pensd032117_169

Tampa Bay Lightning kunde inte krympa avståndet till Toronto Maple Leafs i kampen om den sista wild card-platsen i Eastern Conference.
Nattens match mot Arizona Coyotes hemma i Amalie Arena slutade med 3-5-förlust för Bolts som hade ledningen med 3-2 inför den avslutande perioden.

I den första perioden gjorde Victor Hedman 1-1 efter ett friläge och Nikita Kucherov och Vladislav Namestnikov gav Lightning ledningen i den andra.
I den tredje perioden vände Coyotes på steken och gjorde tre raka mål.
Oliver Ekman-Larsson gjorde mål för andra matchen i rad när han skickade in kvitteringspucken med ett fint handledsskott, knappa fem minuter in i slutrundan.
Radim Vrbata gav gästerna ledningen med ett hårt handledsskott och Connor Murphy satta det sista målet i tom bur efter det att Victor Hedman missbedömt puckbanan.
I Tampa Bays mål släppte målvakten Andrei Vasilevskiy förbi sig ett par puckar som inte såg helt otagbara ut. Troligen startar backup-keeper Peter Budaj nästa match för Lightning.
Segern satte stopp för Yotes tre matcher långa förlustsvit, men för Lightning innebar förlusten tredje raka nederlaget.
Tampa Bay har fyra poäng upp till wild card-platsen med tio matcher kvar att spela.
I Minnesota bröt Wild sin fem matcher långa förlustrad genom att slå San Jose Sharks med 3-2 (1-0, 2-2, 0-0) hemma i Xcel Energy Center. Matt Dumba gav Wild ledningen i den första perioden med sitt tionde mål för säsongen och matchen var sedan mållös fram till 17.57 av mittperioden. Då kvitterade Sharks genom David Schlemko och inledde samtligt en 63-sekundersperiod som innehöll fyra mål.
33 sekunder efter Schlemkos 1-1-puck satte Martin Hanzal 2-1 till Wild, ytterligare 15 sekunder efter det drygade Charlie Coyle ut, med det som skulle bli det matchavgörande målet, hemmaledningen till 3-1. Och ytterligare 15 sekunder senare det reducerade Patrick Marleau till 3-2.
Efter den intensiva målkavalkaden blev det inga fler mål i matchen. Wild behöver nu ytterligare två poäng för att säkra en slutspelsplats. De kan alltså göra det på torsdag när Philadelphia Flyers gästar Xcel Energy center. För Sharks var förlusten den fjärde i rad och de är allt jämt med i det stenhårda racet i Pacific Division
Här är sammanfattningarna av nattens alla matcher:
Boston Bruins - Ottawa Senators 2-3 (1-1, 0-1, 1-1)
Kyle Turris gjorde två av Sens mål när Senators vann igen för sörsta gången på fem matcher.

Erik Karlsson noterades för en assist i matchen, hans 52:a för säsongen.
Ottawa befäste med segern sin andraplats i Atlantic Division och har nu en sex poäng stor lucka ner till jagande Bruins med en match mindre spelad.
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)
Pens tog sin tredje raka seger och blev klara för slutspel för 11:e säsongen i rad efter 3-1 segern borta i KeyBank Center mot Buffalo Sabres.
Sidney Crosby gjorde matchens första mål, hans 41:a, med bara 9 sekunder kvar av den första perioden. Med en hand på klubban lyfte han upp pucken i nättaket. Nick Bonino och Conor Sheary satte de avgörande puckarna bakom Robin Lehner i den tredje perioden.

Buffalo är nu nio poäng från en wild card-plats, med tre matcher fler spelade än Toronto Maple Leafs.
New Jersey Devils - New York Rangers 3-2 OT (0-0, 2-1, 0-1, 1-0)
Joseph Blandisi såg till att Devils vann sin första match för säsongen mot Rangers när han med 54,6 sekunder kvar av övertidsspelet satte den avgörande pucken.
Oscar Lindberg gjorde Rangers 1-1-mål i den andra perioden. Hans 7:e för säsongen. Rangers ligger kvar på den första wild card-platsen i Eastern Conference.

Anttti Raanta vaktade målet för Rangers som väntar sig att Henrik Lundqvist ska vara tillbaka i spel tills borta-turnén i Kalifornien som inleds i helgen.
Washington Capitals - Calgary Flames 4-2 (1-1, 0-2, 1-1)
Nicklas Bäckström svarade för tre assist när Capitals besegrade slutspelsjagande Flames i Verizon center. Också André Burakovsky noterades för en målgivande passning i Caps.
Målvakten Brian Elliot förlorade för första gången på 12 matcher för Flames som ligger en poäng bakom Edmonton Oilers och Anaheim Ducks i kampen om den sista slutspelsplatsen i Pacific Division.
Montréal Canadiens - Detroit Red Wings 1-2 OT (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
Red Wings Niklas Kronwall svarade för sin 10:e assist för säsongen när han spelade fram till Justin Abdelkaders 1-0-mål i den första minuten av den första perioden.
Artturi Lehkonen utjämnade för Canadiens med två och en halv minut kvar av matchen. I övertidsspelt avgjorde Anthony Mantha för Detroit.
Montreals ledning i Atlantic Division krympte till tre poäng i och med Ottawas seger mot Boston.
Tampa Bay Lightning - Arizona Coyotes 3-5 (1-1, 2-1, 0-3)
Coyotes bröt en tre matcher lång förlustsvit då Lightning besegrades på bortaplan.
Gästerna gjorde tre mål i den sista perioden vilket innebar att Lightning tappade viktiga poäng i kampen om playoffplatserna i Eastern Conference.
Oliver Ekman-Larsson gjorde mål för andra matchen i rad för Arizona.

