ANA-STL: Hakanpää laukoo ensimmäisen maalinsa NHL:ssä

NHL:ssä pelattiin keskiviikkona viiden ottelun kierros. Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Jani Hakanpää iski kiekon St. Louis Bluesin verkkoon ja kirjautti tilastoihin ensimmäisen NHL-maalinsa. Patrik Laine täräytti yhden osuman, kun Winnipeg Jets otti tärkeän voiton Edmonton Oilersista.

Anaheim Ducks - St. Louis Blues 2-4
Edellinen kohtaaminen katkesi Bluesin Jay Bouwmeesterin sydänkohtauksen takia helmikuussa, mutta nyt Ducks ja Blues pääsivät pelaamaan loppuun asti. Suomalaispuolustaja Jani Hakanpää ei ollut mukana helmikuun kamppailussa, mutta uusintaottelusta tuli hänelle ikimuistoinen. Hakanpää viimeisteli NHL-uransa ensimmäisen maalin 27-vuotiaana lähes kymmenen vuotta varauksen jälkeen, kun hän tasoitti 2-2:een toisen erän puolivälin jälkeen. Blues meni sen jälkeen kuitenkin menojaan. Zach Sanford vei hallitsevan mestarin uudelleen johtoon toisen erän lopussa, ja Alex Pietrangelo viimeisteli loppulukemat minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 2-4
Patrik Laine teki kauden 28. maalinsa, kun hän viimeisteli Jetsille 2-1 johdon toisessa erässä. Loukkaantumisen jälkeen peleihin palannut Connor McDavid tasoitti erän lopussa, mutta kolmas oli vierasjoukkueen Kyle Connorin juhlaa. Jetsin hyökkääjä teki jo avausminuutilla 3-2 maalin ja viimeisteli viimeisellä minuutilla loppulukemat tyhjään maaliin. Jets paransi voittonsa myötä asemiaan taistelussa Läntisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista.

EDM-WPG: Laine tekee maalin suoraan syötöstä

Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 6-2
Blackhawks kavensi eroaan lännen viimeiseen villi kortti -paikkaan, kun se otti tyylikkään voiton Sharksista. Evander Kane vei San Josen johtoon avauserässä, mutta sen jälkeen peli oli chicagolaisten. Alex DeBrincat rohmusi toisessa erässä kolme syöttöpistettä ja alusti Duncan Keithin, Patrick Kanen sekä Brandon Saadin maalit. Päätöserässä Alex Nylander, Kane ja Dominik Kubalik kasvattivat johtoa, eikä Timo Meierin 2-4 kavennus juuri häirinnyt. Blackhawksin suomalaispakki Olli Määttä pelasi 19 minuuttia.
Colorado Avalanche - New York Rangers 3-2 ja.
Rangersin ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad jatkoi hurjaa maalitahtiaan, muttei pystyi vain hieman jarruttamaan Avalanchea. Zibanejad viimeisteli 1-0 maalin avauserässä. Tyson Jost tasoitti, ja Vladislav Namestnikov vei Coloradon johtoon toisessa erässä. Pavel Butshnevitsh pelasti 2-2 tasoituksellaan Rangersin jatkoajalle vain 13 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Avalanchen J.T. Compher päätti ilon jatkoaikamaalillaan. Coloradon takamatka Central-divisioonan kärkijoukkue Bluesiin pysyi kahdessa pisteessä. Rangersin Kaapo Kakko ja Avalanchen Joonas Donskoi jäivät pisteittä. Mikko Rantanen oli edelleen sivussa Coloradon kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

COL-NYR: Compher ohjaa voittomaalin jatkoajalla

Los Angeles Kings - Ottawa Senators 3-2
Kings venytti voittoputkensa jo seitsemään otteluun nousemalla voittoon Senatorsista. Jayce Hawryluk teki Senatorsin 2-1 maalin kolmannen erän alussa, mutta Kings puristi tasoihin Gabriel Vilardin täysosumalla. Martin Frk ratkaisi pelin viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton oli tyytyväinen joukkueensa tempoon.
- Paljon parempi tempo (tänä iltana kuin edellisessä ottelussa). Asiat tapahtuivat nopeammin, tuimme toisiamme nopeammin ja liikutimme kiekkoa nopeammin. Lauoimme oikealla meiningillä. Ensimmäisessä maalissa meillä oli tahtoa laukoa kiekko maalille, tehdä maski ja auttaa maalin edessä, Colliton kiitteli.
Oilersin Connor McDavid ihmetteli outoa ottelua.
- Meillä on ollut pari ottelua, joista olemme saaneet pisteitä, vaikka emme ole ansainneet niitä. Tänä iltana pelasimme mielestäni melko hyvin, mutta emme saaneet pistettäkään. Näin se menee, McDavid sanoi.