Bailey ratkaisi jatkoerässä voiton Islandersille

New York Islanders otti Pittsburgh Penguinsista 4-3 jatkoerävoiton pudotuspelisarjan avausottelussa.

Islandersin ja Penguinsin väännöstä muodostui melkoinen trilleri. Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti, kun Jordan Eberle vei saarelaiset johtoon ajassa 1.40. Vaikka pingviinit nousivat otteluun mukaan Phil Kesselin tasoitusmaalilla, kotijoukkue lähti ensimmäiselle erätauolle johtoasemasta Brock Nelsonin osuman ansiosta.

NYI-PIT: Bailey ratkaisee voiton Islandersille

Penguins nousi toisessa erässä tasoihin Jevgeni Malkinin maalilla, mutta kotijoukkue ei ollut valmis taipumaan. Nick Leddyn päätöserän maali näytti vievän Islandersin voittoon asti, mutta Mike Sullivanin suojatit nousivat vielä tasoihin, kun Jeff Schultz tasoitti ottelun alle kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Penguins joutui kuitenkin taipumaan jatkoerässä, kun Islandersin Josh Bailey ratkaisi ottelun ajassa 64.39.
Penguinsin puolustuskaluston kilpailutilanne on todella kova. Siitä kertoo esimerkiksi se fakta, että kokenut yhdysvaltalaispuolustaja Jack Johnson ei mahtunut keskiviikon ottelussa joukkueen kokoonpanoon. Taistelusta huolimatta päävalmentaja Sullivan oli ottelun jälkeen pettynyt alakertansa toimintaan.
- Tämä oli vaikea päätös. Jack on pelannut hyvin, hän on loistava joukkuekaveri ja on jatkossa varmasti meille tärkeä pelaaja. Meidän täytyy tukea jatkossa puolustajia paremmin. Jatkoerässä emme olleet riittävän huolellisia kiekon kanssa, ja se maksoi voiton, analysoi Sullivan.
[Lue ottelusarjan NYI-PIT kaikki jutut täältä]
Islandersin suomalaiset olivat joukkueensa voitossa isossa roolissa, sillä Valtteri Filppula ja Leo Komarov saalistivat syöttöpisteet Leddyn päätöserän maaliin. Penguinsin Olli Määttä pelasi 18. 44 ja keräsi plus-miinuslukemakseen -2.
- Pelasimme toisessa erässä todella hyvin, mutta näissä peleissä hetket on hyödynnettävä. He pelasivat juuri niin kuin odotimme, puolustivat hyvin ja olivat vahvoja. Tämä oli vasta ensimmäinen ottelu, nyt meidän pitää parantaa, naulasi Määttä.