WPG-COL: Werner höll nollan i NHL-debuten

Adam Werner är ett av nattens mest omtalade namn i NHL. Den svenske målvakten fick i natt NHL-debutera för Colorado Avalanche, och som han gjorde det. Med 40 räddningar såg han till att Colorado vann med 4-0 borta mot Winnipeg Jets.

• Jag fick en väldigt bra start, ett enkelt skott, jag fick känna på pucken. Killarna hjälpte mig väldigt mycket så det var en skön match för mig att spela, säger svensken till
    NHL.com/sv
    .
    Werner, som förra säsongen spelade för Färjestad i SHL, har under hösten spelat nio matcher i AHL. Han kallades upp till Colorado den 7 november eftersom Philipp Grubauer blivit skadad.
    I natt började han på bänken, men fick hoppa in redan efter 31 sekunder eter att Pavel Francouz tvingades lämna matchen med en skada.
    - Det är klart det var nervöst. Men jag försökte bara ha roligt, säger Werner.
    Samtidigt som 22-åringen storspelade mellan stolparna var Nathan MacKinnon en spjutspets framåt. MacKinnon gjorde två mål och två assist och låg bakom Avalanche tredje raka seger. MacKinnon, som gjort åtta poäng på de tre matcherna, ville ändå hylla den svenske målvakten efteråt.
    - Jag är väldigt glad för Werners skull. Det var en fantastisk insats av honom, säger MacKinnon.
    Snacka om NHL-debut.
    Här är en koll på resten av nattens matcher:
    Vancouver Canucks - Nashville Predators 5-3 (0-0, 1-1, 4-2)
    Elias Pettersson blev i natt tvåmålsskytt när Canucks besegrade Predators hemma i Rogers Arena. Petterssons båda mål kom i den tredje perioden när Canucks ryckte ifrån.
    Svensken satte 2-1 i powerplay med ett skott som letade sig in via Pekka rinnes stolpe. Hans andra kom på en retur efter 11:41 och betydde 4-2. Med segern och sina två mål fick Pettersson ett bra firande av sin 21-årsdag. Målen var hans sjunde och åttonde för säsongen.
    Även Tanner Pearson gjorde två mål för Vancouver.
    Filip Forsberg och Calle Järnkrok gjorde varsitt mål för Predators. Forsberg har nu gjort mål i fyra raka matcher.

VAN-NSH: Pettersson snor pucken, nätar i powerplay

San Jose Sharks - Edmonton Oilers 6-3 (3-0, 2-1, 1-2)
Sex olika spelare gjorde mål och Erik Karlsson stod för tre assist när Sharks tog sin fjärde raka seger.
Hemmalaget gick ifrån till 3-0 redan i den första perioden via mål från Brent Burns, Evander Kane och Patrick Marleau. Det tog Sharks 11:12 att gå ifrån till en tremålsledning. I mittperioden gjorde Sharks ytterligare två mål, först 4-0 genom Barclay Goodrow och sedan 5-1 genom Tomas Hertl.
Mellan Sharks fjärde och femte mål nätade Leon Draisaitl för Oilers. Draisaitl förlängde därmed sin poängsvit till tio matcher.
I slutakten reducerade Oilers visa Zack Kassian innan Timo Meier ökade på till 6-2. Matchen slutade 6-3 efter att Sam Gagner snyggat till siffrorna i slutet assisterad av Joakim Nygård som var tillbaka i Oilers efter en tids skadefrånvaro.
Karlsson assisterade till Goodrow, Hertl och Meiers mål och har nu totalt 13 assist den här säsongen.
St. Louis Blues - Arizona Coyotes 2-3 e.str (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Conor Garland kvitterade sent i tredje innan han också satte den avgörande straffen och såg till att Arizona bröt St. Louis sju matcher långa segersvit.
Clayton Keller stod för ett mål och en assist för Coyotes som haft problem med resan till St. Louis. Coyotes kom inte till St. Louis förrän 3:30 på morgonen - men lyckades ändå kraftsamla för att slå Blues.
Jaden Schwartz och Colton Parayko gav Blues ledningen två gånger om, men det räckte inte till seger den här kvällen.
Boston Bruins - Florida Panthers 4-5 e.str (0-0, 4-0, 0-4, 0-0, 0-1)
Nattens upphämtning stod Panthers för. Trots under läge med 0-4 efter två perioder kom laget ikapp borta mot Bruins i TD Garden. Keith Yandle satte kvitteringspucken med 1:29 kvar att spela av tredje perioden och i straffläggningen fick Mike Hoffman sista ordet tillsammans med målvakten Sam Montembeault som ersatt Sergei Bobrovsky i den tredje perioden. Han räddade 15 skott plus tre av fyra straffar.
Joakim Nordström och David Pastrnak gjorde två av målen för Bruins som tagit poäng i tio raka hemmamatcher.

