Bruins venytti finaalisarjan seiskapeliin

St. Louis Bluesin ja Boston Bruinsin välisen Stanley Cup -finaalisarjan kuudes ottelu päättyi vierasjoukkueen juhliin, kun Bruins vei kamppailun nimiinsä maalein 5-1. Ottelun suurin sankari oli Bruinsin maalivahti Tuukka Rask, joka pysäytti illan aikana 28 laukausta.

• Rask teki homman meille vaikeaksi. Meidän pitää jatkossa laukoa paremmin. Ylivoima nousi meidän suurimmaksi ongelmaksemme tänään, pohti Bluesin keskushyökkääjä Ryan O'Reilly.
    Mestaruus oli katkolla Bluesille, ja Bruins reagoi vaikeaan tilanteeseen odotetusti. Kokenut vierasjoukkue aloitti pelin vahvasti ja paineisti St. Louisin puolustusta armotta. Avauserässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa muutamaan otteeseen, mutta Bruins oli tällä osa-alueella tehokkaampi. Brad Marchand laukoi vieraat johtoon kahden miehen ylivoimalla David Pastrnakin syötöstä ajassa 8.40.

STL-BOS: Marchand osuu ylivoimalla

• Pelasimme tänään hyvin ja pystyimme luottamaan kaikkiin pelaajiin. Se on tärkeää, kehui avausosuman iskenyt Marchand.
    Kotijoukkue pääsi toisessa erässä peliin mukaan. Bluesin tulokasmaalivahti Jordan Binnington otti tärkeitä torjuntoja, joiden ansiosta nuottipaidat saivat otetta haltuunsa. Fyysinen preesens tuotti kotijoukkueelle kaksi ylivoimaa, mutta erikoistilanteiden kärkimiehet eivät onnistuneet hyödyntämään tarjottuja mahdollisuuksia.
    - Meillä oli hyviä paikkoja, mutta meidän pitää parantaa otteitamme. Lauoimme ylivoimalla 12 kertaa, mutta se ei riitä, jos tulosta ei tule, harmitteli Bluesin päävalmentaja Craig Berube.
    Bruins avasi kolmannen erän vahvasti. Ottelu ehti vanheta vain reilut kaksi minuuttia, kun Brandon Carlo vei vieraat jo 2-0 johtoon Jake DeBruskin syötöstä. Karson Kulhman jatkoi bostonilaisten vahvaa iltaa ja vei joukkueensa jo 3-0 johtoon kolmannen erän puolessavälissä.

STL-BOS: Rask estää Schennin yrityksen

• Pelasimme tänään hyvin yhteen ja teimme järkeviä ratkaisuja. Taistelimme hyvin koko ottelun ajan, ja ketjut pärjäsivät hyvin omissa kamppailuissaan, analysoi Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidy tuoreeltaan voiton jälkeen.
    Vaikka O'Reilly kavensi johdon kahteen maaliin, kun kolmatta erää oli pelattu 12 minuuttia, Bluesin kiri jäi vajaaksi.
    Pastrnak varmisti Bruinsin voiton niittaamalla komean 4-1 osuman maalin kattoon ajassa 54.06. Kapteeni Zdeno Chara viimeisteli loppulukemat tyhjään rysään reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria.
    [Lue ottelusarjan BOS-STL kaikki jutut täältä]
    - Iso voitto meille. Olimme tänään erityisen hyviä etenkin alivoimapelissä, Pastrnak totesi.
    Ottelun ratkaisu taisteltiin jälleen maalivahtien välillä. Bruinsin Rask osoitti kokemuksen suuren arvon, kun suomalainen tylytti katkaisupelissä Bluesin keltanokkakassari Binningtonia, jolle kertyi ottelussa kaikkiaan 27 torjuntaa.
    Finaalisarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan keskiviikkona Bostonissa.
    - Osa meistä on pelannut pari kertaa finaaleissa aiemminkin, mutta emme ole päässeet pelaamaan ratkaisuottelua kotona. Nyt meillä on kaupungin tuki takanamme, ja olemme siitä innoissamme. Tärkeintä on se, että keskitymme omaan peliimme. Onhan se tietenkin helpommin sanottu kuin tehty. Mutta loppujen lopuksi kyse on vain jääkiekko-ottelusta. Pelaamme parhaamme mukaan ja katsomme, mitä tapahtuu, Rask heitti viileään tyyliinsä.