edm2

Edmonton Oilers antoi tiistaina potkut päävalmentaja Todd McLellanille, ja Ken Hitchcock otti joukkueen haltuunsa. Kaksi edellistä peliään hävinnyt Oilers pääsi juhlimaan voittoa heti Hitchcockin ensimmäisessä ottelussa, kun San Jose Sharks kaatui kotonaan lukemin 3-4.

• En ollut huolissani siitä, miten homma lähtee liikkeelle, vaan enemmän siitä, etten pääse nukkumaan normaaliin aikaan, eläkkeeltä valmennustöihin hälytetty Hitchcock hauskuutti toimittajia.
    - Me todella taistelimme. Katselin hommaa neljä vaihtoa ja sitten aloin valmentaa. Paransimme koko ajan pelin edetessä. Kärkiketjut näyttivät esimerkkiä, Hitchcock vakavoitui.
    Ratkaisijoina häärivät tutut miehet, kun Leon Draisaitl teki jatkoaikamaalin Connor McDavidin syötöstä. Draisaitlin tavoin myös McDavid rohmusi ottelussa tehot 1+2=3 ja nousi pisteen päähän NHL:n pistepörssiä johtavasta Colorado Avalanchen Mikko Rantasesta.
    - Pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan ihan hyvän vierasottelun. Kolmannessa erässä annoimme heille painetta ja saimme paikkoja, Draisaitl summasi Oilersin Twitterissä jakamalla videolla.
    Oilers on tällä kaudella hukannut usein johtoaseman, mutta tällä kertaa oli heidän vuoronsa nousta tasoihin ja ohi. Joonas Donskoi vei Sharksin johtoon jo pelin avausminuutilla ja katkaisi kolmen ottelun pisteettömän jaksonsa. Connor McDavid kuitenkin tasoitti vielä erän alkupuolella. Oilers-kipparille maali oli NHL-uran sadas.

SJS-EDM: McDavid tekee 100. NHL-maalinsa

Merkkipaaluihin raapusteltiin nimimerkkejä myös seuraavassa maalissa, kun Joe Thornton pohjusti Marcus Sörensenin 2-1 osuman. Syöttöpiste oli Thorntonille uran 1 033:s, joten hän nousi kaikkien aikojen tilastossa Mario Lemieux'n rinnalle sijalle 11. Tyylikäs syöttö kruunasi hienon saavutuksen. Thornton taisteli kiekon kulmasta ja pelasi takaviistoon B-pisteelle Sörensenille, joka yllätti Edmontonin maalia vartioineen Mikko Koskisen. Oilersin ykköstähdet McDavid ja Draisaitl näkivät Sharksin johtomaalin muutaman metrin päästä.
Toisen erän alussa Sharksilla oli paikka kasvattaa johtoaan ylivoimalla, mutta Ryan Nugent-Hopkins oli toista mieltä. Hän porhalsi maalintekoon alivoimalla ja tasoitti pelin. Koskinen piti torjunnoillaan Oilersin kiinni voittotaistelussa ja torjui esimerkiksi Tomas Hertlin läpiajon, mutta joutui antautumaan toisen erän viimeisellä minuutilla. Logan Couture teki Hertlin syötöstä Sharksille maukkaan 3-2 taukojohdon.

SJS-EDM: Koskinen pysäyttää Hertlin läpiajon

Oilers esitti sisukkuuttaan kolmannessa erässä ja puristi 3-3:een Drake Caggiulan maalilla. Draisaitl ja McDavid nappasivat syöttöpisteet Caggiulan täysosumaan. Hetkeä aiemmin Koskinen torjui Sharksin huippupaikan. Koskinen piti Edmontonin maalin koskemattomana kolmannessa erässä ja jatkoajalla, jonka päätteeksi Oilers pääsi tuulettamaan vapauttavaa voittoa. Koskiselle kertyi 22 torjuntaa, ja Sharksin Martin Jones torjui 19 kertaa.
Oilers pelaa seuraavan kerran perjantaina, jolloin se kohtaa vieraskiertueensa toisessa ottelussa Anaheim Ducksin. Sharks kohtaa perjantaina kotikaukalossaan Vancouver Canucksin ennen kuin lähtee viiden ottelun vieraskiertueelle.