CGY-NYR: Kakko ampuu kiekon ruuhkan takaa maaliin

Torstain NHL-kierroksella pelattiin 12 ottelua. Suomalaisittain ilonaihetta tarjosi muun muassa New York Rangersin Kaapo Kakko, joka katkaisi pisteettömän putkensa. Suomalaisista osuivat myös Toronto Maple Leafsin Kasperi Kapanen, Winnipeg Jetsin Patrik Laine sekä Colorado Avalanchen Joonas Donskoi ja Mikko Rantanen.

Calgary Flames-New York Rangers 4-3
Flames palasi voittokantaan Rangersin kustannuksella. Kotijoukkue oli vahvimmillaan avauserässä, jossa se teki kolme maalia Rangersin jäädessä kahteen. Rangersin Kaapo Kakko teki 3-3 tasoituksen toisessa erässä, mutta Sean Monahan antoi välittömän kuitin, ja tuo osuma jäi illan viimeiseksi. Illan tehokkain pelaaja oli Rangersin puolustaja Adam Fox (0+3).
Kakko saalisti ottelussa myös yhden syöttöpisteen. Suomalaistulokas oli pelannut edelliset seitsemän ottelua ilman tehopisteitä ja 19 ottelua ilman maalia.
Buffalo Sabres-Edmonton Oilers 3-2 ja.
Sabres onnistui katkaisemaan neljän ottelun mittaisen tappioputkensa, vaikka alkuilta ei luvannut paljoakaan. Oilers siirtyi ensimmäisen seitsemän minuutin aikana 2-0 johtoon Riley Sheahanin ja Ryan Nugent-Hopkinsin osumilla, mutta siihen tyrehtyivät vieraiden maalihanat.
Sam Reinhart tasoitti ottelun päätöserässä iskettyään NHL-uransa 100. maalin, ja Jack Eichel iski ratkaisun jatkoajalla rangaistuslaukauksesta. Sabresin Rasmus Ristolainen ja Henri Jokiharju jäivät ilman tehopisteitä.

BUF-EDM: Eichel upottaa rankkarin jatkoajalla

Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 1-2
Viime aikoina kauden parasta peliään esittänyt Lightning jatkoi hyviä otteitaan ja kasvatti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Montreal kärsi puolestaan neljännen peräkkäisen tappionsa.
Ottelun kaikki kolme osumaa nähtiin ensimmäisen 10 minuutin aikana. Anthony Cirelli vei vieraat johtoon jo 42 sekunnin pelin jälkeen ja Nikita Kutsherov iski ratkaisevan osuman ajassa 8.28. Tampan sankari oli maalivahti Andrei Vasilevski 38 torjunnallaan. Canadiensin Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen eivät saaneet tehopisteitä.
New York Islanders-New Jersey Devils 1-2
Devils otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun se kaatoi tiukassa paikallisväännössä Islandersin. P.K. Subban teki tärkeän tasoituksen toisen erän lopussa, ja se siivitti vieraat vahvaan päätöserän alkuun, mikä tuotti voittomaalin. Nico Hischier iski 1-2 maalin, kun kolmatta erää oli pelattu reilu minuutti. Devilsin Sami Vatanen ja Islandersin Leo Komarov jäivät ilman tehopisteitä.

NYI-NJD: Subbanin huikea laukaus uppoaa sisään

Pittsburgh Penguins-San Jose Sharks 2-3 ja.
Sharks otti arvokkaan voiton Brent Burnsin (1+1) iskiessä joukkueelle voiton jatkoajalla. Läntisen konferenssin häntäpäässä oleva hailauma on nyt voittanut kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi. Pittsburghin suurin onnistuja oli Patric Hörnqvist, joka teki joukkueensa molemmat osumat. Penguinsin Juuso Riikola ei saanut tehopisteitä. Tappio päätti pingviinien kolmen ottelun voittoputken.
Joe Thornton syötti Burnsin jatkoaikamaalin ja nousi NHL:n kaikkien aikojen syöttöpörssissä Adam Oatesin ohi seitsemänneksi. Sentterillä on nyt kasassa 1 080 syöttöpistettä.
Thornton ja seurakaveri Patrick Marleau sekä Boston Bruinsin Zdeno Chara tekivät torstain kierroksella NHL-historiaa. He ovat liigan 12., 13. ja 14. pelaaja, jotka ovat pelanneet vähintään yhden NHL-ottelun neljällä eri vuosikymmenellä.

