Kahden maalin Coyle johdatti Bruinsin avausvoittoon

Boston Bruinsin ja Columbus Blue Jacketsin ensimmäisestä kohtaamisesta pudotuspelien toisella kierroksella muodostui odotetusti tasainen vääntö.

Sinitakit näyttivät nappaavan avausottelusta vierasvoiton, kun joukkue karkasi päätöserässä pikamaaleillaan johtoon, mutta Bruins taisteli tiensä jatkoerän kautta voittoon ja otti ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan maalein 3-2. Kotijoukkueen sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Charlie Coyle.

BOS-CBJ: Coyle iskee tasoituksen ja voittomaalin

• Halusimme saada hyvän alun otteluun ja onnistuimme siinä. He pääsivät peliin mukaan toisessa erässä, mutta onneksi saimme taisteltua tästä vielä voiton. Blue Jackets on todella vahva joukkue, ja kunnioitamme heitä. Meidän pitää pystyä vähintään tällaisiin suorituksiin jatkossa, sanoi Coyle ottelun jälkeen.
    Bruins aloitti vahvan pelituntumansa ansiosta ottelun odotetun vahvasti, mutta sarjan avausmaali syntyi silti hieman epätavallisesti, kun Noel Acciari vei isännät johtoon alivoimalla ajassa 10.34. Bruins tuli otteluun ryminällä sisään, sillä Blue Jacketsin maalivahti Sergei Bobrovski joutui venymään avauserässä kiekon tielle 13 kertaa.
    - Meillä oli ongelmia avauserässä, mutta löysimme pelimme sen jälkeen. Emme pystyneet kuitenkaan venymään voittoon. Meidän pitää olla paljon pitkäjänteisempiä ja valikoida karvauksemme paremmin. Olimme onnekkaita, kun pääsimme ensimmäiselle erätauolle vain maalin tappiolla, totesi Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella.

Vaikka molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta myös avausosuman jälkeen useaan otteeseen, seuraavia onnistumisia saatiin odotella aina päätöserään asti. Tortorellan nippu osoitti henkisen kovuutensa, kun se iski kolmannessa erässä kaksi pikamaalia ja nousi johtoasemaan.
Brandon Dubinsky tasoitti ottelun ajassa 47.39, ja Pierre-Luc Dubois vei vierasjoukkueen johtoon vain 13 sekuntia edellisen osuman jälkeen. Bruins ei kuitenkaan tästä järkyttynyt. Coyle alkoi sovitella sankarin viittaa harteilleen, kun hän tasoitti ottelun vajaat viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
[Lue ottelusarjan BOS-CBJ kaikki jutut täältä]
- Tässä ottelussa oli paljon sellaista, minkä varaan voimme rakentaa tulevaisuudessa. Tämä sarja ei tule olemaan niin helppo kuin ensimmäinen kierros oli, joten meidän täytyy parantaa. Olemme varmasti valmiita toiseen otteluun, pohti Dubinsky.
Jatkoerä ei ehtinyt vanheta kuin reilut viisi minuuttia, kun Bruins iski jälleen. Coyle viimeisteli illan toisen osumansa Marcus Johanssonin tarjoilusta ja ratkaisi sarjan avausottelun kotijoukkueen hyväksi. Bruins saa kiittää voitosta myös maalivahtiaan, sillä Tuukka Rask pysäytti 20 laukausta ja pelasi varsin mallikkaan ottelun.
Sarjan toinen ottelu pelataan lauantaina, kun joukkueet kohtaavat uudestaan Bostonissa.