COL-DET: Makar ger MacKinnon öppen kasse

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värda att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Andre Burakovskys poängstim fortsätter. I natt stod svensken för två nya assist när hans Colorado Avalanche besegrade Detroit Red Wings med 6-3. Burakovsky har ni gjort åtta poäng på sina sex senaste matcher.

Den svenske forwardens flytt från Washington Capitals till Colorado har blivit ett lyft för hans poängskörd. I natt kom två nya passningspoäng från Burakovskys klubba och nu står skåningen på totalt 33 poäng efter 46 matcher. Det är bara fem poäng ifrån hans tidigare högstanotering, satt säsongen 2015-16.
Mot Detroit spelade Burakovsky fram Nazem Kadri till 3-1 och Ryan Graves till 5-2 i det som blev Avalanche tredje raka seger. Kadris mål kom efter 4:19 av den tredje perioden. Burakovsky fiskade upp pucken bakom mål, tog in den framför och skickade en öppnande passning genom boxen till Kadri.
Graves gjorde 5-2 efter Burakovskys 18:e assist för säsongen. Det målet kom med sex minuter kvar att spela. Burakovsky hittade Graves på blålinjen som tog emot och pricksköt in pucken med ett slagskott.
Segersiffrorna skrevs till 6-3 sedan Nathan MacKinnon gjort Colorados sista mål. Hans andra i matchen. Målet innebar att forwarden nu gjort 30 mål för tredje säsongen i rad.
ERIKSSON EK BYGGDE PÅ SIN ASSISTSKÖRD
Det var inte bara Burakovsky som stod för två assist i natt. När Minnesota Wild föll med 5-4 mot Florida Panthers skrev Joel Eriksson Ek in sig två gånger om i målprotokollet. Mes sin 16:e och 17:e assist för säsongen såg han till att Luke Kunin blev tvåmålsskytt. Eriksson Ek assisterade först Kunin fram till 2-2 i numerärt underläge i den andra perioden. Svensken slet sig loss och hittade Kunin på den bortre stolpen i en kontring. Även Jonas Brodin noterades för en passningspoäng på det målet.

MIN-FLA: Kunin blir tvåmålsskytt för Minnesota

Eriksson Eks andra assist i matchen gjorde så att Wild tog ledningen med 4-3. De här gången hittade svensken Kunin i slottet. Kunin tog emot och överlistade Sergei Bobrovsky. Wild lyckades dock inte hålla i sin ledning.
Panthers kvitterade till 4-4 genom Vincent Trochek som fick pucken av Anton Strålman i en kontring med fyra minuter kvar att spela. Assisten var Strålmans 13:e för säsongen. När det sedan bara återstod sex sekunder satte Noel Acciari segerpucken för Panthers.