COL-ARI: Rantasen osumassa onneakin matkassa

NHL:ssä pelattiin maanantaina seitsemän ottelun kierros. Maalipörssin kärkeä jahtaava Mikko Rantanen teki kaksi maalia ja nosti Colorado Avalanchen voittoon Arizona Coyotesista. Patrik Laine osui niin ikään kahdesti, mutta Columbus Blue Jackets kärsi kirvelevän jatkoaikatappion Chicago Blackhawksille. Valtteri Filppula alusti kaksi maalia, kun Detroit Red Wings kukisti Carolina Hurricanesin toistamiseen.

Kierroksen helmi
Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 4-2
Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen oli jälleen mainiossa vireessä ja osui kahdesti Coyotesin verkkoon. Tällä kaudella jo 25 maalia viimeistellyt Rantanen on NHL;n maalipörssissä toisena, seitsemän täysosuman päässä Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsista.
Maanantain ottelussa Brandon Saad vei Avalanchen johtoon avauserässä. Nathan MacKinnon teki 2-0 maalin toisen erän puolivälissä, ja Rantanenkin pääsin maalin makuun ennen erätaukoa. Pudotuspelipaikasta taisteleva Coyotes viritti kunnon kirin päätöserässä, kun Michael Bunting kavensi 1-3:een ja Johan Larsson nosti vieraat jo maalin päähän.

COL-ARI: Kiekko päätyy oudosti Donskoin housuihin

Sitten esiin astui Rantanen, joka niittasi loppulukemat tyhjään maaliin kaksi minuuttia ennen loppusummeria. Suomalaishyökkääjä kävi kuumana muutenkin kuin tehopisteiden saralla. Rantanen otti kolmannen erän alussa jäähyn korkeasta mailasta ja 2+2 minuuttia ottelun loppuhetkillä, kun hän taklasi Oliver Ekman-Larssonia ja otti sen jälkeen ruotsalaispuolustajan kanssa pienet nyrkkihipat. Ekman-Larsson huitoi itselleen kakkosen.
Avalanche kasvatti pistepottinsa 62:een ja on Honda West -divisioonan kärjessä. Coyotes on pisteen päässä divisioonan viimeisestä pudotuspelipaikasta. Avalanchen toinen suomalaispelaaja Joonas Donskoi (+1) jäi pisteittä.
Kierroksen parhaat suomalaiset
1. Mikko Rantanen, Colorado Avalanche (2+0=2)
Rantanen teki Avalanchen 3-0 maalin ja viimeisteli 4-2 loppulukemat Coyotesin verkkoon. Suomalaisen plus-miinuslukema oli +2. Hän saavutti NHL-urallaan 300 tehopisteen rajapyykin.
2. Patrik Laine, Columbus Blue Jackets (2+0=2)
Laine teki toisen erän alussa 2-1 maalin ja tärkeän 3-3 tasoituksen kolmannen erän puolivälin jälkeen. Laineen plus-miinuslukema oli +1.

Laine ja Rantanen tähdittivät suomalaisten iltaa

3. Valtteri Filppula, Detroit Red Wings (0+2=2)
Kokeneen suomalaishyökkääjän ja Red Wingsin kausi on sujunut tahmeasti, mutta Filppula (+1) pohjusti joukkueensa ensimmäisen ja kolmannen täysosuman. Ne auttoivat 3-1 voittoon Hurricanesista.

