LaineBarkov

Suomalaistähtien kohtaamisessa Winnipeg Jetsin Patrik Laine teki maalin ja nappasi yhden syöttöpisteen, kun Jets päihitti Aleksander Barkovin (1+0) Florida Panthersin. Tehokkaita suomalaisia nähtiin myös muualla, kun Sami Vatanen ja Valtteri Filppula nappasivat kaksi syöttöpistettä ja Jori Lehterä tehot 1+1. Maalin makuun pääsi myös Teuvo Teräväinen. Edmonton Oilersin Connor McDavid hurjasteli hattutempun.

Winnipeg Jets - Florida Panthers 7-2
Jetsin Patrik Laine iski pisteet 1+1 ja Panthersin Aleksander Barkov 1+0, kun suomalaistähdet kohtasivat toisen kerran tällä kaudella. Laine oli keskinäisessä ottelussa jälleen tehokkaampi, mutta edellisottelusta poiketen Jets otti nyt voiton. Barkov viimeisteli Panthersin 2-2 tasoituksen toisessa erässä. Laine viimeisteli loppulukemat kolmannessa erässä. Syöttöpisteen Laine merkkautti Kyle Connorin (2+0) 1-1 maaliin. Jetsin suomalaishyökkääjä Joel Armia jäi pisteittä.

New York Rangers - Philadelphia Flyers 4-7
Flyers otti maukkaan voiton, kun suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula ja Jori Lehterä häärivät tehokkaina. Lehterä iski pisteet 1+1 ja Filppula 0+2. Lehterälle maali oli ensimmäinen tällä kaudella ja Flyersin riveissä. Travis Konecny ja Claude Giroux pistivät vielä paremmaksi tehoin 1+2. Giroux'lle maali oli uran 200:s.

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 2-4
Avalanchen ailahtelevat peliesitykset jatkuivat, kun pudotuspelien ulkopuolelle jäämässä oleva Oilers otti voiton. Connor McDavid ja koko Oilers jäivät lauantaina nollille, mutta sunnuntaina McDavid hurjasteli hattutempun. Hän teki 1-1, 2-2 ja 4-2 maalit ja katkaisi Avalanchen kymmenen kotivoiton putken. McDavidista tuli ensimmäinen kolme hattutemppua yhden kauden aikana tehnyt Oilersin pelaaja sitten Petr Kliman kauden 1990-1991 kolmen hattutempun.
Oilersin Jesse Puljujärvi ja Avalanchen Mikko Rantanen jäivät pisteittä. Rantanen ja toipumisloman jälkeen kaukaloon palannut Nathan MacKinnon jäivät plus-miinustilastossa pakkaselle kaksi maalia.

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 2-3 ja.
Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen merkkautti jo toisessa ottelussa peräkkäin pisteet 0+2. Vatanen oli alustamassa Nico Hischierin 1-0 ja Taylor Hallin 3-2 maaleja. Teuvo Teräväinen viimeisteli Hurricanesin 1-1 tasoituksen, mutta Sebastian Aho jäi pisteittä. Jeff Skinner teki uransa 200. maalin, kun hän tasoitti kolmannen erän lopussa 2-2:een. Devils vahvisti voitolla asemiaan idän pudotuspeliviivan yläpuolella.

Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 2-5
Penguins nousi Metropolitan-divisioonan kärkeen ja vaikeutti Blue Jacketsin asemaa taistelussa pudotuspelipaikoista. Penguinsin Jake Guentzel teki pisteet 1+2 ja Riley Sheahan 2+0. Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä nappasi yhden syöttöpisteen, mutta Blue Jacketsin Jussi Jokinen jäi pisteittä. Markukset Nutivaara ja Hännikäinen eivät olleet sinitakkien kokoonpanossa.
Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 2-3
Maple Leafs kohensi asemiaan idän kärkipäässä. Ratkaisijaksi nousi Auston Matthews, joka viimeisteli voittomaalin vain 31 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Maple Leafsin suomalaishyökkääjät Leo Komarov ja Kasperi Kapanen jäivät pisteittä.
San Jose Sharks - Dallas Stars 5-2
Sharksin terävä alku toi tärkeät pisteet taisteluun lännen pudotuspelipaikoista. Joe Pavelski (1+2) ja Mikkel Bödker (2+0) johdattivat jo avauserässä Sharksin neljän maalin karkumatkalle, mikä riitti Starsin maalivahti Ben Bishopille. Vain kerran torjunut Bishop päästi maalille Kari Lehtosen, jolle kertyi kahdessa seuraavassa erässä yhteensä 22 torjuntaa. Lehtosenkaan urakka ei alkanut hyvin, kun Justin Braun yllätti toisen erän alussa. Päätöserässä Stars kavensi kaksi kertaa, mutta kurottavaa oli liikaa.
Omin sanoin:
Red Wingsin päävalmentaja Jeff Blashill harmitteli erityisesti Auston Matthewsin viimeisen minuutin maalia:
- Emme voi antaa pisteitä pois tähän tapaan. Olemme pelanneet aiempaa paremmin muutamissa viime peleissämme, mutta tänään annoimme kaksi maalia liikaa, Blashill kertoi NHL.comin Dave Hoggille.
Voitto maistui Sharksille, joka hävisi edellisen kohtaamisen Starsille 0-6:
- Tämä oli iso peli, koska edellinen meni miten meni. Erityisen tärkeäksi tämän teki myös, se mikä tilanne on sarjassa, Sharksin päävalmentaja Peter DeBoer viittasi tiukkaan sarjatilanteeseen lännen sarjataulukossa.