bozy

Toronto Maple Leafsin nuoret pelaajat kiusasivat ennakkosuosikki Washington Capitalsia jo ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä osassa. Kolmannessa esiin nousi nuorista tähdistä kohutuin Auston Matthews, joka saalisti ottelusarjan ensimmäiset pisteensä Maple Leafsin voittaessa 4-3 ja siirtyen ottelusarjassa johtoon 2-1.

Matthews teki maanantain ottelussa 1-2-kavennusmaalin avauserässä ja syötti 3-3-tasoituksen toisen erän lopussa. Jatkoerässä Toronton sankari oli kuitenkin Tyler Bozak, joka iski voittomaalin Nazem Kadrin ja Morgan Riellyn esityöstä.
Maple Leafs horjutti jo kolmannen kerran ja toisen voiton arvoisesti nimekästä vastustajaansa. Maanantain ottelu oli nuorelle joukkueelle kasvattava kokemus, josta torontolaiset selvisivät voittajina. Capitals karkasi ykköstutkaparinsa Nicklas Bäckströmin ja Aleksandr Ovetshkinin maaleilla 2-0-johtoon ennen kuin Matthews sytytti Maple Leafsin kiriin.
- En ajattele meidän olleen kauhean huonoja tänään, mutta puolustuspelissä luimme joitain tilanteita huonosti ja emme aloittaneet ottelua kuten olisimme halunneet. "Freddylle" (maalivahti Frederik Andersen) ei jäänyt juuri mahdollisuuksia, Toronton päävalmentaja Mike Babcock viittasi seuran haastattelussa joukkueen huonoon alkuun.
Toisessa erässä Jevgeni Kuznetsov vei Capitalsin jälleen kahden maalin johtoon, mutta Nazem Kadri ja William Nylander nostivat Maple Leafsin tasoihin. Jatkoerässä sankariksi nousi Tyler Bozak.
- Kolmelle viittä vastaan -alivoiman kestäminen 1-3-takaa-ajoasemassa oli iso asia, Babcock kertasi toisen erän käännekohtaa, jonka jälkeen Toronto nousi tasoihin.
Toronton Leo Komarov pelasi ottelussa 16.02 ja syötti Kadrin 2-3-kavennusmaalin. Lauantaina pelatun edellisen kohtaamisen ratkaissut Kasperi Kapanen jäi tällä kertaa pisteittä, mutta peliaikaa kertyi 10.23.
Capitalsin maalilla Braden Holtby torjui 24 kertaa. Maple Leafsin Frederik Andersenille kertyi 23 torjuntaa. Ottelusarja jatkuu keskiviikkona, jolloin pelataan Torontossa toinen peräkkäinen ottelu.