Boston Bruins näytti Tampa Bay Lightningille kaapin paikan Itäisen konferenssin toisen playoff-kierroksen otteluparin ensimmäisessä kohtaamisessa. Boston ryösti ensimmäisen ottelun vieraskaukalossa vakuuttavan esityksen jälkeen lukemin 6-2. Kamppailun valokeilaan nousi Bruinsin kuuma ykkösketju, joka pyöritti salamapaidat täysin pyörryksiin.
Avauserä oli kaikin puolin hyvin tasainen, vaikka vauhtia piisasi yllin kyllin. Yksi erän parhaimmista maalipaikoista siunaantui Lightningin kapteeni Steven Stamkosille, joka pääsi yrittämään maalintekoa Nikita Kutsherovin syötöstä, mutta Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Rask ei ollut yllätettävissä.

Maalihanat aukesivat, kun avauserää oli pelaamatta vajaat kolme minuuttia. Bruinsin ylivoima jauhoi, ja kiekko pelattiin hyökkäyssiniselle. Tshekkihyökkääjä David Pastrnak (0+4) lähetti rannelaukauksen kohti maalia, ja Rick Nash (2+0) ohjasi kiekon ohi Andrei Vasilevskin.
Toinen erä tarjosi sitten draamaa koko rahan edestä. Ensin Patrice Bergeron (2+1) vei Bruinsin jo 2-0 johtoon Pastrnakin tarjoilusta, kun erä oli ehtinyt vanheta vaivaiset 42 sekuntia. Hetkeä myöhemmin puolustaja Dan Girardi toi isännät mukaan kamppailuun laukomalla viivalta kiekon ohi Raskin.
Bruinsin Brad Marchand (1+3) ehti saada kiekon jo kolmannen kerran Vasilevskin taakse, mutta tilannetta edelsi Pastrnakin rike, josta ottelun päätuomari vihelsi tshekille kaksiminuuttisen.
Jäähyn päätyttyä Nash iski vieraat lopulta hyväksytysti kahden maalin johtoon illan toisella osumallaan. Maalin syöttäjäksi merkittiin David Krejci, jonka tehokas maskipelaaminen oli myrkkyä Vasilevskille.
Mutta Lightning painoi päälle kovalla sykkeellä, ja joukkueen liike pakotti Bruinsin juoksemaan kiekon perässä omalla puolustusalueella. Erän puolivälissä vierasjoukkueelle tuomittiin rangaistus, jota isännät eivät jättäneet käyttämättä.
Mihail Sergatshovin kevään playoffien toinen osuma toi Lightningin maalin päähän. Tilanne oli Raskille erityisen harmillinen, sillä suomalaisvahdin luistimesta ehti irrota edellisen tilanteen tuoksinassa terä, joten hänen oli mahdotonta päästä sivuttaisliikkeeseen ja torjua venäläispuolustajan laukausta.
- Olin tilanteessa täysin vailla mahdollisuuksia, enkä pystynyt kunnolla liikkumaan. Onneksi vaihdettu terä kesti loppuun asti, Rask kertasi.
Päätöserästä muodostui lopulta täydellinen Bruinsin näytös. Lightning ei löytänyt lääkkeitä vieraiden ykkösketjun pysäyttämiseen, vaan Bergeronin johtama vitja saalisti päätöserässä vielä peräti viisi tehopistettä. Bostonin maaleista vastasivat Marchand, Bergeron sekä Jake DeBrusk, joka iski kiekon tyhjiin Tampan yrittäessä hakea kavennusta ilman maalivahtia. Raskille kertyi lopulta hienot 34 torjuntaa.
- Meillä oli suoraan sanottuna hauskaa. Halusimme alussa pelata hieman yksinkertaisemmin. Olemme silloin vahvoilla, kun karvauspelimme toimii ja pystymme hallitsemaan kiekkoa. Meidän täytyy jatkaa tulevissa otteluissa vain samaan malliin, Bergeron luonnehti.
Lightningin päävalmentaja Jon Cooper löysi lopulta syyn heikolle lopputulokselle.
- Vahvuutemme on hyökkäysalueella. Tänään jouduimme paljon puolustusasemiin, ja se turhautti osaa pelaajistamme. Lisäksi vastustaja sai palkinnon kovasta työstään, mutta me taas emme, Cooper analysoi.
Ottelusarjan toinen kamppailu käydään maanantaina Tampassa.