052622_FI_WorldsQF

Slovakia säikäytti Leijonat puolivälieräottelun alussa ja pakeni kahden maalin johtoon, mutta lopulta Suomi onnistui kääntämään ottelun edukseen ja kaivoi voiton lukemin 4-2. Työmyyränä tunnettu Marko Anttila nousi jälleen Suomen sankariksi, kun joukkue sitä eniten kaipasi.

Anttila teki ottelussa kaksi maalia (2+1) ja hänelle oli tarjolla myös hattutemppu, mutta hän tarjoili ottelun loppuhetkillä syötön Saku Mäenalaselle, joka viimeisteli loppulukemat tyhjään Slovakian rysään. Hän viimeisteli kaksi maalia myös vuoden 2019 MM-kisojen finaalissa Slovakiassa, jossa Suomi otti MM-kultaa Kanadan nenän edestä.

Slovakia tuli erinomaisesti kamppailun avauserään ja pääsi kahden maalin karkumatkalle Adam Sykoran ja Petr Regendan maaleilla. Slovakia loi avauserässä enemmän maalipaikkoja, mutta erän lopulla Anttila ohjasi Niklas Frimanin laukauksesta Leijonien kannalta erittäin tärkeän kavennusosuman.
- Pelimme näytti vahvasti jäpittämiseltä. En tiedä miksi, mutta ei näitä pelejä sillä tavalla voiteta. Kaveri on raikas ja rohkea, niin meidän pitää siihen vastata, Anttila tuhisi ensimmäisellä erätauolla C Moren haastattelussa.
Slovakia tuli toiseenkin erään hyvin, mutta Anttila otti jälleen roolia hyökkäyspäässä. Anttila katkaisi hyökkäysalueella slovakkipuolustajan syötön erän neljännellä minuutilla ja viritteli rannelaukauksellaan Suomen tasoitusmaalin.
Loput toisesta erästä peli aaltoili päästä päähän ja molemmat saivat myös ylivoimatilaisuuden, mutta maaleja toisessa erässä ei enempää nähty. Näin ollen päätöserään lähdettiin tasatilanteessa 2-2.
Myös päätöserän alku oli tasainen, mutta Suomi pystyi ottamaan johtoasema kolmannen erän viidennellä peliminuutilla, kun Sakari Manninen pääsi iskemään pelivälineen maalin edestä sisään. Slovakia ei pystynyt enää nousemaan ottelussa tasoihin, vaikka sai luotua painetta Suomen puolustusalueella.
Watch: Youtube Video
Kun Yhdysvallat onnistui kaatamaan omassa ottelussaan Sveitsin, kohtaa Suomi lauantaina pelattavassa välierässä toista kertaa tässä turnauksessa Yhdysvallat. Alkulohkopelissä Leijonat oli parempi lukemin 4-1.
Kanada nousi sillasta mitalipeleihin
Kanadan ja Ruotsin välisestä puolivälierästä saatiin lopulta melkoinen trilleri. Tre Kronor oli vahvasti kiinni välieräpaikassa, kun se johti Kanadaa vielä kahden erän jälkeen lukemin 3-0. Päätöserän alussa New Jersey Devilsin puolustaja Ryan Graves kuitenkin sytytti vielä kanadalaisten toivonkipinän kaventamalla tilanteeksi 1-3.
Lopulta Kanada ratkaisi ottelun edukseen vajaassa kolmessa minuutissa. Winnipeg Jetsin Pierre-Luc Dubois viimeisteli Kanadan toisen maaliin ylivoimalla ajassa 58.07 ja puoli minuuttia myöhemmin New York Islandersin Mathew Barzal tasoitti pelin. Molemmat kanadalaisten osumat syntyivät ilman maalivahtia.
Tasatilanteessa jatkoajalle edennyt ottelu ratkesi lopulta nopeasti. Toronto Maple Leafsin ruotsalaishyökkääjä William Nylander otti jäähyn heti jatkoajan alkuun ja Kanadan tehokas ylivoima rankaisi ruotsalaisia. Voittomaalin iski ajassa 60.43 Ottawa Senatorsin hyökkääjä Drake Batherson.
Hivenen pelaamisensa kanssa kangerrellut Tshekki selvitti koetinkivensä puolivälierässä kaatamalla Saksan lukemin 4-1. Tshekki hankki kahden ensimmäisen erän aikana kolmen maalin johtoaseman ja onnistui pitämään siitä kiinni päätöserässä.
Heikohkon alkulohkon pelannut Yhdysvallat sen sijaan ryhdistäytyi omaan puolivälieräänsä, jossa se kohtasi A-lohkon voittaneen Sveitsin. Sveitsi pystyi luomaan Yhdysvaltoja enemmän maalipaikkoja, mutta viimeistely jäi piippuun. Boston Bruinsin maalivahti Jeremy Swayman oli vireessä ja nollasi kaikki sveitsiläisten 33 vetoa.