VGK-ANA Karlsson lyfter in en backhand i powerplay

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.

William Karlsson blev nattens enda blågula målskytt då han i powerplay tryckte in 4-1-målet i Vegas Golden Knights 5-2-seger mot Anaheim Ducks.
Karlsson gjorde mål för andra matchen i rad då han höll sig framme och rakade in en backhand efter fint förarbete av Reilly Smith.
- Jag gillar hur vi spelar. Vi är mycket mer oss själva i den här matchen jämfört med senast (1-6-förlust mot Colorado Avalanche), sa Karlsson i pausvilan mellan den andra och tredje perioden till Sportsnet. Vi är alerta och kommer snabbt ut egen zon. Det har gjort att vi kunnat skapa många lägen framåt.
Med målet har William Karlsson totalt bokförts för elva poäng (3+8) på 13 spelade matcher.
SEGER FÖR LEHNER OCH CHICAGO
Robin Lehner gjorde en ny stabil insats och stoppade 31 av 32 skott på mål när Chicago Blackhawks besegrade Los Angeles Kings hemma i United Center med 5-1.
Med det hjälpte han laget att få stopp på en fyra matcher lång förlustsvit.
Vinsten var Lehners andra för säsongen på fem starter (2-1-0-2).

lehner CHI

Alex Nylander bjöd David Kampf på öppet mål då han spelade fram till Blackhawks 2-0-mål. Nylander drev in pucken mot mål från vänsterkanten men tappade balansen i avslutsläget. Istället la han pucken vidare in framför mål där Kampf fanns fri och kunde göra sitt första mål för säsongen.
Med assisten har Alex Nylander svarat för fem poäng (2+3) på nio matcher den här säsongen, vilket innebär en femte plats i Chicagos interna poängliga.

LUNDQVIST UTBYTT, FÖRSTA PINNEN FÖR LIAS ANDERSSON
Lias Andersson noterades för sin första poäng för säsongen då han assisterade vid New York Rangers 1-0-mål mot Boston Bruins.
Henrik Lundqvist fick inte mycket hjälp med att hålla rent framför sitt mål och byttes ut mot Alexandar Georgiev efter två spelade perioder. Lundqvist hade då släppt in fyra mål på 31 skott och dragit på sig en 2 minuters roughing-utvisning mot Bruins Brad Marchand.
Mika Zibanejad, som gjort elva poäng (4+7) hade en bra chans att näta för Rangers i den första perioden. Olyckligtvis drabbades han av en överkroppsskada och spelade inte de i period två och tre. Rangers har inte gett något besked om hur allvarlig skadan är.
ÖVRIGA SVENSKA NOTISER FRÅN NATTEN
* Erik Karlsson hade en motig afton då han var tillbaka i sin tidigare hemstad Ottawa med sitt San Jose Sharks för match mot Senators. En match som Senators vann med 5-2.
Karlsson spelade -4 i matchen och var inne på alla mål bakåt för Sharks.
- Både som lag och individuellt tror jag inte någon är speciellt nöjd med prestationen idag, sa Karlsson efter matchen. Det var inte representativt för det här laget och den här organisationen. Det var verkligen inte någon bra match. Vi behöver vara bättre.
* Alexander Steen stod för en målgivande passning då de regerande mästarna St. Louis Blues besegrade Detroit Red Wings med 5-4 efter förlängning. Steen sköt ett snabbt handledsskott mellan tekningscirklarna som efter närmare granskning touchade lagkamraten Zach Sanford på vägen in.
Steen har den här säsongen gjort fyra poäng (0+4) på tolv spelade matcher.