CBJ-CHI: Laineen tulinen kuti uppoaa maaliin

Kierroksen kolme tähteä
1. Anthony Stolarz, Anaheim Ducks (45 torjuntaa, 100 %)
Stolarz torjui maukkaan nollapelin Sharksista. Hän oli kiekkosateessa erityisesti toisessa erässä, jossa Sharks laukoi 17 kertaa kohti Ducksin maalia. Stolarz kesti ottelussa neljä alivoimapeliä.
2. Jonathan Bernier, Detroit Red Wings (37 torjuntaa, 97,4 %)
Bernier urakoi Red Wingsille toisen peräkkäisen voiton Hurricanesista ja piti maalinsa koskemattomana päätöserän toiselle puoliskolle saakka.
3. Tomas Tatar, Montreal Canadiens (2+0=2)
Tatar aloitti Canadiensin maalinteon avauserässä ja vei joukkueensa johtoon Maple Leafsin kustannuksella. Lisäksi hän niittasi kolmannessa erässä vapauttavan 4-2 maalin.
Kierroksen kommentti
- Olimme 0-0 tilanteessa, kun kolmas erä alkoi. Monet kerrat tällä kaudella olemme nähneet homman menevän toisin. Meidän täytyy keksiä keinot voittaa nämä pelit, ja nyt teimme niin, Red Wingsin kapteeni Dylan Larkin iloitsi voitokkaan päätöserän jälkeen.
Kierroksen muut tulokset
Columbus Blue Jackets - Chicago Blackhawks 3-4 ja.
Stefan Matteau vei Blue Jacketsin johtoon avauserässä, mutta Duncan Keith tasoitti. Patrik Laine pääsi toisessa ottelussa peräkkäin maalin makuun, kun hän teki toisessa erässä Blue Jacketsin johto-osuman. Blackhawks sytytti punalampun kahdesti kolmannen erän alussa, kun Philipp Kurashev ja Brett Connolly yllättivät Joonas Korpisalon (30 torjuntaa). Laine ohitti Kevin Lankisen (30 torjuntaa) toisen kerran päätöserässä ja tasoitti. Blue Jackets vei voiton lopulta Brandon Hagelin jatkoaikamaalilla. Laineen joukkuetoveri Mikko Lehtonen (-1) jäi pisteittä.

CBJ-CHI: Laine purjehtii koko kentän läpi ja osuu

Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 1-3
Valtteri Filppula pohjusti kolmannen erän avausminuutilla Adam Ernen viimeistelemän 1-0 maaliin, ja Filip Zadina tuplasi nopeasti Red Wingsin johdon. Nino Niederreiter kavensi erän puolivälin jälkeen, mutta Sam Gagner iski loppulukemat vierasjoukkueelle. Filppula nappasi syöttöpisteen tuohonkin täysosumaan. Hurricanesin Sebastian Aho (-1) jäi pisteittä.
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 0-4
Maalivahti Anthony Stolarzin (45 torjuntaa) lisäksi Aleksandr Volkov hääri Ducksin ratkaisijana. Volkov teki ensimmäisessä erässä 2-0 ja 3-0 maalit. Myös Max Comtois (1+1) vietti kahden pisteen iltaa. Hän teki ottelun avausmaalin ja syötti Anaheimin neljännen. Ducks viimeisteli tarkasti, sillä se laukoi vain 19 kertaa kohti Martin Jonesin (15 torjuntaa) vartioimaa Sharksin maalia.

SJS-ANA: Henrique petaa paikan Volkoville

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 4-2
Tomas Tatar ja Nick Suzuki veivät Canadiensin karkumatkalle avauserässä, mutta maalipörssin kärkimies Auston Matthews kavensi toisen erän puolivälissä. John Tavares nosti Maple Leafsin tasoihin. Vain puolisentoista minuuttia myöhemmin Josh Anderson vei Canadiensin takaisin johtoon. Tatar viimeisteli loppulukemat kaksi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Canadiensin suomalaishyökkääjät Jesperi Kotkaniemi (+1) ja Artturi Lehkonen jäivät pisteittä.
Ottawa Senators - Winnipeg Jets 4-2
Brady Tkachuk johti Senatorsin peliä kahdella täysosumalla, kun hän teki ylivoimalla 1-2 kavennuksen avauserässä ja viimeisteli loppulukemat päätöserässä. Senatorsin pelaajista myös Josh Norris (0+2) ja Thomas Chabot (0+2) viettivät kahden tehopisteen iltaa.

OTT-WPG: Brown osuu kahdeksannessa ottelussa putkeen

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 2-4
Golden Knights ei päästä Avalanchea karkaamaan liian kauas lännen kärkitaistelussa. Ritarit jatkoivat pistetehtailuaan, vaikka Kings teki ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Nicolas Roy ja Mark Stone nostivat Golden Knightsin tasoihin toisessa erässä. Alex Tuch ja Max Pacioretty viimeistelivät voiton päätöserän maaleillaan.
Minnesota Wildin ja St. Louis Bluesin ottelu siirrettiin myöhemmäksi Minneapolisissa tapahtuneen ampumavälikohtauksen seurauksena.