NSH-ARI: Arvidssons har tur med studsen

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värde att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Under natten mot julafton var det gott om svenska mål-klappar som delades ut innan lagen nu går på ett par dagars vila över helgen.

Två av dem kom från Nashville-duon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson som med varsitt mål hjälpte Predators att besegra Arizona Coyotes hemma i Bridgestone Arena.
Forsberg öppnade målskyttet i slutet av första perioden där Preds vann skotten med 22-5.
Stekhete lagkaptenen Roman Josi skickade pucken mot mål och efter ett par studsar hamnade den hos Forsberg som vid sidan av målet kyligt sparkade fram pucken till sig själv och lyfte in pucken.
7:53 in i den andra perioden spelade Calle Järnkrok och Mattias Ekholm upp pucken till Arvidsson som skickade iväg ett stenhårt slagskott som tog i axeln på Yotes-keepern Antti Raanta och dalade in i mål.
Arvidsson, som skadade sig i matchen mot St. Louis Blues den 23:e november, gjorde comeback i lördagens match mot Boston. Nu gjorde han mål igen för första gången sedan den 2 november.
Med målet har Arvidsson nu gjort 16 poäng (7+9) på 24 matcher den här säsongen.
- Det är alltid kul att göra mål. Särskilt som det var ett tag sedan, säger Arvidsson till NHL.com/sv. Det var lite turligt med skönt att se pucken ta sig över mållinjen.
- Vi kom in i matchen riktigt bra och dominerade i den första perioden. Vi tryckte på rejält i offensiven och kunde sedan spela hem matchen starkt. En skön seger för oss.

TBL-FLA: Hedman överlistar Bobrovsky från blå

DUBBLA SMÄLLKARAMELLER FRÅN VICTOR HEDMAN
Victor Hedman gjorde två mål och slog en målgivande passning när Lightning vann tydligt över Florida Panthers med 6-1 i Amalie Arena.
Det var två riktiga smällkarameller som båda skickades upp i samma kryss bakom Sergei Bobrovsky i gästernas mål.
Hedman krutade in 2-0 för Bolts 15:06 in i öppningsrundan efter ett massivt tryck från hemmalaget. Brayden Point flippade upp pucken till svensken vid blå och skottet visslade förbi Ondrej Palat som skymde framför mål.
Med knappa två minuter kvar av den tredje perioden klappade Hedman till igen efter förarbete av Nikita Kucherov. Den här gången kom skottet från den vänstra tekningscirkeln.
Med nattens poängskörd går Hedman upp på 32 poäng (9+23) på 33 spelade matcher, vilket innebär en fjärdeplats i backarnas poängliga.

VGK-COL: Landeskog gör mål i sin 600:e NHL-match

LANDESKOG FIRADE 600 MATCHER MED MÅL
Gabriel Landeskog gjorde ett av målen då Colorado slog Vegas med 7-3 borta i T-Mobile Arena.
Avs-kaptenen slog till med sitt åttonde mål för säsongen då han bröt in från vänsterkanten i powerplay och avlossade ett snabbt skott som Marc-Andre Fleury inte kunde hålla emot. Målet innebar 4-2 till Avs i den andra perioden.
Landeskog har gjort 14 poäng (8+16) på 21 spelade matcher den här säsongen.
Matchen mot Golden Knights var också hans 600:e i NHL-karriären för Landeskog som valdes som nr 2 i NHL-draften 2011. Under nio säsonger i Colorado har det blivit 430 poäng (185+245) för den 27-årige Stockholmaren.

TOR-CAR: Nylander skickar pucken i nät i powerplay

NYLANDER OCH ENGVALL NÄTADE I TORONTOS MÅLFEST
William Nylander och Pierre Engvall stod för varsin fullträff i målfesten då Maple Leafs besegrade Hurricanes med 8-6 i Scotiabank Arena.
Nylander satte 2-0- för Toronto 3:40 in i den första perioden då John Tavares hittade svensken ledig framför mål i powerplay. Nylander pricksköt in pucken bakom Petr Mrazek för sitt 14:e mål och 28:e poäng på 38 matcher.
Engvall fastställde slutresultatet i öppen bur med 1:40 kvar av den tredje perioden.
Han har gjort sju poäng (3+4) på 16 matcher den här säsongen.
I Carolina slog Lucas Wallmark två målgivande passningar och går upp på 15 poäng (6+9) på 37 matcher.

