SharksVegas411

San Jose Sharks tavoittelee ottelu kerrallaan hyvitystä viime kevään pettymykselleen, jolloin se hävisi Läntisen konferenssin pudotuspelien toisella kierroksella Vegas Golden Knightsille otteluvoitoin 2-4.

Tämän kevään ensimmäisen kierroksen ensimmäisen ottelun jälkeen Sharks on aikataulussa. Se kukisti keskiviikon avausottelussa Golden Knightsin tyylikkäästi 5-2 ja otti kotiottelussaan ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan, joka ratkeaa neljällä voitolla.
- Mielestäni pelasimme ehjän ottelun. Meidän täytyy pelata hyvin yhdessä, pysyä toistemme lähellä ja puhua kentällä. Vastustaja tulee kovaa päälle ja pelaa fyysisesti, Sharksin puolustaja Brent Burns tuumi.
Burns niittasi tärkeän 2-0 osuman toisessa erässä, ja nappasi jo avauserässä syötön Joe Pavelskin maaliin. Sharksin alku oli terävä, kun se rummutti pelin Golden Knightsin päätyyn. Kolmen maalin etumatka oli tarpeeksi, vaikka vierasjoukkue paransi peliään ottelun edetessä. Kolmannessa erässä Golden Knights kokeili Sharks-maalivahti Martin Jonesin virettä jo 16 kertaa, joten viime kauden yllättäjäjoukkue alkoi lämmitä sopivasti kohti seuraavaa ottelua.

SJS-VGK: Burns ohittaa Fleuryn

Golden Knights yrittää panostaa ottelun alkuun perjantaina, jolloin San Josessa pelataan toisen kerran. Jos terävä alku ei onnistu, on Golden Knights vaarassa joutua kotikaukaloonsa kahden voiton takaa-ajoasemassa.
- Tulimme peliin, mutta totuttelu kesti liian kauan ja annoimme hallinnan vastustajalle. Meidän täytyy nyt vain keskittyä omaan peliimme ja olla valmiina seuraavaan otteluun, Golden Knightsin hyökkääjä Mark Stone sanoi.
Stonen luotto omaan peliinsä on ainakin hyvällä tasolla, sillä hän teki joukkueensa 1-3 kavennuksen toisessa ja 2-4 kavennuksen kolmannessa erässä. Golden Knights laukoi kahden ensimmäisen erän aikana yhteensä vain kymmenen kertaa kohti Jonesin vartioimaa maalia, mutta pääsi nihkeän alun jälkeen hyvin mukaan peliin. Rutinoitunut vastustaja hallitsi kuitenkin tilanteen eikä horjunut.
Sharksin runkopelaajista moni oli mukana jo kolme vuotta sitten, kun joukkue eteni Stanley Cup -finaaleihin saakka. Kokemusta pudotuspeleistä siis löytyy. Golden Knightsin pelaajista kevään 2016 finaalit muistaa erinomaisesti maalivahti Marc-Andre Fleury, joka torjui tuolloin Pittsburgh Penguinsin mestarijoukkueessa - tosin Matt Murray kantoi tuolloin päävastuun. Kokenut Fleury kuului vuosi sitten Golden Knightsin kulmakiviin ja voi olla käänteentekevä pelaaja myös tänä keväänä. Keskiviikon pudotuspeliavauksessa hän torjui 28 laukausta.
[Lue ottelusarjan SJS-VGK kaikki jutut täältä]
- Tämä ei ollut sellainen alku, jonka olisimme halunneet ottelusarjalle. Odotimme pelin olevan fyysinen ja intensiteetin olevan kova, Fleury mietiskeli.
Burns mainitsi Golden Knightsin fyysisyyden. Avausottelussa San Jose piti vastustajan hyvin aisoissa, eikä Vegas edes tarjonnut niin kovaa haastetta kuin Burns oli odottanut.
- Vastustaja pelasi kovaa ja taisteli. Emme olleet tarpeeksi hyviä, ja meidän pitää olla parempia seuraavassa ottelussa, Golden Knightsin päävalmentaja Gerard Gallant myönsi.
*** ***Lisää aiheesta: [Tähtipakit johdattivat San Josen avausvoittoon Vegasista]
Keskiviikon ottelussa jaettiin runsaasti rangaistusminuutteja, kun Sharksille niitä tuli 22 ja Golden Knightsille 34. Sharksin Evander Kane sekä Golden Knightsin Tomas Nosek ja Ryan Reaves ottivat kympit ottelun lopussa.
Toisen ottelun alussa Golden Knightsilla olisi paikka horjuttaa Sharksia kovalla pelillä. Lataus ei saa kuitenkaan heittää yli, koska Sharksilta löytyy taidot rokottaa vastaiskuista ja ylivoimalla. Avauksessa Sharks teki yhden ylivoimamaalin, kun Burnsin ylivoimakuti kimposi maaliin Pavelskin kasvoista. Pudotuspelit tunnetaan likaisista maaleistaan, joten Sharks sai tälläkin saralla pään auki. Kirjaimellisesti.