Victor Hedman gjorde ett av Lightnings mål.
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-4 (2-2, 1-1, 0-1)
Canes har tagit poäng i åtta raka matcher och efter nattens seger borta mot Panthers är laget sex poäng bakom Maple Leafs i wild card-kampen i Eastern Conference.
Cam Ward vaktade kassen för Carolina och svarade för 33 räddningar. Jeff Skinner gjorde två mål, bland annat det matchavgörande med 3:55 kvar av den tredje perioden. Elias Lindholm svarade för en assist i Hurricanes, hans 31:a. Han har nu gjort poäng i åtta raka matcher.
Winnipeg Jets - Philadelphia Flyers 3-2 (0-0, 1-1, 2-1)
Kedjan med Mark Scheifele, Blake Wheeler och Mathieu Perreault hade en bra dag på jobbet för Jets. De såg nämligen med totalt åtta poäng till att Flyers fick åka från MTS Centre med en förlust. Scheifele och Wheeler stod för vars tre poäng medan Perreault svarade för två. I Jets målbur gjorde Michael Hutchinson sin första start sedan den 16:e januari och tog sin första seger sedan den 22:a december.
Jets är i och med segern tio poäng ifrån en wildcardplats från den västra konferensen.
Minnesota Wild - San Jose Sharks 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
Jannik Hansen saknades i Sharks med en överkroppsskada och i Wild gjorde Eric Staal sin sjunde poäng de senaste sex matcherna när han assisterade till Dumbas 1-0-mål.
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks 4-5 (0-1, 1-2, 3-1, 0-1)
Canucks lyckades till slut plocka två poäng från redan slutspelsklara Blackhawks. De gjorde det tack vare att Daniel Sedin lyckades avgöra i förlängning men det satt hårt inne. Trots underläge med 4-1 i öppningen av den tredje perioden lyckades Blackhawks nämligen komma ikapp och kvittera genom Ryan Hartman med 1.03 kvar av den tredje perioden.
Henrik Sedin gjorde ett mål och stod för assisten till Daniels avgörande. Alexander Edler noterades för en assist.
I Chicago gjorde Marian Hossa sin 1300:e NHL-match.
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 2-4 (1-0, 0-1, 1-3)
Blues är numera delad trea i Central Division. Detta efter segern mot Avalanche som grundlades genom två mål från Patrik Berglund och ett från Magnus Pääjärvi. Berglund har totalt gjort 21 mål den här säsongen, och passerade 20-målsstrecket för tredje gången på hans nio NHL-säsonger.

I Colorado noterades Carl Söderberg för en målgivande passning.
Nattens utropstecken:
Tre lag från Eastern Conference är slutspelsklara och anmärkningsvärt är att alla tre är över 100 poäng. Caps på 102, Pens på 101 och Blue Jackets på 100.
Nattens stjärnor:
Nicklas Bäckström, Washington Capitals: 3 assist
Blake Wheeler, Winnipeg Jets: 1 mål 2 assist
Mark Scheifele, Winnipeg Jets: 1 mål 2 assist
Så gick snacket:
"Vi ville verkligen inte förlora alla matcher den här säsongen mot det laget. Det kanske inte betyder något för vårt tabellläge, men för oss var det viktigt att vinna den här matchen." - Devils målvakt Cory Schneider efter segern mot Rangers.
"Det märks att vi är på gång och vi har hittat tillbaka till vårt spel. Det är kul att se oss och det är kul att vara ute på isen." Capitals Alex Ovechkin efter ett mål och två assist mot Flames
"Sådana saker händer och det blir galet. Vi skulle velat ha haft en 3-1-ledning men vi fick istället se till at vi hade ledningen. Vi är ganska bra när vi leder inför tredje perioden" - Bruce Boudreau om det galna målfönstret.
Klara slutspelslag:
Eastern Conference: Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, Columbus Blue Jackets
Western Conference: Chicago Blackhawks
Vad är på gång:
Tre matcher spelas natten mot torsdag i NHL.
Toronto Maple Leafs gästar Columbus Blue Jackets. Den matchen startar klockan 01:00 svensk tid.
Timmen senare släpps pucken i New York-derbyt när Rangers tar emot Islanders i Madison Square Garden.
Nattens spel avslutas med matchen Ducks - Oilers. Matchen i Anaheim startar klockan 04:00 svensk tid.