caps111616_169

Washington Capitals avasi maalihanat ja teki seitsemän osumaa Pittsburgh Penguinsin verkkoon. Penguins kaatui jäähyihinsä, sillä kolme Capitalsin maaleista tuli ylivoimalla. Capitals oli ennen Penguinsin kohtaamista tehnyt yhteensä viisi maalia viimeksi pelatuissa neljässä ottelussa.

Calgary Flamesin sankari oli Michael Frolik, joka ratkaisi ottelun jatkoajalla.
llan ottelut ja suomalaiset:
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 7-1
Penguinsin suurinumeroisin tappio Capitalsille sitten vuoden 1989 (8-0). Capitals meni jo 6-0 -johtoon kolmannen erän puolivälissä, kun Aleksander Ovetshkin iski kauden kahdeksannen osumansa. Phil Kessel teki Penguinsin ainoan maalin, kun kolmatta erää oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Capitalsin Nicklas Bäckström viimeisteli loppunumerot puoli minuuttia myöhemmin. Hänellä oli viiden pisteen ilta.
Penguinsin Olli Määttä jäi ilman tehopisteitä.

Calgary Flames - Arizona Coyotes 2-1 ja
Flamesin Michael Frolik iski kauden kuudennen osumansa ja ratkaisi voiton, kun jatkoaikaa oli pelattu 49 sekuntia.
Coyotesin Tobias Rieder vei joukkueensa 1-0 -johtoon toisen erän lopulla. Flamesin tulokas Matthew Tkachuck tasoitti tilanteen 1-1:een, kun kolmatta erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia.

Omin sanoin:
- Otimme liikaa jäähyjä, varsinkin toisessa erässä, viisi. Se kostautui meille. Olen kunnossa. Valmentaja vain päätti pitää minut penkillä, Pittsburgh Penguinsin maalivahti Matt Murray kertoi, miksi Penguins hävisi ja miksi hän ei palannut maalille käytyään varotoimenpiteenä tutkimuksissa. Jevgeni Malkinin maila osui hänen kasvoihinsa, kun ensimmäistä erää oli jäljellä 24 sekuntia.

Poimintoja torstain otteluista:
Tampa Bay Lightning on voittoputkessa. Jatkuuko se Buffalo Sabresia vastaan ilman kapteeni Steven Stamkosia? Florida Panthers kukisti tiistaina lähes voittamattoman Montreal Canadiensin. Tällä kertaa vastaan tulee Toronto Maple Leafs. Boston Bruinsin Tuukka Rask on viime aikoina ollut kuin muuri, josta tällä kertaa Minnesota Wild yrittää löytää kiekon mentäviä aukkoja. Illan Winnipeg Jetsin Patrik Laine -kysymys on se, mitä hän tekee Phildelphia Flyersia vastaan?