ASG Shooting Stars

Idag blev det klart vilka grenar som kommer finnas med i 2020 NHL All-Star Skills™ under All Star-helgen i St. Louis den 24-25 januari. Förutom fyra klassiska grenar kommer två nya att göra entré: Gatorade NHL Shooting Stars och Elite Woman 3-mot-3.
Nästa helg samlas NHL:s All Star i St. Louis för säsongens upplaga av Skills Competition och All Star-matchen som numera spelas som en turnering 3-mot-3. Skills Competition hålls på fredagen och ger stjärnorna chansen att visa upp sina tekniska skickligheter. Två nya deltävlingar kommer att göra premiär under årets tävling:

Elite Women's 3-on-3 presented by adidas™
I Elite Woman 3-mot-3 kommer ett lag bestående av tio amerikanska stjärnor möta ett lag med tio kanadensiska. Matcherna spelas i två perioder som kommer vara tio minuter långa med klockan på rullande tid. Om matchen är oavgjord efter ordinarie tid spelas en max tre minuter lång sudden death. Är det oavgjort även efter den går segraren till det lag som har den spelare med högst resultat från Gatorade Shooting Stars. (Lagen kommer presenteras under onsdagen 15/1).
Gatorade NHL Shooting Stars™
Shooting Stars-momentet kommer innehålla tio spelare. Åtta NHL All Stars, samt en kvinna från USA:s och Kanadas All Star-lag, dessa två röstas fram via sociala medier.
Spelarna kommer att stå på en upphöjd plattform bakom det ena målet och försöka träffa olika måltavlor, som ger varierande poäng, på isen. Varje spelare kommer skjuta sju puckar och samla på sig så många poäng som möjligt.
Utöver de två nya grenarna kommer All Star-spelarna tävla i en rad kända moment: i vem som åker snabbast, vilken målvakt som räddar flest straffar i rad, vem som är pricksäkrast samt vem som skjuter hårdast.
\Speciella skyddsnät kommer sättas upp i Enterprise Center för Gatorade NHL Shooting Stars™.*
Bridgestone NHL Fastest Skater™

fastest-skater-diagram

Åtta spelare kommer åka ett varv runt isen (valfritt håll). Spelaren startar på domarens signal och ska sedan ta sig så snabbt som möjligt runt isen. Spelaren med snabbast tid vinner, om två spelare hamnar på samma tid avgörs ett nytt lopp.
Bud Light NHL Save Streak™
Samtliga 36 All Stars deltar i strafftävlingen som är indelad efter division. Målvakterna tävlar om vem som kan göra flest räddningar på rad. Varje målvakter möter en motståndare i minst nio straffar. Målvakten med flest antal räddningar i rad vinner.
Honda NHL Accuracy Shooting™
På tid ska varje deltagare skjuta på uppsatta måltavlor i målet. Tiden börjar på domarens signal och stannar när spelaren träffat samtliga måltavlor. Den spelare som träffats samtliga tavlor på kortast tid vinner. Om det blir oavgjort kommer de berörda spelarna att skjuta om.
Enterprise NHL Hardest Shot™
Minst fyra spelare kommer tävla om vem som har det hårdaste skottet i NHL. Varje spelare får två försök på sig att skjuta så hårt som möjligt. Den spelaren som skjuter hårdast vinner. Om det blir oavgjort får de berörda spelarna skjuta om.
Vinnaren i de fem individuella grenarna kommer få 30 000 dollar.