vasilevskiy mw 32019

Tampa Bay Lightning jatkoi voittokulkuaan Washington Capitalsin kustannuksella. Toronto Maple Leafs otti henkisesti helpottavan voiton, kun joukkue kaatoi Buffalo Sabresin. Winnipeg Jets nappasi rutiinivoiton Anaheim Ducksia vastaan. Kierroksen neljännessä ottelussa Ottawa Senators ja Vancouver Canucks järjestivät melkoiset maalikarkelot.

Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4-5 ja.
Tampa nappasi pisteet mukaansa pääkaupungista, mutta hallitseva mestari tarjosi runkosarjan voittajalle kunnioitettavan vastuksen. Capitals sai otteluun hyvän alun, kun Lars Eller vei avauserässä joukkueen johtoon. Tampa kuitenkin kaappasi ottelun haltuunsa, kun Nikita Kutsherov, Steven Stamkos ja Anthony Cirelli veivät vierasjoukkueen toisessa erässä 3-1 johtoon.

WSH-TBL: Kutsherov iskee kauniin ylivoimamaalin

Capitals nousi Carl Hagelinin ja T.J. Oshien maaleilla tasoihin, mutta Kutsherov vei illan toisellaan vierailijat johtoon vain reilun minuutin kuluttua tasoituksesta. Capitalsin Jevgeni Kuznetsov venytti vielä ottelun jatkoajalle NHL-uransa sadannella maalilla, mutta se ei riittänyt voittoon. Tampa nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa, kun Victor Hedman ratkaisi ottelun jatkoaikamaalillaan.
Oshien maali oli hänen 200. NHL-pisteensä (99+101). Capitals laukoi seuraennätyksen eli 58 kertaa kohti Andrei Vasilevskin vartioimaa Tampan maalia. Vasilevski puolestaan teki seuraennätyksen torjumalla 54 kertaa.
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 2-4
Sabresin alakerta joutui jo avauserässä melkoiseen pyöritykseen, kun vihainen Maple Leafs tuli otteluun ryminällä. Sabresin Carter Hutton onnistui kuitenkin venymään avauserän aikana kiekon tielle peräti 19 kertaa, joten kotijoukkue pääsi erätauolle maalin johdossa. Toisessa erässä vaahteranlehdet kuitenkin pyyhkäisivät Sabresin yli, kun vierailijat nousivat rinnalle ja ohi Auston Matthewsin sekä John Tavaresin maaleilla. Kun Mitch Marner vei päätöserän alussa Maple Leafsin jo kahden maalin johtoon, ottelu näytti ratkeavan. Zach Hyman viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Maple Leafsin Kasperi Kapanen ja Sabresin Rasmus Ristolainen jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

BUF-TOR: Matthews nappaa uransa 200. tehopisteen

Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 0-3
Jetsin taso oli liikaa Ducksille. Ankkalauma oli hyvin pelissä mukana, mutta suurimmaksi esteeksi nousi Jetsin Connor Hellebuyck, joka pysäytti ottelussa 29 laukausta ja pelasi nollapelin. Mark Scheifele vei Jetsin johtoon avauserän ylivoimamaalillaan, ja Kyle Connor sekä Nikolaj Ehlers onnistuivat päätöserässä kertaalleen maalinteossa. Jetsin Patrik Laine ja Sami Niku jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.
Vancouver Canucks - Ottawa Senators 7-4
Canucks näytti luistelevan helppoon voittoon, kun kotijoukkue karkasi kolmannen erän alussa ottelussa jo 5-0 johtoon. Senators kuitenkin löysi työkalupakistaan kirivaihteen, sillä joukkue iski kymmenen minuutin aikana neljä täysosumaa ja kavensi Canucksin johdon yhteen maaliin. Isäntien ykkösketjun pelivire oli kuitenkin vierailijoille liikaa, sillä ensiksi Bo Horvat (2+1) katkaisi maalillaan Senatorsin pyristelyn reilu minuutti ennen loppua, ja sen jälkeen Loui Eriksson (1+3) viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Canucksin Markus Granlund jäi ilman tehopisteitä.

VAN-OTT: Pearsonin silmä-käsi -koordinatio toimii

Maple Leafsin Auston Matthews iski Sabresia vastaan tehot 1+1 ja rikkoi 200 tehopisteen rajapyykin.
- Kun olet täällä joka päivä, ymmärrät miksi hän on spesiaali pelaaja. Hän pysyy kiekossa ja voittaa kaksinkamppailuja, osaa käyttää kokoaan, laukoa ja löytää avoimen kaverin. Tänään hän oli meille iso voima hyökkäyspäässä, Maple Leafsin John Tavares kehui.
Vaikka Tampa on liitänyt kauden aikana voitosta voittoon, joukkue ei lähtenyt haastamaan Capitalsia takki auki.
- He ovat puolustavia mestareita, joten meidän täytyy nostaa tasoamme, jos haluamme seurata niitä jalanjälkiä. Meidän täytyy vain kehittää peliämme viimeisten ottelujen aikana, Tampan kapteeni Steven Stamkos totesi.