mcdavid jets

Världens bäste presenterade sig i Edmonton, ifrågasatta Montreal körde över Stanley Cup-mästarna Washington och en läcker passning mellan benen från ingen mindre än Elias Pettersson.
Nedan finner ni en summering av torsdagens åtta drabbningar:

Minnesota Wild - Dallas Stars 1-3 (0-1, 1-0, 0-2)
När Dallas fanns med i konversationen som Erik Karlssons nästa destination fanns det, enligt uppgift, en spelare som Stars vägrade skiljas från. En finsk back som redan hunnit imponera på seniornivå i finska HIFK och vars briljanta skridskoåkning jämförts med just Karlssons: 19-åriga Miro Heiskanen.
Heiskanen fanns med i Stars trupp när man reste till bortamötet mot Minnesota och det var den finska supertalangen som såg till att ge Stars ledningen med 1-0 redan efter 5.31 av den första perioden. Veteranen, tillika måltjuven, Zach Parise såg sedan till att skicka en tydlig signal att han har för avsikt att vara tillbaka i fullt slag denna säsong då han kvitterade till 1-1 14.44 in på andra perioden.
I tredje perioden drog slutligen Dallas det längsta strået och kunde, tack vare mål från Justin Dowling och Radek Faksa, lämna "the state of hockey" med en 3-1-seger.
Få de senaste nyheterna från NHL på Twitter via [@NHLsv]
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 4-2 (1-0, 1-2, 2-0)
Två av sommarens mest spännande draftval, Filip Zadina och Adam Boqvist, fanns på isen när Red Wings tog emot Blackhawks. Även om respektive spelare gjorde bra ifrån sig och visade glimtar av den potential som fått klubbarna att välja dem tidigt i den första rundan, var det andra huvudpersoner som fällde avgörandet i matchen.
En som var på riktigt spelhumör var Gustav Nyquist. Den explosive 29-åringen bjöd på ett mål och två assist och var således i allra högsta grad inblandad i att Red Wings lämnade matchen som segrare. 4-2 stod på resultattavlan när lagen lämnade isen.
För Boqvist och Zadina? 22.15 i istid och -2, respektive 16.12 i istid och -1. Men de kommer igen - om det finns inga tvivel.
New York Islanders - New Jersey Devils 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Islanders fortsätter få starkt målvaktsspel på försäsongen. I hemmamötet mot "lokalrivalen" Devils var det Thomas Greiss och Christopher Gibsons tur att stå på sina huvuden. Devils vann skotten med 36-27, men Greiss (25 räddningar) och Gibson (elva räddningar) fanns där när de behövdes och såg till att skicka en passning till Robin Lehner om att förstaspaden inte är någon garanti kommande säsong på Long Island.
Matchen slutade 2-0 till Islanders efter att JVM-succén Kieffer Bellows och styrningskungen Anders Lee stått för varsitt mål.
Montreal Canadiens - Washington Capitals 5-2 (3-0, 1-2, 1-0)
Ifrågasatte Montreal Canadiens ställdes emot regerande mästarna Washington Capitals i en drabbning som gick av stapeln i Quebec City, i Videotron Centre.
Capitals, som under sommaren vid flera tillfällen fångats på bild i full färd att festa loss med Stanley Cup-bucklan, tycks inte ha hittat tempot såhär långt in på försäsongen och åkte mot Canadiens på sin tredje raka förlust. Alex Ovechkin målade visserligen, men det gjorde även Canadiens' Brendan Gallagher, Michael Chaput, Jacob de la Rose, Artturi Lehkonen och Rinat Valiev.

MTL-WSH: de la Rose upp i nättaket

Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 7-3 (1-0, 2-2, 4-0)
Det har pratats om att världens bäste, Connor McDavid, sett ut att vara i helt sanslös form under sommaren och på träning. I sin försäsongsdebut passade han på att höja förväntningarna inför premiären, ytterligare. Ett mål och tre assist slog McDavid till med när Oilers, via fyra mål i den tredje perioden, monterade ner Winnipeg Jets med totalt 7-3 på hemmaplan. En annan som var på spelhumör var 25-årige Ty Rattie som med sina två mål och tre assist nu är uppe i totalt sju poäng endast på försäsongen.
Pontus Åberg (Oilers) och Dennis Everberg (Jets) gick båda av isen poänglösa.

EDM-WPG: Blixtsnabbt handledsskott från McDavid

Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3-7 (2-1, 1-3, 0-3)
Det blev en rolig afton att bära San Jose Sharks-tröjan i rivalmötet mot Anaheim Ducks. Frånsett fem spelare lämnade nämligen alla isen med minst en poäng när omgångens andra (!) 7-3-match var ett faktum. Bland målskyttarna återfanns bland annat Marcus Sörensen som styrde in en puck.
Mindre roligt var det sannolikt för Ducks målvaktsduo Ryan Miller och Jared Cordeau som lämnade isen med mindre smickrande siffror. Annars var det en blågul afton hos hemmalaget. Hampus Lindholm, Rickard Rakell, Anton Rödin, Jacob Larsson och Isac Lundeström gick visserligen poänglösa, men Jacob Silfverberg såg i alla fall till att skriva in sig i målprotokollet.

ANA-SJS: Sörensen styr in Middletons skott

Vancouver Canucks - Los Angeles Kings 3-4 (1-0, 0-3, 2-0, 0-0, 0-1)
Om det fanns några som helst tvivel på att Elias Pettersson inte kan vara fullständigt briljant även på den mindre nordamerikanska isytan har han sett till att sudda ut dem. Kedjan med Pettersson, Bo Horvat och Sven Bäertschi var inblandade i det allra mesta för Canucks och deras 1-0-mål? Ja, det var en riktig delikatess. Elias Pettersson hann före sin motståndare till en puck i sarghörnet till höger i anfallszon. Väl där blev det en snitsig passning mellan benen som hittade Bäertschi, som i sin tur serverade Bo Horvat.
Kings tog sedan över initiativet och gick i andra perioden ifrån till ledning 3-1, bland annat via mål från Adrian Kempe. I tredje höll sig Pettersson-kedjan framme och låg bakom såväl 2-3 som 3-3 innan förlängning och straffar väntade. En straffläggning där Kings i slutändan drog det längre strået.

VAN-LAK: Kempe håller sig framme

Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 2-7 (1-3, 0-3, 1-1)
Detta returmöte från första rundan av slutspelet i våras blev ingen rolig historia för Los Angeles Kings. Då, som nu, överväldigades laget av Vegas Golden Knights' frenetiska fart och energi. Kedjan med Reilly Smith, William Karlsson och Jonathan Marchessault visade att kemin om möjligt blivit ännu starkare sedan förra säsongen då de låg bakom fyra av Vegas totalt sju mål.
Kingssupportrarna fick dock en glädjande nyhet: Ilya Kovalchuk har det fortfarande i sig. Den 35-årige skarpskytten slog till med sitt första mål för försäsongen då han reducerade till 2-6 i den tredje perioden.