LeafsAmped1224

Jos joulutauolle on pakko jäädä, sinne voi jäädä ryminällä. NHL-joukkueet olivat joulun kynnyksellä ilmeisen anteliaalla päällä, sillä maanantain kierros oli varmasti yksi hurjimmista pitkään aikaan.

Kaikkia otteluita ei ole luotu tasapuolisiksi, eikä kaikissa välttämättä väännetä aivan hampaat irvessä. Maanantaina näyttikin siltä, että joulutunnelma ulottui jossain määrin myös pukukoppeihin ja kaukaloon.
Pöytä oli toki jo valmiiksi katettu herkuilla, sillä tarjolla oli peräti 13 ottelun kiekkojuhla. Silti kierroksen kaikki tapahtumat ja verkon herkeämätön pöllyäminen eivät ehkä olleet täysin odotuksissa.
Maanantain 13 ottelussa täräytettiin lopulta yhteensä huikaisevat 91 maalia, eli keskimäärin seitsemän osumaa per peli. Kierros vetää vertoja melkeinpä mille tahansa NHL:n historiassa, mutta maanantaina pelattujen kierrosten osalta se nousi kärkipaikalle tehtyjen maalien määrässä. Lähimpänä vastaavaa käytiin viimeksi päivää ennen jouluaattoa vuonna 2013, jolloin tehtailtiin kaikkiaan 84 osumaa.

TOR-CAR: Matthewsin ja Marnerin yhteispeli toimii

Käsittämätön kiekkonäytelmä Torontossa
Kamppailuista kenties uskomattomin oli järjestyksessä ensimmäinen. Toronto Maple Leafs ja Carolina Hurricanes kohtasivat Scotiabank Arenassa suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan, paikallista aikaa iltapäivällä.
Tavallisesta poikkeava kellonaika ei ainakaan näkynyt turhana odotteluna, vaan maalijuhlat polkaistiin käytiin heti ensimmäisellä peliminuutilla Jason Spezzan osumalla. Ottelun ensimmäisten viiden minuutin ja kymmenen sekunnin aikana Maple Leafs iski kolmesti ja pakotti Hurricanesin vaihtamaan maalivahtia.
Tämä olikin kuitenkin vasta alkua.
Erän lopussa Hurricanes osui ensin alivoimalla ja sitten ylivoimalla, nousten maalin päähän. Toisen erän lopussa lyötiin vielä isompaa vaihdetta päälle, ja Carolina sytytti punalampun kolme kertaa 64 sekunnissa. Näin ollen kolmanteen erään tultaessa taululla oli jo kahdeksan osumaa.
Päätöserä huipensi näytelmän. Kun Auston Matthews ja Erik Haula iskivät peräjälkeen, tilanne oli 4-6. Tulossa oli silti vielä viimeinen rynnistys, joka sai 19 176 katsojaa pudistelemaan päitään. Toronto teki neljä maalia reiluun seitsemään minuuttiin - joista kolme 59 sekunnissa - ja nousi 8-6 voittoon.

TOR-CAR: Haula iskee syöttökuvion päätteeksi

Huilia luvassa hengästyttävien maalijuhien jälkeen
Maple Leafs ei ollut lähellekään ainoa ryhmä, joka teki maanantain kierroksella vähintään kuusi maalia. Siinä onnistuivat myös Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Montreal Canadiens, New Jersey Devils ja Colorado Avalanche.
Ero Toronton ilotulitukseen oli, että näissä peleissä tykitys ei ollut molemminpuolista. Sen myötä melkoinen lauma joukkueita sai lähteä joulutauolle varsin onnekkaissa tunnelmissa, heidän vastustajansa puolestaan jäivät hetkeksi päivittelemään, mitä kaukalossa oikein tapahtui.
Jääkiekkoyleisölle kierros oli jonkinlainen aikainen joululahja. Joukkueet eivät säästelleet, vaan antoivat katsojille juuri sitä, mitä kiekkoviihteeltä ensisijaisesti toivotaan - maaleja, maaleja ja vielä roppakaupalla lisää maaleja. Samalla luotiin kiinnostavia asetelmia, joihin palataan parin päivän huilin jälkeen.
Bruinsin karsea jakso päättyi näyttävästi, kun se murskasi kaikista mahdollisista joukkueista sarjakärki Washington Capitalsin 7-3. Lightningin vaikeudet alkoivat jo paljon aiemmin, mutta sekin sai hyvän joulumielen kaataessaan Florida Panthersin maalein 6-1.
Muun muassa näihin tunnelmiin voidaan palata perjantaina, kun pelit taas jatkuvat. Sitä ennen, viimeistään maanantain hullun kierroksen jälkeen, lyhytkin lepotauko tehnee hyvää itse kullekin.