OilersCelebrateKings

Leon Draisaitl ja Ryan Nugent-Hopkins häärivät Edmonton Oilersin tehomiehinä, kun joukkue riepotteli Los Angeles Kingsin ja piti pudotuspelihaaveensa elossa. Montreal Canadiens tyrmäsi kotonaan Florida Panthersin ja upotti vieraiden pudotuspelimahdollisuudet.

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings 8-4
Ryan Nugent-Hopkinsin (3+0) ja Leon Draisaitlin (3+1) lisäksi Oilersin tehomiehiä olivat Connor McDavid (1+3) ja Oscar Klefbom (0+3). Nugent-Hopkins teki hattutemppunsa jo avauserässä. Draisaitl teki maalin jokaisessa erässä ja saalisti lisäksi yhden syöttöpisteen. Saksalaiselle hattutemppu oli NHL-uran ensimmäinen. Mikko Koskinen torjui Oilersin maalilla 34 laukausta. Oilersilla on matkaa lännen viimeiseen pudotuspelipaikkaan viisi pistettä, kun sillä on jäljellä kuusi ottelua.

EDM-LAK: Draisaitl tekee ensimmäisen hattutemppunsa

Montreal Canadiens - Florida Panthers 6-1
Canadiens piti otteensa pudotuspelipaikasta, vaikka Blue Jackets loikin painetta omassa ottelussaan. Paineet olivat myös Panthersilla, jolle loppukauden pelit olivat pakkovoittoja. Tiistain tappio kuitenkin lopetti viimeisetkin haaveet pudotuspelipaikasta. Canadiensin tehomies oli pinnat 2+1 iskenyt Tomas Tatar. Suomalaisista Artturi Lehkonen teki Canadiensin 4-0 maalin ja Jesperi Kotkaniemi syötti Brett Kulakin 2-0 maalin. Joel Armia ja Panthersin Aleksander Barkov jäivät pisteittä. Henrik Borgström ei ollut Panthersin kokoonpanossa.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes 4-1
Capitals vahvisti johtoaan Metropolitan-divisioonassa kukistamalla Hurricanesin. Aleksandr Ovetshkin laukoi 2-1 johtomaalin kolmannen erän alussa, ja John Carlson tuplasi johdon erän puolivälin jälkeen. Nicklas Bäckström viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Capitalsin avainpelaajiin lukeutui myös kolme syöttöpistettä rohmunnut Jevgeni Kuznetsov. Hurricanesin Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen ja Saku Mäenalanen jäivät pisteittä, kun heidän joukkueensa ei onnistunut vahvistamaan otettaan idän pudotuspelipaikasta. Ovetshkin nousi NHL-uransa 656. osumalla jakamaan kaikkien aikojen maalipörssin 13. sijaa Brendan Shanahanin kanssa.

WSH-CAR: Ovetshkin nousee tasoihin Shanahanin kanssa

Columbus Blue Jackets - New York Islanders 4-0
Blue Jackets otti pudotuspelipaikan tavoittelemisen kannalta erittäin tärkeän voiton ja nousi Hurricanesin kantaan kolmen pisteen päähän. Canadiensilla on kaksi pistettä Blue Jacketsia enemmän. Islanders puolestaan menetti asemiaan Metropolitan-divisioonan kärkipäässä, kun Capitals karkasi jo kolmen pisteen päähän. Sergei Bobrovski torjui Blue Jacketsin maalilla 26 laukausta, mukaan lukien kaksi Leo Komarovin kutia. Valtteri Filppula ei ollut Islandersin kokoonpanossa. Blue Jacketsin Markus Nutivaara jäi pisteittä, mutta kirjautti plus-miinuslukeman +1. Markus Hännikäinen ei ollut Columbuksen kokoonpanossa. Sinitakkien maalintekijät olivat Ryan Dzingel, Artemi Panarin, Oliver Bjorkstrand ja Cam Atkinson.

CBJ-NYI: Bobrovski torjuu Cizikasin läpiajon

Ottawa Senators - Buffalo Sabres 4-0
Sabres kärsi 13. peräkkäisen vierastappionsa, kun se törmäsi Senatorsin maalivahti Craig Andersoniin, joka torjui 35 laukausta ja piti maalinsa koskemattomana. Senatorsin maalintekijät olivat Anthony Duclair, Brian Gibbons, Rudolfs Balcers ja Magnus Pääjärvi. Rasmus Ristolainen ei ollut Sabresin kokoonpanossa.
Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks 1-0
Coyotes palasi voittokantaan hyvään aikaan ja nollasi Blackhawksin. Voitolla Coyotes pyristeli karkuun Minnesota Wildilta ja nousi tasapisteisiin Colorado Avalanchen kanssa. Kyseiset joukkueet ovat Coyotesin seuraavat vastustajat, joten taistelu lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista jatkuu. Darcy Kuemper torjui Coyotesin maalilla 31 kertaa. Nick Cousins teki ottelun ainoan maalin kolmannessa erässä.

ARI-CHI: Cousins osuu laukauksensa reboundista

Vancouver Canucks - Anaheim Ducks 4-5
Ducks heikensi osaltaan Canucksin teoreettisia pudotuspelimahdollisuuksia, kun hattutempun tehnyt Sam Steel, Rickard Rakell ja Kiefer Sherwood loivat tarvittavan johdon. Canucks kiri kolmannessa erässä vielä maalin päähän Josh Leivon ja Tanner Pearsonin täysosumilla. Vancouverin Markus Granlund jäi pisteittä.
Aleksandr Ovetshkin oli mielissään, kun sai onnistumisen maukkaaseen paikkaan.
- Minulla oli paljon maalintekopaikkoja tänä iltana, mutta lopulta sain maalin. Muutamissa viime peleissä en käyttänyt paikkojani. Se oli tärkeä maali, ja olen iloinen voitosta, Ovetshkin tuumi.
Sergei Bobrovski on pitänyt maalinsa puhtaana 159 minuuttia ja 25 sekuntia.
- Tämä on joukkueurheilua. Olen osa joukkuetta. On tärkeää, kuinka joukkue on pelannut edessäni, ja olen yrittänyt tehdä parhaani auttaakseni heitä voittamaan pelejä, Bobrovski kertoi.