SJS-PHI: Dubbla förstamål för Ferraro och Kellman

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Omgångens största leende återfanns i SAP Arena i San Jose och tillhörde Joel Kellman som i sitt fjärde NHL-framträdande gjorde sitt första mål i ligan.

Målet kom efter 2:39 i den andra perioden i 6-1-segern mot Philadelphia Flyers, då han lyckades sparka med sig en lång passning från Radim Simek och kommit loss i öppet läge mot Carter Hart.
25-årige Kellman, som kallades upp från San Jose Barracuda i AHL den 19:e december, höll undan från en jagande Flyersback och tyckte in en backhand efter isen.
I Sharks noterades även Marcus Sörensen för en passningspoäng. Han har gjort tio poäng (5+5) på 36 matcher den här säsongen.
Nattens främste blågula poängplockare återfanns emellertid i Amalie Arena där Victor Hedman stod för hela fyra målgivande passningar då Tampa Bay Lightning besegrade Montreal Canadiens med 5-4.
- Det är en kombination av att göra rätt saker och ha det där lilla extra flytet, säger Hedman om sin poängfest. Framförallt handlar det om att lägga puckarna mot mål. Då kan det hända saker.
Med nattens fyra poäng kliver Hedman upp på 36 poäng (9+27) på 34 matcher den här säsongen.
ZIBANEJAD OCH NYLANDER I FORTSATT FIN POÄNGFORM
Det var gott om svensk-poäng i Scotiabank Arena då New York Rangers satte stopp för Toronto Maple Leafs vinstrad, som stannar på sex matcher. Rangers vann med 5-4 efter förlängning.
Mika Zibanejad gjorde ett av Rangers mål då han avslutade en snabb kontring i slutet av den andra perioden och satte elegant 4-2 mellan benen på Frederik Andersen efter en skottfint. Zibanejad har gjort 30 poäng (15-15) på 25 matcher den här säsongen och har på de åtta senaste matcherna gjort 13 poäng (8+5).

TOR-NYR: Zibanejad fintar och nätar med handledsskott

I Rangers noterades även Jesper Fast för en passningspoäng. Han står på 14 poäng (6+8) på 37 framträdanden den här säsongen.
Leafs fick ändå med sig en poäng efter att William Nylander assisterat Auston Matthews vid hemmalagets 4-4-mål med 53 sekunder kvar av den tredje perioden.
Nylander hade dessförinnan satt 1-1 i den första perioden vilket innebär mål i tre raka matcher och tio poäng (5+5) på de sex senaste matcherna.
Också Pierre Engvall nätade för Toronto då han styrde in 3-4-reduceringen 6:22 in i den tredje perioden. Målet var Engvalls fjärde för säsongen. Totalt har han gjort åtta poäng (4+4) på 18 matcher.
STRÅLMAN STÄNKTE IN FJÄRDE FÖR SÄSONG
Florida-backen Anton Strålman hängde med i ett anfall och avslutade med ett snärtigt skott i bortre hörnet när Panthers slog Detroit Red Wings med 5-4.

Målet var Strålmans fjärde för säsongen och innebar 5-3 för Panthers 13:24 in i den tredje perioden. Totalt har det blivit 12 poäng (4+8) på 36 matcher för den stabile 33-årigen sedan ankomsten till Panter i somras.
I Red Wings stod Patrik Nemeth för en assist. Han har gjort sex poäng (1+5) på 33 matcher den här säsongen.
ARVIDSSON MED MÅL FÖR TREDJE MATCHEN I RAD
Viktor Arvidsson gjorde sitt nionde mål för säsongen när han i powerplay tryckte in pucken bakom Matt Murray på returen på Calle Järnkroks tunga skott från blå. Målet innebär att Arvidsson hittar målet i sina tre senaste matcher och tar honom upp på 18 poäng (9+9) på 26 matcher den här säsongen.
Järnkrok står på 27 poäng (12+17) på 38 matcher den här säsongen.
Filip Forsberg noterades också för en assist i matchen och har gjort 27 poäng (14+13) på 31 matcher.
I Penguins var Patric Hörnqvist tillbaka i spel efter att ha missat de tio senaste matcherna på grund av skada. Han spelade 15:23 i matchen varav 4:07 var i powerplay.
WALLMARK ÖPPNADE MÅLSKYTTET IGEN
Efter att ha gett sitt lag ledningen mot Rangers igår öppnade Lucas Wallmark målskyttet för andra matchen i rad då hans Carolina Hurricanes besegrade Washington Capitals med 6-4 hemma i PNC Arena.

CAR-WSH:Wallmark inleder målskyttet med snabbt skott

I spel fem mot fyra 10:38 in i den första perioden tappade Caps-försvaret helt markeringen på Wallmarks som kunde snärta in sitt åttonde mål för säsongen från den högra tekningscirkeln.
Wallmark står efter 39 spelade matcher den här säsongen på 18 poäng (8+10).
I Capitals svarade Nicklas Bäckström och Carl Hagelin för var sin assist.
Bäckström har gjort 29 poäng (8+21) på 32 matcher, Hagelin står på nio poäng (1+8) på 29 matcher.
MARKSTRÖM BRILJERADE DÅ ELIAS PETTERSSON BLEV MATCHVINNARE
Elias Petterson gjorde ett mål och en assist då Vancouver Canucks besegrade Los Angeles Kings med 3-2 hemma i Rogers Arena.
Målet, hans 18:e för säsongen, kom efter 7:05 i den tredje perioden och visade sig bli matchavgörande. J.T. Miller jagade ifatt en puck i offensiv zon och hittade rätt med en backhandpassning som Pettersson nöp till direkt på. Målet kom bara 19 sekunder efter att Kings utjämnat till 2-2.
Pettersson som också hade en assist i matchen har nu gjort 41 poäng (18+23) på 38 matcher den här säsongen.
Den kanske största anledningen till att Canucks kom undan med segern var Jakob Markström som motade hela 49 av 51 skott i matchen, 0,961 räddningsprocent. Det är det största antalet skott han fått på sig under sin NHL-karriär. Markström, som utsågs till matchens första stjärna, stod för en handfull stålande parader och tog sin 13:e vinst för säsongen.
I Canucks stod också Alexander Edler för en passningspoäng. Han har gjort 17 poäng (4+13) på 29 matcher den här säsongen.
ÖVRIGA SVENSKA NOTERINGAR FRÅN NATTEN:
* John Klingberg stod för två målgivande passningar då Dallas Stars besegrade Colorado Avalanche med 3-2 efter straffar.
Med det har Klingberg gjort fem poäng (0+5) på de fyra senaste matcherna och sammantaget har han 15 poäng (2+13) på 31 matcher den här säsongen.
* Oliver Ekman-Larsson stod för assisten då Michael Grabner gjorde Arizona Coyotes enda mål i ökenderbyt mot Vegas Golden Knights. OEL serverade Grabner öppet mål efter ett klapp-klapp-anfall och står nu på 17 poäng (4+13) på 39 matcher den här säsongen.
Vegas vann matchen med 4-1.
* San Jose Sharks Melker Karlsson utgick i den första perioden i matchen mot Philadelphia Flyers efter att ha fått pucken i huvudet då han täckte ett skott från Ivan Provorov. Sharks har inte kommit med någon uppdatering om hur allvarligt skadad "Melkman" är.