Barry Trotzin luotsaama New York Islanders sai Stanley Cup -semifinaalisarjan kuudennesta ottelusta sen, mitä se oli tullut hakemaan. Kotiyleisönsä edessä esiintyneet saarelaiset kukistivat Tampa Bay Lightningin 3-2, tasoittivat voitot 3-3:een ja pakottivat näin ollen sarjan ratkaisun seitsemänteen otteluun.

Sisuuntuneena kuudenteen kamppailuun tullut Islanders halusi näyttää keskiviikkona Nassau Coliseumiin saapuneille kannattajilleen, ettei joukkue ollut kadottanut pelillistä identiteettiään viidennen ottelun häpeällisen selkäsaunan jälkeen. Raivoisasti päälle käynyt kotijoukkue loi tilanteita Lightningin maalille ja pyrki saamaan parhaan mahdollisen alun kuolemanotteluunsa.
Vieraat onnistuivat kuitenkin puolustamaan kurinalaisesti ja pitämään Islandersin hyökkääjät poissa parhailta maalipaikoilta. Avauserän viimeisillä minuuteilla Nassau Coliseumin äänekäs yleisö hiljeni hetkeksi, kun Brayden Point vei Lightningin johtoon näiden playoffien 14. osumallaan.

NYI-TBL: Beauvillier riistää kiekon ja ratkaisee

Islandersin taistelutahto ja henkinen kantti joutuivat puntariin toisen erän puolivälissä, jolloin Anthony Cirelli lisäsi Lightningin johtoa terävän vastahyökkäyksen päätteeksi. Islandersilla oli ollut ennen sitä kahden minuutin ylivoima, jota se ei onnistunut hyödyntämään.
Peli-identiteetti löytyi kriittisellä hetkellä
Islanders on kuitenkin näyttänyt tänä keväänä, ettei joukkueen selkäranka katkea merkittävienkään vastoinkäymisten edessä. Toisilleen pelaamisen mentaliteetti on monesti astunut kuvioihin mukaan vaikeina hetkinä ja nostanut joukkueen suoritustasoa.
Hyökkääjä Jordan Eberlen 2-1 kavennusosuma toisen erän keskivaiheilla sytytti taisteluliekin Trotzin suojateissa, ja pelaamisessa alkoi näkyä enemmän positiivisia merkkejä.
- Me todellakin tarvitsimme sitä kavennusta. Pelasimme hyvin, eikä meillä ollut mielestäni hätää. Mutta sitten vastustaja löi taululle 2-0 lukemat. Mikäli he olisivat saanet kolmannen osuman, tilanne olisi muuttunut jo hieman pelottavaksi. Eberlen viimeistelevä osuma oli meille todella tärkeä, Trotz analysoi.
\[De senaste nyheterna från serien mellan Lightning-Islanders\]
Päätöserässä Islanders sai pidettyä kiekkoa pitkiä jaksoja hyökkäyspäässä. Ottelun näkyvimpiin pelaajiin lukeutui Mathew Barzal, jonka luistelu ja kiekonkäsittely olivat myrkkyä vieraiden puolustukselle. Kolmannen erän puolivälissä kanadalaissentteri löysi syötöllään puolustaja Scott Mayfieldin, jonka tarkka laukaus etukulmaan yllätti Lightningin maalia vartioineen Andrei Vasilevskin.
- Vaikka olimme tappiolla 0-2, niin pelaamisemme näytti suurimman osan ajasta hyvältä. Emme alussa saaneet hyödynnettyä maalipaikkojamme, mutta saimme lopulta kavennuksen aikaan ja pääsimme päätöserässä tasoihin Scottyn (Mayfield) upealla laukauksella, Eberle kertasi.
- Rakastan tätä ryhmää, sen luonnetta ja kotihalliamme. Sillä on ollut valtava merkitys pelaajillemme ja eritoten kannattajillemme, Trotz jatkoi.
Kuudennen ottelun alla painotettua kurinalaisuutta löytyi myös, vaikka Islanders joutui Mayfieldin tasoitusmaalin jälkeen tiukkaan paikkaan, kun Matt Martin komennettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta. Saarelaiset kuitenkin näyttivät uhrautuvaisuuttaan, joka on niin ikään lukeutunut joukkueen tärkeimpiin tunnusmerkkeihin.

NYI-TBL: Mayfield ampuu tasoituksen tarkasti

• Peli oli kolmanteen erään lähdettäessä 2-1, joten tiesimme, että meillä on mahdollisuudet tulla vielä tasoihin tai jopa voittaa siinä erässä. Pelasimme kokonaisuudessaan vahvan päätöserän ja nostimme karvaustamme, joka oli luultavasti syy siihen, miksi onnistuimme tasoituksessa. Loimme paljon maalipaikkoja kolmannessa erässä, ja lopulta se palkittiin, maalivahti Semjon Varlamov kiteytti.
    Lightning-sarjassa tehojaan etsiskellyt Anthony Beauvillier nousi lopulta saarelaisten pelastajaksi ensimmäisen jatkoerän alussa. Tämän kevään viidennen osumansa iskenyt Beauvillier katkaisi Blake Colemanin syötön vieraiden puolustusalueella ja iski limpun vastustamattomasti ohi Vasilevskin.
    - Tunne on luonnollisesti erittäin upea, enkä voisi tällä hetkellä olla iloisempi. Tämä oli meille kaikille tärkeä peli. Jokainen meistä halusi siirtää ratkaisun Tampaan, ja ansaitsimme sen mahdollisuuden, Beauvillier totesi.
    Lightningin ja Islandersin välinen semifinaalisarja huipentuu perjantaina Tampan Amalie Arenassa pelattavaan seitsemänteen otteluun.