CGY-STL: Perron hyödyntää paluukiekon

Tiistain kahden ottelun NHL-kierroksella Ottawa Senators kukisti erikoistilannemaaliensa turvin Buffalo Sabresin. Calgary Flames ja St. Louis Blues ratkaisivat Läntisen konferenssin huippuottelun vasta pisimmän kaavan kautta. Blues palasi voittokantaan kolmen peräkkäisen tappion jälkeen.

Calgary Flames - St. Louis Blues 4-5 vl.
Varsinaisella peliajalla kumpikin joukkue johti vuorotellen, mutta Flames nousi avauserässä tasoihin Matthew Tkachukin maalilla ja Blues vuorollaan David Perronin täysosumalla. Toisessa erässä Sean Monahan nosti ottelun toisella maalillaan Flamesin 3-3:een, ja Mark Jankowskin 4-3 johtomaali riitti kolmanteen erään saakka. Zach Sanford iski Bluesin tasoituksen kolmannen erän alussa, ja peli venyi jatkoajalle. Ratkaisu syntyi voittolaukauskilpailussa, missä David Perron (1+1) ja Ryan O'Reilly (0+1) tekivät tarvittavat täysosumat.
Bluesille voitto oli mieluisa, sillä se oli hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Voittonsa myötä Blues (70 pistettä) sai tehtyä eroa takana tulevaan joukkoon, johon Flamesin (58) lisäksi kuuluvat Colorado Avalanche (62), Dallas Stars (60) ja Vancouver Canucks (60).
Jordan Binnington torjui Bluesin maalilla 27 ja Cam Talbot Flamesin maalilla 30 laukausta. Voittolaukauskilpailussa Flamesin pelaajista Sean Monahan laukoi ohi, ja Binnington torjui Matthew Tkachukin yrityksen. Varsinaisella peliajalla kaksi kertaa maalinteossa onnistunut Monahan saavutti ensimmäisellä maalillaan 400 tehopisteen rajan 18. pelaajana Flamesin historiassa.
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 2-5
Senators oli tehokas erikoistilanteissa, kun se teki kolme maalia ylivoimalla ja yhden alivoimalla. Jean-Gabriel Pageau aloitti maalitalkoot avauserän alun ylivoimaosumallaan. Sam Reinhart tasoitti ylivoimalla avauserän loppupuolella. Toisessa erässä Senators siirtyi johtoon Tyler Ennisin (1+1) ylivoimamaalilla, mutta Sabres nousi taas tasoihin, tällä kertaa Jack Eichelin maalilla. Ennen kolmannen erän puoliväliä Mike Reilly (1+1) vei Senatorsin johtoon ylivoimalla, ja reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Mark Borowiecki tuplasi johdon alivoimalla. Nikita Zaitsev iski loppulukemat kuusi sekuntia ennen pelin päättymistä.

BUF-OTT: Eichel tekee yhden kauden maaliennätyksensä

Senators sai kaivatun voiton, kun se oli hävinnyt paljon otteluita niukasti. Voitto oli sille vasta toinen tänä vuonna. Sabresin vähäistenkin pudotuspelihaaveiden kannalta tappio oli raskas, koska sarjassa alempana olevalta Senatorsilta olisi pitänyt ottaa varmat kaksi pistettä.
Sabresin tuskaa lisäsi maalivahti Linus Ullmarkin loukkaantuminen kolmannessa erässä. Hän jätti pelin kesken alavartalovamman vuoksi. Ullmark torjui 30 laukausta ja tilalle vaihdettu Carter Hutton neljä. Craig Anderson venyi Senatorsin maalilla 28 torjuntaan.
Sabresin suomalaiset Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju jäivät pisteittä.
Senatorsin maalivahti Craig Anderson oli tyytyväinen, kun joukkue pystyi vihdoin kääntämään tiukan ottelun edukseen ja lopulta jopa useamman maalin erolla.
- Olemme olleet mukana pelissä monessa ottelussa. Olemme kärsineet jonkin verran jatkoaikatappioita ja saaneet niistä muutaman pisteen. Emme ole saaneet palkintoa työstämme, mutta pitää vain jatkaa eteenpäin, parantaa ja saada palkinto hyvästä työstä. Tänään saimme sellaisen, Anderson tuumi.
Sabresin päävalmentaja Ralph Krueger oli huolissaan maalivahti Linus Ullmarkin tilanteesta. Vamman vakavuus selviää keskiviikkona.
- Tekee aina kipeää katsoa tuollaisia tilanteita. Saa nähdä (kuinka vakavasta vammasta on kyse), Krueger sanoi.
Yhden kauden maaliennätyksensä (29) tehnyt Jack Eichel ei juuri saanut lohtua maalimäärästään.
- Emme voi pelata näin kotona. Tämä ei ollut tarpeeksi hyvää peliä. Tarkoitan sitä, että jos haluaa päästä pudotuspeleihin, tämä ei ollut pudotuspelitason asennetta meiltä. Sinä tiedät sen, minä tiedän ja jokainen tässä huoneessa tietää sen, Sabresin kapteeni Eichel paalutti.