BarkovDadonovKings

Florida Panthersin Aleksander Barkov syötti kolme maalia ja rikkoi yhden kauden piste-ennätyksensä, kun Panthers piti pudotuspelihaaveensa elossa voittamalla Los Angeles Kingsin. Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina Hurricanes nappasi arvokkaan voiton Buffalo Sabresista. Joonas Korpisalon hieno ottelu Columbus Blue Jacketsin maalilla ei riittänyt voittoon asti.

Los Angeles Kings - Florida Panthers 3-4
Panthers nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Aleksander Barkov nousi jälleen ratkaisijan rooliin. Barkov syötti toisessa erässä Jevgeni Dadonovin johtomaalin, mutta tärkeämmät pisteet tulivat myöhemmin. Kings karkasi kolmannessa erässä Brendan Leipsicin ja Anze Kopitarin maaleilla johtoon, mutta Dadonov tasoitti ottelun Barkovin syötöstä ja Jonathan Huberdeau ratkaisi ottelun suomalaisen kerätessä illan kolmannen syöttöpisteensä. Samalla Barkov rikkoi 80 tehopisteen rajan ja iski oman piste-ennätyksensä, joka kirjataan nyt lukemin 30+51=81.

Carolina Hurricanes - Buffalo Sabres 4-2
Hurricanes otti tärkeän voiton Sabresista ja paransi samalla pudotuspelimahdollisuuksiaan. Ottelu ratkesi käytännössä toisessa erässä, kun Andrei Svetshnikov ja Justin Williams veivät Hurricanesin 3-1 johtoon. Kun Jordan Staal venytti johdon jo kolmeen osumaan, Sabresin eväät oli syöty. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen alustivat Svetshnikovin osuman.
Boston Bruins - Columbus Blue Jackets 2-1 ja.
Blue Jackets kärsi katkeran tappion Bruinsille ja menetti samalla arvokkaita pisteitä taistelussa pudotuspelipaikoista. Joonas Korpisalo pysäytti sinitakkien maalilla 31 laukausta ja pelasi mainion ottelun. Bruinsin sankarikaksikoksi nousi jälleen Patrice Bergeronin ja Brad Marchandin muodostama tutkapari. Bergeron vei joukkueensa avauserässä johtoon, mutta ottelu venyi jatkoajalle, kun Matt Duchene tasoitti ottelun Markus Nutivaaran syötöstä. Marchand kuitenkin ratkaisi ottelun jatkoajalla Bergeronin esityöstä.

BOS-CBJ: Marchand juhlii voittomaaliaan kuin McGregor

Pittsburgh Penguins - St. Lous Blues 1-5
Blues katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa kaatamalla Penguinsin. Joukkueen sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Vince Dunn. Jordan Binnington torjui vieraiden maalilla peräti 40 kertaa.
Detroit Red Wings - New York Islanders 2-1
Islanders kärsi yllättävän tappion Red Wingsille vieraskaukalossa. Jonathan Bernier torjui Detroitin maalilla 41 kiekkoa, ja Andreas Athanasiou vastasi joukkueen molemmista maaleista. Islandersin Valtteri Filppula ja Leo Komarov jäivät ilman tehopisteitä.

DET-NYI: Athanasiou iskee illan toisen osumansa

Montreal Canadiens - Chicago Blackhawks 0-2
Blackhawks kipusi jo viiden pisteen päähän lännen villi kortti -paikasta, kun Corey Crawford nollasi Canadiensin 48 torjunnallaan. Connor Murphy teki ottelun avausmaalin toisessa erässä, ja Brendan Perlini viimeisteli loppulukemat onnistumalla maalinteossa kolmannen erän alussa.
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 6-2
Maple Leafsin sekavat otteet jatkuivat, kun Senators jyräsi joukkueen yli verivihollisten kohtaamisessa. Ottawa karkasi kahden maalin johtoon eikä enää päästänyt Maple Leafsia peliin mukaan. Isäntien tehomiehinä ottelussa toimivat kolme syöttöpistettä kerännyt Zack Smith ja kaksi maalia iskenyt Magnus Pääjärvi.

OTT-TOR: Gibbons iskee maalin jään pinnasta

Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 6-3
Kärkijoukkue Lightning ei ollut yllätettävissä idän jättiläisten kohtaamisessa. Lightning karkasi ottelussa 2-0 johtoon, eikä Capitals onnistunut nousemaan kovasta yrityksestä huolimatta rinnalle. Aleksandr Ovetshkin iski Capitalsille kaksi maalia ja nosti kauden maalisaldonsa 48 osumaan. Isäntien tahtipuikkoa heilutteli Alex Killorn, joka iski ottelussa hattutempun.
Winnipeg Jets - Calgary Flames 2-1
Jets nappasi ison päänahan kellistämällä lännen kärkijoukkue Flamesin kotiluolassaan. Isäntien Mark Scheifele avasi ottelun maalihanat avauserän lopussa, mutta Flamesin Mark Jankowski tasoitti ottelun alivoimalla toisessa erässä. Mathieu Perreault ratkaisi kuitenkin ottelun samaisen rangaistuksen aikana iskemällä ylivoimaosuman. Jetsin Patrik Laine ja Sami Niku jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

WPG-CGY: Scheifele osuu Chiarotin esityöstä

Minnesota Wild - New York Rangers 5-2
Wild pysyi voitolla vielä kiinni pudotuspelitaistossa. Kotijoukkueen sankariksi nousi Ryan Donato, joka iski avauserässä kaksi osumaa Rangersin verkkoon. Kun Wild karkasi Eric Staalin ja Jared Spurgeonin maaleilla 4-1 johtoon, peli oli käytännössä ratkennut.
Arizona Coyotes - Edmonton Oilers 2-3 ja.
Oilers otti arvokkaat pisteet Connor McDavidin johdolla. McDavid (2+1) aloitti maalinteon alivoimalla vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, syötti joukkueensa toisen maalin ja ratkaisi ottelun jatkoajalla illan toisella osumallaan. Coyotesin tehomies oli kaksi maalia iskenyt Alex Galchenyuk. Mikko Koskinen pysäytti Oilersin maalilla 28 laukausta.

ARI-EDM: McDavid karkaa maalintekoon alivoimalla

San Jose Sharks - Nashville Predators 2-4
Predators peittosi Sharksin lännen huippuottelussa. Juuse Saros pelasi Predatorsin maalilla vahvan ottelun ja pysäytti 24 laukausta. Vierailijoiden sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Viktor Arvidsson.
Maple Leafsin maalivahti Garrett Sparks oli tuskastunut omiensa tunnetilaan.
- Tarvitsemme enemmän tunnetta. Olen itsekin tunteikas pelaaja. Meidän täytyy olla vihaisia, pelaajien täytyy nousta esiin, suuttua ja ottaa asiat enemmän henkilökohtaisesti, jyrähti Sparks.
Blue Jacketsin Matt Duchene on vakuuttunut Joonas Korpisalon otteista.
- Parempaa varamaalivahtia ei voi löytää mistään. Hänen kohdallaan "varamaalivahdin" titteliin voi suhtautua varauksella, sillä hän on uskomaton, kehui Duchene.