Laine115

Columbus Blue Jacketsin vierailu Suomeen ei mennyt suunnitelmien mukaan. Alkuviikon yhteiset aktiviteetit muuttuivat viikonloppuna katkeraksi pettymykseksi, kun Colorado Avalanche kaatoi sinitakit kahdesti Tampereen Nokia Arenassa pelatuissa NHL Global Series -otteluissa.

Tamperelaislähtöinen NHL-tähti Patrik Laine teki maalin perjantaina joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta toisessa kamppailussa hän jäi tehopisteittä. Joukkuetovereidensa lailla Lainekaan ei pystynyt parhaimpaansa. Columbuksen lauantaina kärsimän 5-1 tappion jälkeen pukukoppikäytävälle marssi pettynyt maalitykki.
- Ottaa päähän. Näiden esitystemme jälkeen tavallaan toivon, että koko matkaa ei olisi koskaan tehtykään. Tuntuu, että tämä oli vain ajanhukkaa. Nyt harmittaa. Sen enempää minulla ei ole sanottavaa, Laine noitui.
Blue Jackets pysyi ajoittain peleissä hyvin mukana, mutta virheet leimasivat joukkueen peliä liiaksi läpi kahden Suomessa pelatun ottelun. Sinitakeille sattui musta hetki lauantain kamppailun toisen erän alussa, kun Colorado pystyi luomaan liukuhihnalta erinomaisia maalipaikkoja.

2022 GS: Laine laukoo maalin kotikaupungissaan

Erän ensimmäisen viiden minuutin aikana Avalanche iski kolmesti, ja peli oli käytännössä ohi. Colorado puolusti kypsästi ottelun loppuun saakka, eikä antanut Blue Jacketsille saumaa nousta peliin mukaan.
- Ei noin taitavalle joukkueelle voi antaa näin paljon tilanteita, Laine paalutti.
Blue Jackets seilaa tällä hetkellä viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Sinitakkien ongelmat ovat monitahoisia, sillä Columbus on yksi vähiten maaleja (30) tehneistä NHL-joukkueista. Blue Jackets on myös päästänyt liikaa maaleja, sillä verkko on laulanut omassa kenttäpäädyssä keskimäärin 4,58 kertaa ottelussa, mikä on toiseksi eniten NHL:ssä.

Lehkonen ja Avalanche löivät Blue Jacketsin 5-1

Hetkittäin Blue Jacketsin otteista löytyi hyviäkin elementtejä myös Tampereella, mutta virheet kostautuivat takaiskuina ja kertautuivat tappioiksi. Laine sanoikin pelin jälkeen, että yksittäistä viisastenkiveä asian ratkaisemiseksi ei ole.
Suomalaismaalitykki painotti, että pelin täytyy tulevaisuudessa pysyä kasassa koko ottelun, mikäli Columbus vielä mielii pysyä muiden joukkueiden mukana kilpailussa pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä sinitakit ovat kuitenkin vaikeassa tilanteessa, sillä kuudella sarjapisteellään joukkue on Itäisen konferenssin ja koko NHL:n jumbo.
- En usko, että häviämme viimeiset 70 peliä putkeen. Meiltä löytyy joukkueesta kaikki tarvittavat elementit siihen, että pystymme voittamaan pelejä. Meidän vain täytyy löytää keinot pitää pelimme ehjänä 60 minuuttia, Laine sanoi.

Hattutemppu-Rantanen vauhditti Avalanchen voittoon

• Suurin ongelmamme on ollut, ettemme ole pelanneet ehjiä otteluita. Otteluissa on ollut hyviä hetkiä, mutta jotenkin pelit aina kääntyvät tappioksi, Laine harmitteli.