Lehnerille, jolle kertyi 48 torjuntaa.
- Lehner oli liekeissä. He oli ainoa syy, että peli oli jotenkin järkevä heidän kannaltaan. Pelasimme hirmuisen hyvin läpi ottelun eikä meille sattunut lapsuksia. Annoimme vain mennä ja loimme enemmän ja enemmän paikkoja, mutta minulle tämä oli yksi urani helpoimmista nollapeleistä, Rinne tuumi.
Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivan oli tyytyväinen murskavoiton jälkeen.
- Pidän siitä, kuinka joukkueemme pelaa. Olen pitänyt siitä jo kolme tai neljä viikkoa. Kaikki neljä ketjua osallistuvat peliin. Olemme pelanneet siten, miten haluammekin pelata. Mielestäni olemme erittäin hyvä joukkue, kun jokainen sitoutuu pelaamaan yhteisellä tavalla, Sullivan tuumi.