Nashville Predators otti toisen peräkkäisen voittonsa Dallas Starsista Läntisen konferenssin ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjassa, kun Predatorsin oli vahvempi maalein 3-2 ja johtaa nyt voitoin 2-1.

Stars ei pystynyt yllättämään Predatorsia ensimmäisessä kotiottelussaan, kun Pekka Rinne oli erinomaisessa vireessä Nashvillen maalilla. Rinne torjui ottelussa kaikkiaan 40 laukausta. Hän venyi kiekon tielle toisessa erässä 15 ja kolmannessa 14 kertaa. Starsin Ben Bishopille kertyi 25 torjuntaa.
[Lue ottelusarjan NSH-DAL kaikki jutut täältä]
- Blokkasimme paljon laukauksia. Vastustaja ei päässyt niihin reboundeihin, joita annoimme. Tämä oli hyvä ilta, Rinne kertoi.
- He karvasivat kovasti. He myös pelasivat kiekkoa maalille ja yrittivät saada porukkaa eteeni. Pelasimme kuitenkin hyvää puolustuspeliä, Rinne jatkoi.
Illan toinen suomalaissankari oli Mikael Granlund, joka teki Predatorsin voittomaalin pian Starsin 2-2 tasoituksen jälkeen. Ratkaisija Granlundin lisäksi Predatorsin muut maalintekijät olivat Rocco Grimaldi ja Filip Forsberg. Miikka Salomäki syötti Grimaldin 1-0 maalin, joka syntyi toisen erän alussa. Forsberg tuplasi johdon, mutta Stars kavensi Mats Zuccarellon toisen erän lopun osumalla.
Kolmannessa erässä Tyler Seguin nosti Starsin tasoihin, mutta sitten Granlund teki pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa maukkaaseen paikkaan erän puolivälin jälkeen ja vei Predatorsin uudestaan johtoon. Rinne suojeli johtoa loppuun asti.

DAL-NSH: Rinne ei anna Bennin yllättää

• Rinne oli todella hyvä ja pelasti monta tilannetta. Meidän täytyy tehdä enemmän maaleja. Meillä oli kolmannen erän alussa viidellä kolmea vastaan -ylivoima, mutta emme tehneet maalia. Meillä oli hyviä paikkoja myös viidellä neljää vastaan. Kiekko liikkui hyvin ylivoimalla ja saimme tilanteita, mutta meidän täytyy olla ärhäkämpiä maalin edessä, Starsin päävalmentaja Jim Montgomery summasi lehdistötilaisuudessa.
    Starsin suomalaiset Roope Hintz, Miro Heiskanen ja Esa Lindell jäivät pisteittä. Hintz ja Heiskanen laukoivat molemmat kolme kertaa kohti Rinteen vartioimaa maalia. Lindellille ei kertynyt laukauksia. Heiskanen ja Hintz jäivät plus-miinustilastossa yhden pykälän pakkaselle.
    Maali maistui Granlundille, joka teki Predatorsille vain yhden osuman 16 runkosarjaottelussa. Nyt kiekko kimpoili sisään hiukan onnekkaasti.
    - Sitä vain yrittää ja yrittää, eikä mene millään maaliin. Nyt sitten kiekko meni sisään kuin yllättäen, Granlund kuvaili.
    Ottelusarjan neljäs kamppailu pelataan keskiviikkona Dallasissa. Jatkoon pääsee neljällä voitolla.
    - Tunnelma hallissa oli mahtava. Hallissa oli melua enemmän kuin koskaan aiemmin, kun olen ollut täällä, Montgomery tuumi.
    - Meidän täytyy olla parempia vielä kolmessa pelissä. Siinä se. Kun jatkamme pelaamista tähän malliin, jääkiekkojumalat ovat yleensä puolellamme, Starsin luotsi lisäsi.
    Nashville tiedotti maanantain ottelun alla, että Wayne Simmonds ja Brian Boyle ovat sivussa. Pelaajien toipumisen etenemistä seurataan viikko kerrallaan. Loukkaantumiset avasivat paikan Miikka Salomäelle, joka käytti tilaisuutensa hyvin maanantain ottelussa.