compher 0506

Colorado Avalanchen ykkösketjusta on kirjoitettu tämän kauden runkosarjan ja pudotuspelien aikana lähes kaikki mahdollinen. Se on kantanut joukkuetta pitkälle ja tehnyt urotöitä ilta toisensa jälkeen. San Jose Sharksia vastaan pelattava Läntisen konferenssin toisen kierroksen ottelusarja on ollut jatkumoa tälle trendille monella tavalla. Nathan MacKinnon ja Mikko Rantanen ovat olleet pitkissä pisteputkissa, mutta kun ketju jäi sarjan viidennessä ottelussa tehoitta, otti San Jose kotonaan 2-1 voiton.

Kelkka kuitenkin kääntyi maanantaina, kun sarjan kuudes ottelu pelattiin Denverissä. Vaikka MacKinnon, Rantanen ja Gabriel Landeskog laukoivat ottelun ensimmäisessä erässä yhteensä yhtä paljon kuin koko sarjan viidennessä ottelussa, ei kukaan heistä päässyt tehoille. Itse asiassa koko kolmikko oli nollilla ottelun jatkoerän kolmannelle minuutille saakka, kunnes Landeskog pelasi aivan hurjan vaihdon. Hän riisti kiekon, suti sen hetken kuluttua Cale Makarin viivasta tulleen laukauksen jälkeen San Josen maaliin ja ratkaisi ottelun.
Piste oli Avalanchen ykkösketjun pelaajille ensimmäinen sitten sarjan neljännen ottelun 2-0 maalin, jonka Rantanen syötti. Tehokasta peliaikaa pisteiden välillä oli kulunut 139 minuuttia ja 21 sekuntia.
Lisää aiheesta: [Avalanche kaatoi Sharksin jatkoerässä ja vei sarjan seiskapeliin]
Kuudennen ottelun varsinaisen peliajan suurin sankari Avalanchen puolelta tulikin alemmista ketjuista. J.T. Compher oli pelannut kuusi ottelua putkeen tehoitta, mutta riehui Sharksia vastaan nyt kaksi maalia ja syötti yhden. Hän oli siis mukana kaikissa Coloradon varsinaisen peliajan maaleissa.
- Compherin ketju teki meille tärkeitä osumia. Meidän ketjumme ei ollut tarpeeksi hyvä puolustuspäässä, ja meitä vastaan tehtiin maaleja. Viimeinen maali kuitenkin merkitsee, lausahti Landeskog heti ottelun jälkeen NBCSN:n haastattelussa.
Compherille kolmen pisteen ilta oli NHL-uran toinen. Pudotuspeleissä hän ei ollut koskaan saalistanut yhtä tehopistettä enempää yhdessä ottelussa.
- Koko joukkueen suoritus oli loistava! Tiesimme, että pitää voittaa tai kausi päättyy. Monet nostivat tasoaan tänään. Suunnitelmana oli pakottaa sarja seitsemänteen peliin, ja onnistuimme siinä, Compher iloitsi.

COL-SJS: Compher viimeistelee illan toisen osumansa

• Pyrin luistelemaan hyvin ja pelaamaan fyysisesti, sillä silloin olen parhaimmillani. Pystyin laittamaan kiekot paikoistani sisään, missä en ollut onnistunut sarjan viidessä ensimmäisessä pelissä. Tuntui hyvältä auttaa joukkue seitsemänteen peliin, hän jatkoi.
    Compherin ja muiden alempien ketjujen hyökkääjien esitys oli malliesimerkki siitä, miten mikään joukkue ei voi edetä yhden ketjun varassa määräänsä pidemmälle, vaikka tuon vitjan jäsenet olisivatkin johtavia pelaajia.
    • Ykkösketju on ollut uskomaton koko pudotuspelien ajan. Syvyyspelaajien on astuttava esiin aina kun he voivat. Siksi tämä joukkue on niin hieno kaiken kaikkiaan. Joka puolelta nousee kavereita esiin, ja siksi olemme päässeet tähän tilanteeseen, Compher sanoi.
      Landeskogille maali oli erittäin tärkeä, sillä hän on nyt tehnyt seitsemän pistettä tämän kevään pudotuspeleissä. Maali oli ruotsalaiskapteenille kevään kolmas, kun MacKinnon on tehnyt niitä tuplaten ja Rantanenkin viisi.
      - En ollut tehnyt koskaan aikaisemmin jatkoerämaalia pudotuspeleissä, joten kun sellaisen saa tehtyä kotihallissa, on se ilman mutta todella hienoa. Niin kuin olen sanonut aiemmin, en ole ollut tyytyväinen siihen, mitä olen saanut aikaan hyökkäyspäässä tähän aikaan vuodesta. En ole ollut tarpeeksi vaarallinen enkä tarpeeksi paha uhka, joten oli hienoa tehdä maali tänään. Toivottavasti pystymme rakentamaan tämän varaan keskiviikkona, Landeskog ruoti otteitaan.

COL-SJS: Landeskog iskee kuudennen ottelun ratkaisun

Colorado menetti johtoasemansa ottelussa kolme kertaa. San Josen kaksi viimeistä tasoitusmaalia olivat varmasti karvaita, sillä Brent Burnsin 2-2 tasoitus tuli vain minuutti ja kuusi sekuntia Compherin johtomaalin jälkeen ja vain kymmenen sekuntia ennen toista erätaukoa. Marc-Edouard Vlasicin 3-3 maali, joka vei ottelun lopulta jatkoille, tuli puolestaan vain hieman alle kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Viimeksi mainitussa osumassa kiekko meni vielä Philipp Grubauerin taakse Avalanchen oman puolustajan luistimen kautta.
- Puhuimme sinnikkyydestä jatkoerään lähtiessä ja silloinkin kun he tasoittivat toisessa erässä. Tiesimme, ettei tästä tulisi helppoa, eikä kukaan ole sanonutkaan, että se olisi sitä. Yritimme latautua uudestaan, vaikka oli turhauttavaa, kun menetimme johtoasemat. Yritimme tyhjentää ajatuksemme ja jatkaa hommia, Landeskog sanoi.
Colorado on nyt pelannut selkä seinää vasten ensimmäisen kerran näissä pudotuspeleissä. Jatkoerävoitto sellaisessa ottelussa on kova näyttö siitä, mihin Avalanche kykenee tänä keväänä.