PIT-SJS: Thornton alustaa Burnsin jatkoaikamaalin

Boston Bruins-Columbus Blue Jackets 1-2 ja.
Blue Jacketsin Pierre-Luc Dubois päätti pelin jatkoajalla ohittamalla Tuukka Raskin. Hän johdatti joukkueensa toiseen peräkkäiseen voittoon, ja samalla Blue Jacketsin pisteputki kasvoi 12 ottelun mittaiseksi. Dubois'n ratkaisumaaliin teki upean alustuksen Seth Jones. Rask torjui Bruins-maalissa 31 kertaa.
Ottawa Senators-Florida Panthers 3-6
Ottawa pääsi ensimmäiselle tauolle 2-1 johdossa, mutta sitten alkoi vieraiden show, kun pantterit veivät toisen erän maalein 4-0. Näytöstä johti Jevgeni Dadonov, joka iski ottelussa tehot 2+1. Vahva toinen erä riitti tuomaan voiton Panthersille, joka on voittanut viimeisestä neljästä ottelustaan kolme.
Floridan kapteeni Aleksander Barkov jäi toisessa ottelussa putkeen ilman tehopisteitä.
Winnipeg Jets-Toronto Maple Leafs 3-6
Toronton huippuvire jatkui, kun se vieraili Winnipegissä. Maple Leafs on nyt voittanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan kahdeksan ja menettänyt putken aikana vain yhden sarjapisteen.
Ottelun ratkaisukohta nähtiin puolivälin paikkeilla. Travis Dermott ja Pierre Engvall tekivät maalin mieheen reilun puolen minuutin aikana, ja se riitti tuomaan lopulta voiton. Viimeisin niitti nähtiin kuitenkin vasta päätöserässä, kun William Nylander (2+1) teki 6-3 osuman ajassa 48.45. Ruotsalaisen ohella illan tähtiin kuului Toronton maalivahti Frederik Andersen, joka pysäytti kiekon 45 kertaa.
Toronton Kasperi Kapanen teki tehot 1+1 ja Winnipegin Patrik Laine 1+0. Laine on koonnut 7 (4+3) tehopistettä viimeiseen kuuteen otteluun.

WPG-TOR: Kapanen rankaisee virheestä

Arizona Coyotes-Anaheim Ducks 4-2
Arizona otti toisen peräkkäisen voiton vahvan päätöseränsä turvin. Ducks johti ottelua 2-1 kahden erän jälkeen, mutta kotijoukkue vei viimeisen 20-minuuttisen 3-0 ja korjasi voiton. Ratkaisevan häkin iski Brad Richardson. Arizonan maalilla pelannut Antti Raanta tilastoi 26 torjuntaa.
Colorado Avalanche-St. Louis Blues 7-3
Avalanche möyhensi Bluesin Läntisen konferenssin kärkikamppailussa. Kotijoukkue karkasi päätöserässä, jonka se vei 3-1. Joukkueen peliä johtivat Nathan MacKinnon (1+3), Nazem Kadri (2+0) ja Samuel Girard (0+4). Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi tekivät maalin mieheen. Donskoi oli pelannut maaleitta viimeiset 10 ottelua.

COL-STL: Rantanen osuu Makarin syötöstä

Vegas Golden Knights-Philadelphia Flyers 5-4
Vegas teki ottelun puoliväliin mennessä viisi maalia, ja se riitti voittoon. Flyers tuli vielä maalin päähän Sean Couturierin (2+1) kahden osuman turvin, mutta takaa-ajo jäi kesken. Vegasin peliä johti Max Pacioretty tehoillaan 2+0.
Vancouver Canucks-Chicago Blackhawks 7-5
Canucks otti kuudennen peräkkäisen voittonsa J.T. Millerin (1+3), Elias Petterssonin (1+2) ja Bo Horvatin johdolla (2+1). Ratkaisu nähtiin vasta viimeisillä minuuteilla, kun Adam Gaudette iski 6-5 maalin nelisen minuuttia ennen loppua. Chicagon tähtiin kuuluivat Patrick Kane (2+0) ja Dominik Kubalik (0+3). Chicagon puolustaja Olli Määttä saalisti yhden syöttöpisteen.

VAN-CHI: Pettersson maalaa keskeltä

Omin sanoin:
Columbus Blue Jacketsia ei ole haitannut ykkösvahti Joonas Korpisalon loukkaantuminen. Elvis Merzlikins oli toista ottelua putkeen tolppien välissä, ja hän onnistui taas torjumaan voiton.
- Elvis oli hyvä silloin kuin hänen piti olla. Pelasimme hyvän pelin. Koko joukkueemme pelasi hyvällä tasolla, Blue Jacketsin pääluotsi John Tortorella iloitsi.
Winnipeg Jets koki ruman tappion kotonaan, kun Toronto Maple Leafs heilutti Jetsin verkkoa kuudesti. Yhden maalin tehnyt Patrik Laine harmitteli joukkueensa heikkoa puolustuspeliä.
- Pelasimme pari tilannetta huonosti puolustuspelin suhteen. Emme antaneet heille liian montaa paikkaa, mutta annoimme tarpeeksi monta. He tekivät kuusi maalia, ja silloin meidän on hankala voittaa, Laine totesi.