OTT-BOS: Marchand löytää längistä tilaa

Keskiviikon NHL-kierroksella pelattiin 13 ottelua. Tuukka Rask oli jälleen oivalla pelipäällä päästettyään vain yhden maalin, kun Boston Bruins vieraili Ottawassa. Viisi suomalaispelaajaa pääsi kierroksella tehopisteiden makuun.

Ottawa Senators - Boston Bruins 1-2
NHL:n kärkijoukkue Bruins otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa. Senatorsin Thomas Chabot teki ottelun avausmaalin päätöserän alussa, mutta Bruins tuli rinnalle Brad Marchandin maalilla ja ohi Zdeno Charan osumalla, joka syntyi ajassa 48.45. Loput hoiti maalivahti Tuukka Rask, joka pysäytti kiekon 33 kertaa. Bostonin suomalaismaalivahti valittiin ottelun ykköstähdeksi.
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 2-3
Kotijoukkue Blue Jackets sai otteluun hyvän lähdön ja pääsi ensimmäiselle erätauolle 2-1 johdossa. Flyers kuitenkin ryhdistäytyi ja vei toisen erän nimiinsä Scott Laughtonin ja Claude Giroux'n maaleilla, ja se riitti tuomaan vieraille voiton. Blue Jacketsin maalilla pelannut Joonas Korpisalo pysäytti kiekon 19 kertaa.
Washington Capitals - Florida Panthers 4-3
Capitals joutui koville vieraidensa kanssa, mistä kertoo muun muassa isäntien maalivahti Braden Holtbyn 37 torjuntaa, mutta pantterilauma ei silti pystynyt nousemaan voittoon saakka. Päätöserään lähdettiin 2-2 tilanteesta, ja Capitals onnistui viemään kaksi pistettä Lars Ellerin ja Brendan Leipsicin osuttua viimeisellä 20-minuuttisella. Panthersin Aleksander Barkov saalisti yhden syöttöpisteen.

WSH-FLA: Panik iskee johtomaalin upealla rannarilla

Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 8-6
Canucks oli jo marssimassa hienoon voittoon, kun Adam Gaudette vei isännät 6-3 johtoon päätöserän ensimetreillä. Sen jälkeen kuitenkin tapahtui jotain merkillistä, ja Penguins takoi peräti viisi maalia putkeen. Vieraat tekivät viimeisessä erässä yhteensä kuusi osumaa. Pingviinien peliä johti Jevgeni Malkin tehoillaan 2+3=5. Myös Bryan Rust (1+3=4) ja Jake Guentzel (2+2=4) olivat erittäin tehokkaina.

PIT-VAN: Penguins tekee kuusi maalia päätöserässä

New York Rangers - Carolina Hurricanes 3-2
Kotijoukkueen vahva alku riitti tällä kertaa voittoon. Askiin palannut Mika Zibanejad ja Brendan Smith osuivat jo ensimmäisten reilun neljän minuutin aikana, ja Adam Fox iski 3-0 maalin avauserän lopussa. Ryan Dzingelin ja Warren Foegelen toisen erän maalit jäivät lopulta ottelun viimeisiksi. Isäntien voiton takuumies oli maalivahti Henrik Lundqvist, joka kirjautti peräti 41 torjuntaa.
Suomalaiset eivät päässeet ottelussa pisteille. Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen kellottivat yli 21 minuutin jääajan. Rangersin Kaapo Kakon jääaika jäi vain reiluun 12 minuuttiin, ja nuorukaisen ylivoimavastuukin pieneni Zibanejadin paluun myötä.
Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 3-4
Maalittoman avauserän jälkeen verkko alkoi heilua, kun limppu löytyi toisessa erässä uunista neljä kertaa kahdeksan minuutin aikana. Päätöserään lähdettiin 2-2 tilanteesta, ja Blues onnistui kairaamaan voiton iskemällä kaksi maalia kolmen minuutin sisään erän puolivälin paikkeilla. Ratkaisevan osuman viimeisteli Brayden Schenn. Bluesin Oskar Sundqvist teki kaksi maalia ja Ivan Barbashev saalisti tehot 0+3. Tampan Nikita Kutsherov takoi puolestaan tehot 1+2=3.
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 0-6
Viime viikolla Maple Leafsin päävalmentajaksi hypänneen Sheldon Keefen kolmas ottelu NHL:ssä päättyi kolmanteen voittoon upean esityksen jälkeen. Toronto osui kolmesti avauserässä ja kolmesti päätöserässä. Toronton tehokkain oli Andreas Johnsson (2+1=3). Frederik Andersen tarvitsi nollapeliinsä 25 torjuntaa. Kasperi Kapanen saalisti yhden syöttöpisteen. Detroit on nyt hävinnyt seitsemän viime otteluaan.
Buffalo Sabres - Calgary Flames 2-3 ja.
Sabres ei tunnu löytävän parasta virettään. Tällä kertaa joukkue menetti 2-1 johtoaseman ja koki lopulta tappion jatkoajalla. Flamesin Matthew Tkachuk teki tasoituksen päätöserässä, ja ratkaisun tinttasi Elias Lindholm Tkachukin syötöstä. Esillä oli vahvasti myös Flamesin puolustaja T.J. Brodie (1+1).

