CHI-NYR: Zibanejad styr in Buchnevichs skott

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Mika Zibanejad hade en fin afton när hans New York Rangers bortabesegrade Chicago Blackhawks med 6-3. Svensken stod för fyra poäng i matchen, fördelat på ett mål och tre assist.

Det stod 1-1 efter två perioder men det höll inte länge när den tredje rullade igång. Effter två och en halv minut drog Huddingesonen upp ett anfall där pucken till slut hamnade hos Pavel Buchnevich som gjorde 2-1 för Rangers. Kort därefter låg Zibanejad bakom Ryan Stromes 3-1.
Blackhawks reducerade innan Zibanejad vackert spelade fram Chris Kreider som åkte ifrån på vänsterkanten innan han överlistade Robin Lehner. Men Zibanejad var inte färdig där; Med en vacker styrning i fart från nära håll fastställde han slutresultatet till 6-3 för Rangers. Det var tredje gången den här säsongen som Zibanejad gör fyra poäng i en och samma match och åttonde gången i hans karriär. Poängen innebär också att han nu har gjort nio poäng (4+5) på de senaste fem matcherna.
Totalt gjorde Rangers förstakedja, där även Chris Kreider och Pavel Buchnevich ingår, nio poäng i matchen och efteråt var tränaren David Quinn en nöjd herre:
- Alla tre har haft bra säsongen. När vi har placerat dem tillsammans har de alltid haft en bra kemi. De förlitar sig på det förhållande utanför isen - att det ska hjälpa dom på isen. De har verkligen en bra kemi, berömde tränaren.
Med det tar vi oss en titt på övriga svenska insatser under onsdagen:
Svenska Avalanche-mål mot Islanders
André Burakovskys framfart i Colorado Avalanche fortsätter med oförminskad styrka. Under natten mot torsdag gjorde han sitt 20:e mål för säsongen - vilket är första gången han når milstolpen i karriären. Med 45 poäng på 56 matcher har han redan krossat sin tidigare toppnotering på 38 poäng och är i skrivande stund på väg mot 63 (62,67) poäng den här säsongen. Även Gabriel Landeskog stod som målskytt när Avs besegrade Islanders med 3-1. Det var Landeskogs 16:e mål och 29:e poäng för säsongen.

COL-NYI: Burakovsky överlistar Varlamov

Eriksson-Ek firade 200
Joel Eriksson-Ek gjorde sin 200:e NHL-match under natten. Han gick poänglös men hans Minnesota Wild besegrade Vancouver Canucks med 4-3 efter straffar. Han blev därmed 152:a svensk att nå 200 spelade matcher i ligan genom tiderna.
Värt att notera…
Adam Larsson spelade 23:50 minuter i Edmonton Oilers 1-2-förlust (övertid) mot Boston Bruins. Rookien William Lagesson, som gjorde sin tredje NHL-match, spelade 12:25.
…John Klingbergs spelade 17:22 minuter och sköt två skott på mål när Dallas Stars besegrade Arizona Coyotes. Mattias Janmark spelade 18:34 och noterads för tre skott på mål.