MIN-CGY: Eriksson Ek förvaltar Fialas framspelning

ERIKSSON EK MED TREDJE FÖR SÄSONGEN DÅ WILD VANN
Joel Eriksson Ek gjorde ett av Minnesotas mål då Calgary Flames besegrades med 3-0 hemma i Xcel Energy Center.
Den 22-årige Karlstadsonen jobbade hårt på djupet i anfallszon och jobbade fram pucken till Ryan Donato i sarghörnet. Donato skickade pucken vidare bakom mål till Kevin Fiala som direkt spelade in framför mål där Eriksson Ek tagit ny position. Svensken nöp till direkt och satte sitt tredje för säsongen.
Totalt har det blivit 13 poäng (3+10) på 31 matcher för Eriksson Ek den här säsongen.
I slutet av matchen vallade Jonas Brodin fram pucken till Eric Staal som lyfte in pucken i öppen bur. Assisten var Brodins 16:e poäng (1+15) på 38 matcher den här säsongen.

NYI-CBJ: Stenlund överlistar Greiss i powerplay

ANDRA MÅLET PÅ FEM MATCHER FÖR KEVIN STENLUND
Hårt skadedrabbade Columbus Blue Jackets fortsätter att vinna. I natt kom femte raka segern då New York Islanders besegrades på bortais med 3-2.
Kevin Stenlund bidrog till vinstengenom att han nypa in 1-1 i powerplay 13:42 in i den andra perioden.
Stenlund höll först kvar pucken i zon då Isles försökte rensa, fick sedan tillbaka den vid toppen av den högra tekningscirkeln och skickade in ett lågt skott bakom en skymd Thomas Greiss i hemmaburen.
Målet var Stenlund andra i NHL-karriären som nu är fem matcher lång (2+0).
Alex Wennberg plockade en assistpoäng i matchen och står på 11 poäng (2+9) på 36 spelade matcher den här säsongen.

PHI-NYR: Fast nätar med ett direktskott i boxplay

FAST MED RANGERS MÅL I FÖRLUSTEN MOT FLYERS
New York Rangers hade en tung kväll borta mot Philadelphia Flyers. I Wells Fargo Center vann hemmalaget med 5-1 efter att Henrik Lundqvist stoppat 25 av 30 skott, 0,833%.
Flyers gjorde fem obesvarade mål efter det att Jesper Fast gett Rangers ledningen i numerärt underläge i mitten av den första perioden.
Brady Skjei avslutade en kontring med ett avslut via axel och ribba innan han snappade upp pucken igen och hittade en ledig Fast i slottet. Svensken nöp till direkt och skickade in sitt sjätte mål för säsongen.
Totalt har Fast gjort 13 poäng (6+7) på 35 matcher den här säsongen.
MARKSTRÖM TRYGG I CANUCKS SEGER ÖVER OILERS
Jacob Markström gjorde en fin match då Vancouver Canucks besegrade Edmonton Oilers hemma i Rogers Arena.
Markström stoppade 27 av 29 skott, 0,931% och bärgade sin tredje raka vinst och tolfte seger för säsongen.
Han kunde dock inte stoppa Oscar Klefbom från att näta för Oilers.
I Powerplay använde sig Klefbom av trafiken framför kassen och snärtade iväg ett handledsskott som hittade in i krysset bakom Markström.
Målet var Klefboms fjärde för säsongen vilket gör hans poängtotal till 23 (4+19) på 40 matcher den här säsongen.
Loui Eriksson gjorde sin andra poäng (2+0) i säsongens 14:e match då han i matchens slutskede bjöds på öppen bur av Alexander Edler. Edler, som gjorde sin första match sedan den 30:e november, är med assisten uppe i 15 poäng (4+11) på 27 matcher.

VAN-EDM: Klefbom hittar en lucka genom trafiken

ÖVRIGA SVENSKA NOTISER FRÅN NATTEN
* Linus Ullmark vaktade kassen för Buffalo Sabres i förlustmatchen, 1-3, borta mot Ottawa Senators. Ullmark räddade 27 av 29 skott 93,1 då Sens fastställde slutresultatet i tom bur.
* Robin Lehner fick hoppa in i Blackhawks-kassen i mitten av den andra perioden efter att Corey Crawford släppt in fyra mål på 20 skott. Lehner stoppade sedan 21 av 24 skott då Devils vann med 7-1. Jesper Bratt noterades för en assist. Han har gjort elva poäng (6+5) på 31 matcher den här säsongen.
* Jacob de la Rose plockade upp en assistpoäng då St. Louis Blues besegrade Los Angeles Kings med 4-1. 24-åringen har i och med det gjort åtta poäng (2+6) den här säsongen. På de 18 matcher han spelat med Blues sedan flytten från Detroit Red Wings har det blivit fyra poäng (1+3) för de la Rose.

* Panthers Anton Strålman tvingades i början av den tredje perioden bryta matchen Mot tidigare lagkamraterna i Lightning efter att ha träffats av ett skott i hjälmen. Strålman fick sy ett par stygn, men ska vara ihoplåstrad och läkt till Floridas nästa match den 28:e december, hemma mot Detroit.