BUF-CGY: Lindholm rokottaa rystyltä jatkoajalla

Nashville Predators - Vegas Golden Knights 3-4 ja.
Predators menetti voiton kammottavalla tavalla, kun Vegas teki 3-3 tasoituksen vain 0,3 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tasoituksen runnoi sisään Max Pacioretty. Lopulta Paul Stastny iski ratkaisun jatkoajalla. Viime aikoina hyvässä lennossa ollut isäntien Mikael Granlund keräsi tehot 1+1. Juuse Saros torjui Nashvillen maalilla 26 kertaa.
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks 4-3 vl.
Arizonan sankariksi nousi Christian Dvorak, joka viimeisteli varsinaisella peliajalla kaksi maalia ja iski ratkaisevan osuman voittolaukauskilpailussa. Kojoottien maalissa pelannut Darcy Kuemper pysäytti kiekon 31 kertaa.

ARI-ANA: Dvorak tekee ottelun avausmaalin

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 4-1
Avalanche palasi voittojen tielle komeasti, kun se kaatoi Läntisen konferenssin kärkijoukkueen. Ero syntyi päätöserässä, jonka Avs vei 3-0. Kotijoukkueen tehomiehet olivat Nathan MacKinnon (1+1) ja Joonas Donskoi (0+2). Oilersin maalivahti Mikko Koskinen oli hyvin työllistetty illan aikana, sillä hänelle tilastoitiin 46 torjuntaa. Connor McDavid joutui tällä kertaa tyytymään kiikaritehoihin, joten hänen pisteputkensa jäi 11 ottelun mittaiseksi.
Los Angeles Kings - New York Islanders 4-1
Islanders jäi yllättäen ilman pisteitä Los Angelesissa, kun Kings nappasi voiton miehekkään esityksen jälkeen. Kotijoukkueen maalit iskivät Alex Iafallo (1+1), Matt Roy, Jeff Carter ja Dustin Brown (1+1). Illan hahmoihin kuulunut Kings-veskari Jonathan Quick pysäytti kiekon 24 kertaa.
San Jose Sharks - Winnipeg Jets 1-5
Melker Karlsson iski Sharksille ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta siihen loppuivat kotijoukkueen juhlat. Jets siirtyi jo toisessa erässä 4-1 johtoon, mikä tuntui katkaisseen Sharksin selkärangan. Jetsin Patrik Laine pelasi hienon ottelun, iski kauden toisen ylivoimaosumansa ja alusti kaksi maalia. Kyle Connor sai tililleen maalin ja syöttöpisteen.
Toronto Maple Leafs on päässyt loistavaan lentoon uuden päävalmentajansa Sheldon Keefen johdolla. Kolmesta ottelusta on irronnut kolme voittoa.
- Onnistuimme pitämään paineen hyökkäysalueella. Lauoimme paljon, voitimme kiekkoja takaisin ja pidimme vauhtia yllä. Nämä olivat isoimmat asiat pelissämme tänään, Keefe tuumasi 6-0 voiton jälkeen.
Boston Bruins onnistui jälleen voittamaan. Tälläkin kertaa se oli hyvän maalivahtipelin ansiota, sillä Tuukka Rask pelasi huipputasolla.
- Meillä on mielestäni sarjan paras tandemi, kehui Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy viitaten Raskiin ja Jaroslav Halakiin, joka torjui viime ottelussa 36 kertaa.
- Ihan sama, kenet laitamme maaliin, niin maalivahtipelimme on harvemmin huonoa, hän jatkoi.