CAR-NSH: Staal ratkaisee viidennen pelin jatkoerässä

NHL:n pudotuspeleissä tahkottiin tiistaina kaksi ottelua. Carolina Hurricanes ja Nashville Predators hakivat jälleen ratkaisua jatkoerästä. Toronto Maple Leafs ja Montreal Canadiens puolestaan selvittivät välinsä varsinaisella peliajalla.

Carolina Hurricanes - Nashville Predators 3-2 je. (voitot 3-2)
Ottelusarjassa palattiin Carolinan kotikaukaloon, ja peleissä jatkui sama trendi: kotijoukkue oli piirun verran parempi tasaisessa väännössä.
Nashville oli voittanut kaksi edellistä ottelua kotonaan jatkoerässä, ja myös tällä kertaa ratkaisua haettiin ylitöiden kautta. Ratkaisu syntyi nopeasti, sillä Carolinan kokenut sentteri Jordan Staal ohitti Predatorsin maalilla pelanneen Juuse Saroksen ensimmäisen jatkoerän kolmannella minuutilla. Staal kamppaili maalin edessä ja pääsi huitomaan kiekon ilmasta Saroksen selän taakse.
Pudotuspelit huipputasolla pelannut Saros venyi ottelussa 34 torjuntaan, kun taas toisessa päässä Alex Nedeljkovic pysäytti pikkumustan vain 23 kertaa. Carolina oli vastustajaansa edellä, mutta Predatorsilla oli taas täydet mahdollisuudet voittaa, kiitos Saroksen.

Staal ratkaisi jatkoerävoiton Hurricanesille

Predators oli pitkään kiinni voitossa varsinaisella peliajalla, sillä Yakov Trenin iski illan toisen osumansa heti toisen erän alussa ja vei tennesseeläiset 2-1 johtoon. Tasoitus syntyi vasta ajassa 52.55, kun Martin Necas purjehti helposti vastustajan alueelle, kiersi maalin ja laittoi limpun uuniin vanhanaikaisella.
Necas ohitti Saroksen ensimmäisen kerran avauserässä ylivoimalla, kun nuoren tshekkihyökkääjän tarkka rannelaukaus painui Nashvillen maalin yläkulmaan. Osuma toi isännät 1-1 tasatilanteeseen, sillä Trenin oli vienyt Predatorsin johtoon muutamaa minuuttia aiemmin.
Ottelun kaikki suomalaiset jäivät pisteittä. Saroksen lisäksi Nashvillen kokoonpanossa viilettivät Eeli Tolvanen, Erik Haula ja Mikael Granlund, joka keräsi Predatorsin hyökkääjistä eniten jääaikaa (18.10). Carolinan riveissä pelasivat tutusti puolustaja Jani Hakanpää ja hyökkääjä Teuvo Teravainen sekä Sebastian Aho. Teräväinen (19.34) oli Carolinan hyökkäyksen peliaikakuningas, ja Aho (18.34) keräsi toiseksi suurimmat minuutit.
Hurricanes siirtyi sarjassa 3-2 johtoon ja on enää voiton päässä jatkopaikasta. Carolinalla on ensimmäinen mahdollisuus katkaista ottelusarja torstaina Nashvillessa. Jos Predators pystyy vielä lyömään sarjan tasoihin, seitsemäs ja ratkaiseva kohtaaminen pelataan lauantaina.

MTL-TOR: Campbellin 32 torjunnan nollapeli

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 0-4 (voitot 1-3)
Toronto otti jo kolmannen peräkkäisen voittonsa Montrealista, joka on nyt ottelusarjassa 1-3 tappiotilanteessa ja vain yhden tappion päässä kesälomista. Canadiens vei joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen, mutta sen jälkeen Toronto on ollut lyömätön.
Yksi suurimmista syistä siihen on ollut Scotia North -divisioonan voittaneen Maple Leafsin maalivahti Jack Campbell, joka pelaa elämänsä kiekkoa. Hän on päästänyt meneillään olevissa pudotuspeleissä vain neljä osumaa, ja tiistaina hän torjui kaikki 32 laukausta.
Maple Leafs ratkaisi ottelun toisessa erässä, jonka joukkue vei maalittoman avauserän jälkeen nimiinsä maalein 3-0. Voittomaalista vastasi William Nylander, joka ohitti 23 kertaa torjuneen Carey Pricen ajassa 21.27. Ruotsalaishyökkääjä on nyt tehnyt maalin kevään jokaisessa neljässä playoff-ottelussa. Yksikään pelaaja ei ole tehnyt Toronton paidassa samaa sitten vuoden 1986.
Ratkaisin makua nähtiin erän ja ottelun puolivälin ylittämisen jälkeen, kun vieraat iskivät reiluun pariin minuuttiin kaksi maalia, ja peli oli sinipaidoille 3-0. Ensiksi osui Jason Spezza ja sitten Joe Thornton, josta tuli Toronton seurahistorian vanhin pudotuspeleissä pisteen saalistanut pelaaja. Kanadalaisella partaniekalla on ikää 41 vuotta ja 62 päivää. Hän nappasi ennätyksen Ron Francisilta.

Campbell johdatti Toronton kolmanteen voittoon

Alex Galchenyuk (1+2) iski illan viimeisen rysän päätöserässä ja varmisti Toronton voiton. Galchenyukin osuman alusti Alex Kerfoot, joka keräsi ottelussa tehot 0+3.
Montrealin Joel Armia pelasi ottelussa 15.35 minuuttia ja laukoi neljä kertaa vastustajan maalia kohti. Jesperi Kotkaniemi puolestaan sai peliaikaa 12.43 minuuttia ja ampui kaksi kertaa. Artturi Lehkonen ei ollut kokoonpanossa.