Teravainen

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon pistetehtailu jatkui hurjana, kun Hurricanes kukisti New York Islandersin. Anaheim Ducks muisti ennen ottelun alkua Teemu Selännettä ja Paul Kariyaa. Sami Vatanen nappasi syöttöpisteen voittomaaliin, kun Ducks kaatoi Florida Panthersin.

Carolina Hurricanes - New York Islanders 4-2
Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho pyörittivät Islandersia hurrikaanin lailla. Teräväinen summasi pisteet 2+1 ja Aho 1+2. Aho teki Hurricanesin 1-0-maalin ja Teräväinen 2-0 sekä 4-1-osumat. He nappasivat syöttöpisteet toistensa täysosumiin. Suomalaiskaksikon tahti on ollut hurja viime otteluissa. Teräväinen on kerännyt neljässä ottelussa pisteet 5+5 ja Aho 4+5. Aho pelasi kauden 15 ensimmäistä otteluaan maaleitta, mutta on nyt osunut neljässä ottelussa peräkkäin.

Anaheim Ducks - Florida Panthers 3-2
Ducksin maalivahti John Gibson oli huippuiskussa ja torjui 50 Panthersin laukausta. Panthersin Aleksander Barkov syötti molemmat joukkueensa maalit, mutta tasoihin asti ei pantterien kiri riittänyt. Ducksin maalintekijät olivat Josh Manson, Rickard Rakell ja Brandon Montour. Sami Vatanen saalisti syöttöpisteen Montourin voittomaaliin.

Ennen ottelun alkua Ducks muisti pitkäaikaisia tähtipelaajiaan Teemu Selännettä ja Paul Kariyaa, jotka valittiin vastikään Hockey Hall of Fameen. Selänne ja Kariya muistelivat pelaajauriaan ja yhteisiä kokemuksiaan lämmöllä.
- Viikon kohokohta oli pelata uudestaan Teemun kanssa. Tuntui kuin olisimme palanneet vuoteen 1996. Tiesimme tarkalleen, missä olemme kaukalossa, Kariya kiteytti.
- Teemu teki valtavan työn tämän yhteisön ja jääkiekkojoukkueen eteen. Hän todellakin ansaitsi voittaa seuran ensimmäisen Stanley Cupin, Kariya kehui.

New York Rangers - Ottawa Senators 3-0
Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist torjui 20 kertaa ja piti maalinsa puhtaana toisen kerran tällä kaudella. Rangersin maalintekijät olivat Kevin Hayes, Michael Grabner ja Mika Zibanejad. Rangers otti voiton kahden hävityn ottelun jälkeen ja aiheutti Senatorsille kolmannen peräkkäisen tappion.
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 3-4 ja.
Mikko Rantanen laukoi kuudesti kohti Red Wingsin maalia, mutta ei onnistunut yllättämään Jimmy Howardia (33 torjuntaa). Rantasen joukkuetovereista Erik Johnson (1+1), Nail Jakupov, Carl Söderberg ja Nathan MacKinnon (1+1) kuitenkin pystyivät maalintekoon. MacKinnon ratkaisi pelin jatkoajalla.

Vegas Golden Knights - Los Angeles Kings 4-2
William Karlsson vei Golden Knightsin johtoon jo avausminuutilla. Vegasin ensimmäinen erä oli muutenkin tehokas. Cody Eakin tuplasi johdon erän puolivälissä, ja Karlsson teki toisen maalinsa pari minuuttia Eakinin maalin jälkeen. Kings säikäytti Trevor Lewisin ja Tanner Pearsonin maaleilla, mutta Golden Knightsin Alex Tuch viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Golden Knightsin Erik Haula ja Kingsin Jussi Jokinen jäivät pisteittä. Kumpikin jäi plus-miinustilastossa pakkaselle yhden maalin verran.
Kings vaihtoi maalivahtia jo avauserässä Golden Knightsin kolmannen maalin jälkeen. Jonathan Quickin saldoksi jäi kuusi torjuntaa. Tilalle vaihdettu Darcy Kuemper torjui 30 laukausta eikä antautunut kertaakaan. Golden Knightsin Maxime Lagace torjui 27 kertaa.
Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen laittoi osan viime aikojen onnistumisista onnen piikkiin.
- Kiekko on pomppinut sopivasti viime aikoina, ja olemme tehneet maaleja näistä tilanteista. Me vain pelaamme emmekä ajattele liikoja, Teräväinen kertoi NHL.comin Kurt Dusterbergin haastattelussa.
Colorado Avalanche nousi tasoihin 46 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja voitti jatkoajalla.
- Olimme energisiä ja pääsimme yli muutamista virheistämme. Olen todella iloinen tästä, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar sanoi NHL.comin Dave Hoggille.
New York Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist nosti joukkueensa alivoimapelin avainrooliin. Senators sai kaksi tilaisuutta ylivoimaan jo avauserässä sekä kavennusmahdollisuuden Brendan Smithin viiden minuutin jäähyn aikana päätöserässä.
- Mielestäni se oli ero joukkueiden välillä tänä iltana. Emme antaneet heille ylivoimamaalia, kun heillä oli tilaisuus siihen, Lundqvist summasi NHL.comin Dan Rosenin haastattelussa.