NSH-TBL: Arvidsson sätter ett direktskott till 3-0

Under onsdagens fem matcher fick vi se några deadlinevärvningar göra debut för sina nya klubbar. Torontos David Rittich och Bostons Taylor Hall gjorde det mot sina forna klubbar. Vi fick också se Alexander Ovechkin näta på nytt när Washington vann stort och så lyckades en hel del svenskar hamna i poängprotokollen.

Nashville Predators formkurva pekar fortsatt uppåt och under natten, svensk tid, tog laget ytterligare en seger när mästarna Tampa Bay Lightning besegrades med 7-2 hemma i Bridgestone Arena.
Viktor Arvidsson gjorde två av målen för Predators som hade 3-0 efter den första perioden.
Colton Sissons skickade in 1-0 bakom Curtis McElhinney med Predators andra skott på mål efter drygt sex och en halv minut. Roman Josi, som noterades för en assist på 1-0, utökade till 2-0 knappt två minuter senare.
Följ oss på [Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]
Efter nästan 14 minuter bröt sig Ryan Johansen och Arvidsson loss i en två-mot-etta. Johansen hittade Arvidsson med passningen och svensken sköt direkt: 3-0. Hans nionde mål för säsongen.
- Jag tycker att jag har spelat snabbt ofta den här säsongen. Jag har kunnat läsa spelet bättre och ta mig in bakom försvaret. Och mitt sätt att läsa spelet har gjort att våra backar har kunnat spela pucken, sa Arvidsson efter matchen.
Brayden Point reducerade för gästerna 41 sekunder in i den andra perioden när han styrde in Victor Hedmans slagskott. Men Arvidsson hade andra planer. Drygt åtta minuter in i perioden tog han sig in bakom Laightnings försvar i princip enligt hans ord ovan. Han tog sig förbi en Lightning-spelare, snubblade, fick kontroll på pucken, tog sig förbi nästa innan han skickade in pucken till Johansen vars skott räddades. Istället dök Rocco Grimaldi upp och tryckte in 4-1.
Och knappt halvvägs in i slutperioden visade Arvidsson att hans sätt att spela underlättar för backarnas sätt att spela pucken. En fin åkning i mitten gav Roman Josi läget att skicka en perfekt långpassning som nådde fram och fri med McElhinney hängde han sitt tionde mål för säsongen när han gjorde 5-1.

• Jag älskar att vara en del av det här laget. Jag älskar att göra skillnad. Jag är glad över att kunna bidra, sa Arvidsson.
    Yanni Gourde reducerade för gästerna innan Tanner Jeannot kunde göra 6-1 med sitt första NHL-mål någonsin. Mikael Granlund fastställde slutresultatet till 7-1 med 1.26 kvar att spela. Det var tredje gången på de senaste elva matcherna som Predators sju mål i en match.
    - Det är ett bra lag vi möter så jag tycker att vi gjorde ett väldigt bra jobb. Vi var effektiva i första perioden, lite sämre i den andra, men vi kom igång igen i den tredje och spelade bra och höll dem ifrån vårt mål, avslutade Arvidsson.
    NATTENS SVENSKAR:
    1. Viktor Arvidsson, Nashville Predators (2 mål, 1 assist) Arvidssons fina säsong fortsätter. Inatt var han drivande i storsegern mot Lightning.
    2. Nicklas Bäckström, Washington Capitals (1 mål, 1 assist) Bäckström levererade när Capitals vann stort.
    3. Mika Zibanejad, New York Rangers (1 mål) Zibanejads otroliga målform fortsätter.

NJD-NYR: Zibanejad får upp farten, sätter pucken högt

NATTENS CITAT:
"Det var en jobbig match. Jag spelade mot mina forna lagkamrater. Jag har några vänner för livet där. Och vad värre är att vi förlorade på övertid" - Dave Rittich om sin debut i Torontos mål
NATTENS ÖVRIGA RESULTAT:
Boston Bruins - Buffalo Sabres 3-2 efter straffar
Rasmus Dahlin räddade poäng för Sabres med sitt fjärde mål för säsongen när han gjorde 2-2 i tredje perioden. Boston vann på straffläggningen efter att Charlie Coyle och Jake DeBrusk nätat. Craig Smith och David Krejci nätade under ordinarie tid. Colin Miller öppnade målskyttet för Sabres.
Linus Ullmark utgick med en underkroppsskada efter 4:54 av matchen. Laget hade ingen uppdatering direkt efter matchen. Taylor Hall gjorde sin första match för Boston sedan trejden från just Sabres. Han var plus-1 och sköt tre skott på mål på 16:43 minuters istid.

BOS-BUF: Dahlin kvitterar med kanonskott från blå

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 6-1
Capitals deadlinevärvning Anthony Mantha samt Nicklas Bäckström, Tom Wilson och Alexander Ovechkin stod för ett mål och en assist vardera. Conor Sheary stod för ett mål och två assist. Carl Hagelin nätade även för Capitals. Ovechkin gjorde sitt 728:e mål i karriären och är nu tre bakom Marcel Dionne (731) på femteplats genom tiderna.
New Jersey Devils - New York Rangers 0-3
Igor Shesterikn stoppade samtliga 27 skott och höll sin första NHL-nolla. Mika Zibanejad gjorde sitt 15:e mål för säsongen och har gjort tolv mål på sina senaste 15 matcher. Artemi Panarin och Pavel Buchnevich nätade även för Rangers. Adam Fox noterades för två assist efter att ha varit poänglös i två matcher. Dessförinnan gjorde han poäng i tolv raka matcher.

NJD-NYR: Shesterkin håller sin första nolla i NHL

Dallas Stars - Florida Panthers 2-3 (efter förlängning)
Dallas Jason Robertson stod för mål och assist och har nu gjort fem poäng (4+1) på de fyra senaste matcherna. Aleksander Barkov inledde målskyttet och Radko Gudas gjorde 2-1 med sitt första mål för säsongen. Joe Pavelski kvitterade. Frank Vatrano avgjorde i powerplay på övertid, assisterad av Gustav Forsling. John Klingberg noterades för en assist i Stars. Forslings assist var hans tionde poäng för säsongen.