Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Alexander Steen skrev in sig i St Louiis Blues historieböcker under natten mot fredag. Svensken noterades för sin 300:e assist i Blueströjan när han låg bakom Robert Thomas 1-0-mål hemma mot Buffalo Sabres. En bedrift som bara ytterligare fem spelare har stått för:

• Jag fick just reda på det. Alla sådana listor där man är inkluderad gör en väldigt ödmjuk och något jag är väldigt stolt över. Jag får hänga med många av de killarna utanför isen så det är speciellt, absolut.
    - Han är en väldigt smart spelare och spelar rätt hela tiden, berömde kedjekamraten Thomas.
    Men Steen var inte färdig där. I den tredje perioden passade han på att göra sitt första och andra mål för säsongen när han på egen hand satte två tunga spikar i Sabres kista. De första målet kom till efter en oerhört tilltrasslad situation där Steen till slut fick öppet mål. Hans andra, som fullbordade femettan, sattes i tom bur. Totalt stod Steens kedja med Thomas och Tyler Bozak för nio poäng och Steen berömde sina kedjekompisar efter matchen:
    - De jobbar extremt hård, både "Bozy" och Thomas. De håller det tajt och skapar lägen. Thomas är enkel att spela med. De senaste tre matcherna har han spelat riktigt bra.
    Steen fick även frågan om hans spel framför mål har ändrats under hans karriär.
    - Det är inget som har ändrats. Jag försöker göra det så mycket jag kan. Då kan jag hjälpa mina lagkamrater och ge dom yta för skott.
    Rasmus Dahlin noterades för en assist på Sabres 2-1-reducering. Det var hans 21:a assistpoäng för året.
    Med det tar vi en titt på övriga svenska insatser under natten:

CHI-NSH: Josis skott tar på Arvidsson och går in

Arvidsson målskytt och ytterligare svenskt i protokollet
Nashville Predators tog sin första seger under nye coachen John Hynes. Viktor Arvidsson inledde målskyttet när han touchade Roman Josis avslut för 1-0, vilket blev hans tionde mål för säsongen. Filip Forsberg noterades för en assistpoäng - hans 16:e för året. Senare i samma period vann Mattias Ekholm en puck vid blålinjen och serverade Matt Duchene som gjorde 3-0. Preds vann till slut med 5-2.
Kempe tvåmålsskytt i Kings-seger
Adrian Kempe gjorde sitt nionde och tionde mål för året när hans Los Angeles Kings besegrade Vegas Golden Knights med 5-2. Han tryckte in 4-0 när han störtade på mål i slutet av den första perioden. Hans andra var en fräckis. Kempe sköt pucken direkt på tekning från cirkeln till höger om målvakten Malcolm Subban. Pucken gick mellan benen på burväktaren som inte såg ut att vara med på att en tekare skulle skjuta direkt.

VGK-LAK: Kings rivstartar i första perioden

Oilers-svenskarna assisterade
Edmonton Oilers bortabesegrade Montreal Canadiens med 4-2, vilket resulterade i tre blågula poäng. Adam Larsson och Joakim Nygård låg båda bakom Riley Sheahans 2-1-reducering för gästande Oilers. Oscar Klefbom assisterade Alex Chiasson till det matchvinnande tredje målet för gästerna.
Petterssons passningspoäng hjälpte föga
Elias Pettersson noterades för sin 26:e assist för säsongen när han var inblandad i Brock Boesers reducering till 2-1 för Vancouver borta mot Florida Panthers. Svensken gjorde poäng för andra matchen i rad (han nätade mot Bolts i förrgår) och har nu gjort 46 poäng (varav 20 mål) på 44 matcher. Mot Panthers hjälpte det dock inte. Canucks föll med 5-2.
Svenskarna sererades segern för Flames
Både Mikael Backlund och Rasmus Andersson noterades för var sin assist när deras Calgary Flames hemmabesegrade MInnesota Wild med 2-1. Passpningspoängen var Backlunds 15:e och Anderssons 10:e för året. Andersson signerade häromdagen ett nytt sexårskontrakt med klubben värt 27,33 miljoner dollar.

NYR-NJD: Fast klipper till direkt på Stromes passning

Blågult på Broadway
Mika Zibanejad noterades för två assist när hans New York Rangers besegrade New Jersey Devils med 6-3. Och Jesper Fast följde upp sina tre assistpoäng mot Colorado med att göra sitt sjunde mål för året när han fastställde slutresultatet i den tredje perioden.
Karlsson förlängde sviten när Sharks vann
Erik Karlsson assisterade Joe Thornton till 2-0 i Sharks 3-1-seger mot Columbus Blue Jackets. Assisten, hans 28.e för året, gör att Karlsson nu har gjort poäng i fyra raka matcher (1+4).
Värt att notera…
… Joakim Nordström gjorde sin andra assist för året när han serverade David Pastrnak till Bostons 1-1 mot Jets. Bruns vann till slut med 5-4.
… I Panthers seger mot Canucks spelade backen Anton Strålman 19:44 minuter. Han noterades för ett skott på mål. Canucks back Alexander Edler spelade 21:53 minuter och sköt, även han, ett skott på mål.
… Både Victor Hedman och Oliver Ekman-Larsson spelade över 21 minuter när deras lag, Tampa Bay Lightning och Arizona Coyotes möttes. Hedman klockades för 21:01 och "OEL" för 21:54.
Hampus Lindholm spelade 23:49 minuter när hans Ducks föll med 0-3 mot Dallas Stars. I Stars spelade Mattias Janmark 16:59 och noterades för tre skott på mål.