islanders lightning

Keskiviikon kolmen ottelun kierroksella pelattiin kovin panoksin, sillä kaikki sarjat olivat katkolla. Kahden joukkueen kausi kokikin loppunsa, kun Tampa Bay Lightning ja New York Islanders varmistivat paikkansa toisella playoff-kierroksella. Minnesota Wild sen sijaan nappasi pakkovoiton Vegas Golden Knightsista ja jatkaa taistelua jatkopaikasta.

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 4-0 (voitot 4-2)
Andrei Vasilevskin nollapeli johdatti Tampa Bayn jatkoon floridalaisten keskinäisestä sarjasta. Venäläinen torjui kuudennessa kohtaamisessa 29 kertaa. Lightning osui jokaisessa erässä vähintään kerran ja piti Panthersin aisoissa toiseen suuntaan. Maalinteossa kunnostautuivat Pat Maroon, Steven Stamkos, Brayden Point sekä Alex Killorn. Panthersin kapteeni Aleksander Barkov uurasti jäällä liki 23 minuuttia ja jäi kolme pykälää pakkasen puolelle. Markus Nutivaara sai peliaikaa Floridan takalinjoilla 12.41 eikä kerännyt miinuksia.
Lightning kohtaa toisella kierroksella joko Carolina Hurricanesin tai Nashville Predatorsin.

TBL-FLA: Vasilevski jättää Panthersin nollille

Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 3-0 (voitot 3-3)
Minnesota venytti sarjan Vegasin kanssa seitsemänteen otteluun pelaamalla vakuuttavan kolmannen erän. Maalihanat pysyivät molemmin puolin visusti kiinni yli 40 minuutin ajan ennen kuin Wild pääsi vauhtiin. Ryan Hartman rikkoi kuparisen ajassa 44.21, ja viisi minuuttia myöhemmin Vegasin jäähy kostautui Kevin Fialan ylivoimamaalin muodossa. Nick Bjugstad iski vielä kertaalleen sinetöidäkseen kotivoiton. Cam Talbotille kertyi nollapelissä 23 torjuntaa.
Sarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan perjantaina Las Vegasin T-Mobile Arenassa.

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 5-3 (voitot 4-2)
Pittsburgh passitettiin laulukuoroon toistuvista johtoasemista huolimatta. Penguins johti ottelua kolme kertaa, mutta Islanders pääsi aina tulemaan tasoihin. Kolmas kerta jäi myös viimeiseksi, sillä sen jälkeen Islanders meni menojaan. Brock Nelson viimeisteli 3-3 tasoitusmaalin toisen erän keskivaiheilla, Ryan Pulock vei saarelaiset johtoon vain 13 sekuntia myöhemmin, ja Nelson iski toistamiseen melko tarkalleen kolmen minuutin kuluttua edellisestä osumastaan. Islandersin maalia vartioinut Ilja Sorokin (34 torjuntaa) ei antautunut päätöserässä kertaakaan, joten Penguinsille koitti kesäloma. Kasperi Kapanen alusti Penguinsin avausmaalin, mutta Islandersin Leo Komarov jäi tehopisteittä.
Islanders kohtaa toisella pudotuspelikierroksella Boston Bruinsin.

NYI-PIT: Islanders osuu kahdesti 13 sekunnissa