CHI-ARI Söderberg gör PP-mål via backens klubba

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

Jesper Fast gjorde sitt första mål efter tre matchers torka när han tryckte in 4-0 för Rangers mot Vegas Golden Knights från nära håll. Målet var hans fjärde för säsongen och totalt har han gjort tio poäng. Han blev dock varken siste målskytt eller ende svensk att näta för Rangers:
Mika Zibanejad har bara gått poänglös vid två tillfällen sedan återkomsten från den överkroppsskada som höll honom från spel under en månad. I natt gjorde han sitt sjunde mål för säsongen när han, med lite tur, fick in pucken från bakom den förlängda mållinjen. Målet fastställde slutresultatet till 5-0.
- Efter vår back-to-back mot Columbus och Montreal behövde vi studsa tillbaka. VI visste att det här skulle bli en svår roadtrip och vi fick en bra start, sa Zibanejad själv till NHL.com/sv efter matchen.
Det tog dock ett tag för honom och hans lina - med Artemi Panarin och Kaapo Kakko - att verkligen komma igång och spela på den nivå de brukar, menade tränaren David Quinn efteråt:
- Zibanejads kedja blev bättre ju längre matchen led. Jag tycker att de tvingade fram saker i början och matade motståndarnas offensiv, men de tog mer ansvar vad det led.

VGK-NYR: Zibanejad gör turligt powerplaymål

Fem svenskpoäng när Sabres besegrade Oilers
Johan Larsson gjorde sitt tredje mål för säsongen och gav Sabres en tvåmålsledning när han tryckte in en retur från nära håll i den första perioden. Rasmus Asplund var med i uppbyggnaden av det målet, som kom till efter en spelvändning, och noterades för sin andra assist för året. I mittperioden serverade Joakim Nygård Riley Sheahan till 1-2 innan han själv gjorde 2-2. Det var Nygårds andra assist och andra mål för året. Sabres drog dock längsta strået och övertidsvann med 3-2. Marcus Johansson assisterade Colin Miller till målet - hans åttonde assist för säsongen. Oilers jagade ikapp ett tvåmålsunderläge men föll för tredje gången på fem matcher (2-2-1):
- Det är svårt att säga vad som är fel. Vi har försökt få till en segersvit men det kommer inte att ske om vi inte kan vara med från början. Vi kan inte vänta oss att komma tillbaka från 2-0 varje gång, sa Oskar Klefbom efter matchen.

EDM-BUF: Larsson slår in en retur framför mål

Söderberg i förgrunden för Yotes
Carl Söderberg gjorde ett mål och en assist när hans Arizona Coyotes kom tillbaka från ett 3-1-underläge mot Chicago Blackhawks. Skånepågen assisterade Conor Garland till 3-2 drygt sex minuter in i den andra perioden. Drygt två minuter senare gjorde han sitt nionde mål för säsongen när han kvitterade till 3-3. Coyotes vann matchen på straffar.
Karlssons assist räckte inte
Erik Karlsson fortsätter att rada upp assist i Sharks. Under söndagen serverade han Kevin Labanc till en 2-1-reducering mot Florida Panthers. Det blev också Sharks enda mål för kvällen. Panthers vann med 5-1. Det var tredje matchen i rad och sjätte gången på sex matcher som Karlsson noterades för en assistpoäng. Han har gjort 21 assist under säsongen än så länge.

WPG-ANA: Silfverberg slår in pass från Rakell

Silfverberg nätade när Ducks föll
Jakob Silfverberg gjorde sitt elfte mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 mot Winnipeg Jets med ett direktskott från nära håll. Passningen kom från Rickard Rakell. Målet betydde att båda svenskarna klev upp på 20 poäng den här säsongen (Silfverberg 11+9, Rakell 8+12). Ducks föll till slut med 3-2.
Värt att notera…
…. Linus Ullmark vaktade Sabres kasse och stoppade 26 av 28 skott (92,9%).
…. Robin Lehner stoppade 44 av 47 skott (93,6%) mellan Chicagos stolpar.
… Floridas Anton Strålman spelade 20:53 minuter mot Sharks. Han täckte tre skott - flest i laget tillsammans med Noel Acciari.