Maple Leaf Gardens

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 12.11.
1931: Toronton Maple Leaf Gardens toimi NHL-ottelun näyttämönä ensimmäistä kertaa.

Seuran omistaja Conn Smythe oli onnistunut rakennuttamaan hallin valmiiksi viidessä kuukaudessa keskellä historiallisen pahaa lamaa. Ensimmäisessä ottelussa tehtiin lajin yleisöennätys (13233). Lippujen hinnat vaihtelivat 95 sentistä 2,75 dollariin (hallin parhaille paikoille).
Sotilasorkesterin majuri James Fraser ja hänen johtamansa jalkaväen soittokunta oli paikalla juhlistamassa avausseremoniaa, jonka aikana Maple Leafsin kapteeni Hap Day ennusti joukkueensa voittavan Stanley Cupin.
Maple Leafs hävisi ottelun Chicagolle 2-1, mutta keväällä joukkue toteutti kapteeninsa ennustuksen ja voitti mestaruuden.
Halli toimi Maple Leafsin kotikenttänä vuoteen 1999 saakka, jolloin se muutti Air Canada Centreen.
MUITA MERKKIPAALUJA
1942: Bruinsin Bep Guidolin, 16, pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana, kun Maple Leafs voitti Bostonin 3-1. Guidolin pelasi NHL:ssä kymmenen vuotta (Bruins, Detroit Red Wings ja Blackhawks) ja teki 519 ottelussa 107 maalia. Hän toimi Bruinsin valmentajana 1972-74 ja Kansas City Scoutsin valmentajana 1974-76. Kaudella 1976-77 hän valmensi Edmonton Oilersia 63 ottelun ajan WHA:ssa.

Bep Guidolin

1955: Montreal Canadiensin Jean Beliveau ja Detroit Red Wingsin Red Kelly tappelivat. Tapauksesta teki harvinaisen ja yllättävän se, että heidät tunnetaan liigahistorian herrasmiesmäisimpinä pelaajina. Beliveau teki myös 1+1=2 tehopistettä Montrealin 3-0-voitossa.
1983:Wayne Gretzky teki 20:nnen hattutemppunsa ja syötti kaksi, kun Edmonton kukisti Detroit Red Wingsin 7-3. Se oli Oilersille ennätyksellinen kahdeksas peräkkäinen voitto.

Wayne Gretzky

1988:Esa Tikkanen teki liigan historian nopeimmat kaksi alivoimamaalia, kun Oilers voitti Toronton 6-2. "Tiki" teki ensin maalin ensimmäisessä erässä ajassa 10.44 ja sitten toisen ajassa 10.56, rikkoen Edmontonin Pat Hughesin viisi vuotta aiemmin tekemän ennätyksen, joka oli 25 sekuntia. Tikkanen viimeisteli hattutemppunsa kolmannessa erässä.
2005: Atlanta Thrashers teki seuran yhden ottelun maaliennätyksen voittaessaan Carolina Hurricanesin 9-0. Samalla se katkaisi Carolinan yhdeksän ottelun mittaisen voittoputken. Ilja Kovaltshuk teki kaksi maalia. Tappio oli Hurricanesin suurin Hartfordista muuton jälkeen (1997).

Ilya Kovalchuk

2009:Florida Panthersin maalivahti Tomas Vokoun pelasi täydellisen ottelun Bruinsia vastaan. Hän torjui varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla 40 kertaa ja pysäytti vielä neljä Bostonin rankkariakin, ennen kuin Cory Stillman ratkaisi ottelun. Vokoun oli parhaimmillaan toisessa erässä, missä Boston voitti laukaukset 19-1. Nollapeli oli Vokounille kolmas neljässä ottelussa. Hän oli voittanut yhdeksästä ensimmäisestä ottelustaan vain yhden.