Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

I natt spelades fem matcher i NHL och i tre av dem hittar vi svenska målskyttar. Anton Strålman, Andre Jakob Silfverberg och Andre Burakovsky hittade alla rätt för sina respektive klubbar.
STRÅLMAN AVGJORDE FÖR PANTHERS
Anton Strålman satte det avgörande målet när Florida Panthers vann med 5-3 mot San Jose Sharks.
Strålmans mål kom efter 17:06 av den tredje perioden och blev matchavgörande. Den svenske backen följde med upp i en Panthers-spelvändning och avslutade med ett distinkt skott på Aaron Dell. Målet betydde 4-3 i matchen och var 33-åringens femte för säsongen.
Panthers seger gjorde att de för tillfället närmade sig Toronto Maple Leafs i racet på tredjeplatsen i Atlantic Division.
SILFVERBERG MÅLSKYTT FÖRGÄVES
Jakob Silfverberg gjorde ett av målen när Anaheim Ducks förlorade med 6-4 borta mot Calgary Flames.
Det såg länge bra ut för Anaheim i bortamötet med Calgary. 3:05 in i den tredje perioden ledde laget med 3-1 och såg ut att gå mot två poäng. Silfverberg hade hjälpt laget till den ledningen genom att sätta 2-1 i halvvägs in i den andra perioden. Hans tionde mål för säsongen kom efter att svensken påpassligt snott pucken av Noah Hanifin och sedan överlistat Cam Talbot.

CGY-ANA: Silfverberg snor pucken och nätar

Trots Silfverbergs mål lyckades inte Ducks hålla i sin ledning. Flames avslutade med att göra fem raka mål och gå iväg till en 6-3-ledning. Mikael Backlund noterades för en assist. Ducks snyggade till siffrorna med fyra sekunder kvar efter att Silfverberg och Jacob Larsson förarbetat och noterats för assist på Devin Shore 6-3-mål.
Från matchen kan vi också notera att Elias Lindholm gick poänglös för första gången på tio matcher. Under sin poängsvit mäktade svensken med sju mål och fem assist.
BURAKOVSKY OCH LANDESKOG ORDNADE POÄNG TILL 'AVS'
Andre Burakovsky slog till med ett mål och Gabriel Landeskog med två assist för Colorado Avalanche som föll efter sudden med 4-3 mot Tampa Bay Lightning.
Andre Burakovsky sitt andra mål på tre matcher och nådde totalt 19 för säsongen när han fixade 1-0 till Avalanche i den första perioden hemma i Pepsi Center. Svensken störtade mott kassen och sköt direkt på Mikko Rantanens framspelning från bakom förlängd mållinje.

COL-TBL: Burakovsky öppnar målskyttet i powerplay

Målet gav Avalanche en bra start på matchen, men Tampa skulle vända. Med tre raka mål i den andra perioden gick gästerna ifrån till 3-1. Då var det dags för nästa svensk att kliva in i handlingen. Med två assist bäddade Gabriel Landeskog för Nathan MacKinnons 3-2-reducering i den andra perioden och Valeri Nichuskins 3-3-kvittering.
Matchen gick sedan till förlängning där Nikita Kucherov dock avgjorde för Lightning som tog sin elfte raka seger, nytt klubbrekord.
KARLSSON MED ASSIST i 400:E MATCHEN
I finalreprisen från 2018 mellan Vegas Golden Knights och Washington Capitals noterades William Karlsson för en assist för hemmalaget. Karlsson jobbade hårt bakom offensiv målbur och lyckades till slut få fram pucken till Max Pacioretty till 3-0 i den andra perioden. Målet blev matchavgörande eftersom T.J. Oshie reducerade två gånger om för Capitals i slutperioden.
För Karlsson var det assist nummer 27 för säsongen. Han har dessutom gjort tio mål. Matchen i natt var den 27-årige forwardens 400:e i NHL.