COL-NYR: Zibanejads välriktade handledsskott

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Mika Zibanejad fortsätter att göra mål. I natt gjorde svensken sitt 41:a för säsongen när New York Rangers förlorade i sudden med 3-2 borta mot Colorado Avalanche.
Den svenske Rangers-centern har öst in mål den senaste tiden. Nattens fullträff innebär att Zibanejad nu gjort mål i sex raka matcher. Han gjorde sin kasse efter 6:28 i den första perioden. Zibanejad hämtade pucken i egen zon och transporterade den sedan genom hela banan innan han avslutade med ett välriktat handledsskott.
Zibanejad ligger femma i NHL:s totala poängliga den här säsongen. Hans 41 mål har kommit på 57 matcher.
Efter Zibanejads mål vände Avalanche på matchbilden. Tyson Jost gjorde 1-1 framspelad av Gabriel Landeskog. Samme Landeskog var också inblandad i Vladislav Namestnikovs 2-1-mål efter 3:55 av den andra perioden. Colorados svenske lagkapten har nu spelat fram till 23 mål den här säsongen.
Rangers kvitterade send genom Pavel Buchnevich, men i förlängningen drog Avalanche de längsta strået tack vare J.T. Comphers avgörande.
NYLANDER UPP I TIO KASSAR
Alexander Nylander gjorde ett av målen när Chicago Blackhawks spelade till sig två poäng mot San Jose Sharks. Blackhawks vann med 6-2 och krympte avståndet till ett wildcard till sex poäng. Nylander nätade på ett direktskott från slottet efter 1:31 av den tredje perioden.

CHI-SJS: Nylander överlistar Dell med snabbt skott

Målet betydde 4-1 för Chicago och var svenskens tionde för säsongen.
SUNDQVIST SKADAD
St. Louis Blues vann den återupptagna matchen mot Ducks med 4-2 i Honda Center. Matchen var den som avbröts den 11 februari då Blue-backen Jay Bouwmeester kollapsade i båset. Inga svenskar hamnade i målprotokollet i natt, däremot tvingades Blues forward Oskar Sundqvist lämna matchen efter 6:49 av den tredje perioden. Sundqvist åkte på en tackling av Ducks David Backes. Efteråt hade Blues coach Craig Berube ingen uppdatering gällande svensken.