BOS-FLA: Pastrnak skickar in matchens första mål

Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 3-2 e.str (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0)
Montreal lyckades vända och straff-vinna hemma mot Columbus. Tomas Tatar kvitterade till 2-2 med bara 41 sekunder kvar av den tredje perioden och i straffarna som följde förlängningen var Jonathan Drouin den ende som lyckades hitta rätt.
Tatars kvittering kom bara 1 minut och 12 sekunder efter att Zach Werenski givit gästerna ledningen. Segern var Montreals sjätte på de senaste åtta matcherna. I Columbus assisterade Emil Bemström till 1-0-målet, det var det svenskens tredje poäng på lika många matcher.
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 3-2 öt (2-0, 0-2, 0-0, 1-0)
Kaapo Kakko har för första gången under sin NHL-karriär gjort två mål i en och samma match. Finländaren, som draftades som nummer 2 i somras, gav först Rangers ledningen i matchen fram till 1-0 i den första perioden. Han avgjorde sedan tillställningen med sitt 3-2-mål i förlängningen.
Kakko har nu gjort sex mål den här säsongen, fem av dem har kommt under de senaste sju matcherna.
Adam Fox gjorde 2-0 för Rangers, men i andra perioden kom Penguins tillbaka via mål från Justin Schultz och Jared McCann.

NYR-PIT: Kakko avgör med styrning i förlängning

Anaheim Ducks - Detroit Red wings 3-4 öt (0-0, 3-2, 0-1, 0-1)
Jakob Silfverberg öppnade målskyttet för Ducks i inledningen av den andra perioden, men svenskens mål skulle inte räcka till seger för Ducks. Hemmalaget ledde visserligen med både 2-0 och 3-1, men Red Wings, som vunnit två matcher i rad, stretade emot.
Andreas Athanasiou kvitterade till 2-2 i slutet av andra perioden, och i slutet av tredje hittade Dylan Larkin rätt till 3-3. Då återstod det bara 37 sekunder kvar att spela.
I förlängningen kunde senda Dennis Cholowski avgöra tillställningen med ett handledsskott som smet förbi Ryan Miller.

ANA-DET: Silfverberg öppnar målskyttet

Los Angeles Kings - Minnesota Wild 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Med ett mål och en assist förlängde Anze Kopitar sin poängsvit till fyra matcher. Han såg därmed också till att Kings bröt sin tre matcher långa segerlösa svit.
Kopitar gav Kings ledningen med 1-0 redan efter 1:10. Carter Hart ökade på till 2-0 i den andra. Matt Dumba reducerade för gästerna innan Kopitar spelade fram Sean Walker som stängde matchen med sitt 3-1-mål i tom bur i sista perioden.
SÅ GICK SNACKET:
"Han har en annan 'swagger' nu som jag inte sett sedan han ko hit, inte bara på isen utan också utanför. Han är mer bekväm, det kan man se på honom"
- David Quinn om Kaapo Kakko.
"Det är en bra rubrik för Media. Det är kul att göra mål, familjen var här. Men det viktigaste var att vi vann"
- Elias Pettersson om att näta på sin födelsedag.
"Vi behövde en seger i dag. Vi har lagt ner mycket tid på vårt spel och då är det viktigt att man ser resultat"