Sami Niku Prime

NHL:ssä pelattiin torstaina seitsemän ottelua. Dallas Starsin Esa Lindell onnistui maalinteossa, mutta Los Angeles Kings jatkoi Starsin tappioputkea. Winnipeg Jetsin suomalaiskaksikko Sami Niku ja Patrik Laine pääsivät tehopisteiden makuun, kun Jets kukisti Nashville Predatorsin. Tuukka Rask oli vahvassa vireessä, kun Boston Bruins kaatoi St. Louis Bluesin.

Nashville Predators - Winnipeg Jets 1-5
Jetsin puolustaja Sami Niku syötti kaksi maalia ja avasi kauden pistetilinsä. Nikun tilastot olivat muutenkin vakuuttavia, sillä 14.19 pelanneen puolustajan plus-miinuslukema oli ottelussa neljä pykälää plussan puolella. Myös Patrik Laine pääsi pisteiden makuun, sillä hän alusti Bryan Littlen osuman ottelun toisessa erässä. Predatorsin Pekka Rinne pysäytti maalillaan 29 laukausta. Jets liitää tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa.

NSH-WPG: Little iskee paluukiekon maaliin

Boston Bruins - St. Louis Blues 5-2
Tuukka Rask pysäytti 28 laukausta, kun Bruins voitti kotonaan Bluesin. Ottelun kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteesta 2-2, mutta Bruinsin vahva kolmas erä käänsi vaakakupin kotijoukkueelle. Chris Wagnerin, Brad Marchandin ja Sean Kuralyn osumat ratkaisivat ottelun kolmannessa erässä. Isäntien tehomies oli kolme syöttöpistettä kerännyt David Krejci.

BOS-STL: Rask pitää pintansa maalin edustalla

Dallas Stars - Los Angeles Kings 1-2
Dallasin puolustaja Esa Lindell iski kauden seitsemännen maalinsa, mutta se ei riittänyt, sillä Stars hävisi Kingsille kovan taistelun jälkeen. Tappio oli Starsille jo neljäs peräkkäinen. Kingsin sankariksi nousi 29 kiekkoa pysäyttänyt maalivahti Jack Campbell. Starsin Miro Heiskanen ja Roope Hintz jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

DAL-LAK: Lindell ohjaa kiekon maaliin

New York Islanders - New Jersey Devils 4-1
Leo Komarov oli alustamassa ottelun voittomaalia, kun Islanders kaatoi Devilsin kotiluolassaan. Ottelu ratkesi käytännössä jo avauserässä, kun Islanders karkasi kolmen maalin karkumatkalle Anders Leen, Michael Dal Collen ja Jordan Eberlen osumilla. Andy Greene koetti käynnistää Devilsin kiriä ottelun päätöserässä, mutta Lee iski illan toisen osumansa tyhjään rysään ja ratkaisi ottelun. Islandersin Valtteri Filppula jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

NYI-NJD: Eberle ohittaa Blackwoodin ylivoimalla

Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2-4
Toronton Kasperi Kapanen alusti yhden maalin, kun Maple Leafs kaatoi Itäisen konferenssin kärkiottelussa Lightningin. Kapanen syötti Nazem Kadrin osuman ottelun avauserässä. Mitchell Marner vastasi ottelun voittomaalista ottelun toisen erän loppupuolella. Marner on iskenyt 14 viime otteluun 13 osumaa.

TBL-TOR: Kadri ohittaa Vasilevskin rystyltä

New York Rangers - Chicago Blackhawks 4-3
Blackhawksin kurimus sai jatkoa, kun Rangers venytti chicagolaisten tappioputkea viiteen otteluun. Chicago on tippunut Läntisessä konferenssissa viimeiselle sijalle. Rangers otteli kolmannen voittonsa neljään viime otteluun. Isäntien tehomiehenä toimi tehot 1+1 iskenyt Chris Kreider. Blackhawksin Henri Jokiharju jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

NYR-CHI: Chytil tekee komean maalin

Minnesota Wild - Anaheim Ducks 0-3
Ducks katkaisi 12 ottelun tappioputkensa kaatamalla Wildin. Ducks aloitti ottelun todella vahvasti, sillä se johti kolmella maalilla jo ajassa 07.58, kun Adam Henrique, Richard Rakell ja Brian Gibbons onnistuivat maalinteossa. Wild ei onnistunut ohittamaan 37 laukausta torjunutta John Gibsonia, vaan pisteet lähtivät ankkojen mukaan. Wildin Mikko Koivu ja Mikael Granlund jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

MIN-ANA: Gibson siivoaa kiekon maaliviivalta

New York Islandersin hyökkääjä Michael Dal Colle iski NHL-uransa avausmaalin New Jersey Devilsin verkkoon.
- En osaa oikein kuvailla tunteitani. Olen haaveillut tästä niin kauan, oikeastaan siitä asti kun aloin pelata jääkiekkoa nelivuotiaana. Tähän pisteeseen pääseminen on vaatinut paljon töitä ja uhrauksia perheeltäni, kiitteli Dal Colle.
New York Rangersin maalivahti Henrik Lundqvist torjui NHL-uransa 445. voiton ja nousi jakamaan kaikkien aikojen voittotilaston viidettä sijaa Terry Sawchukin kanssa.
- Tämä on todellakin tilasto, jota voi ihailla ja olla ylpeä siitä, mutta samalla mietin joukkuetovereitani, joiden kanssa olen pelannut ja päässyt tähän lukemaan. Tämä numero tarkoittaa juuri sitä minulle, totesi Lundqvist.

NSH-WPG: Lemieux pyöräyttää maalin vanhanaikaisella