BUF-SJS: Karlsson avslutar Labancs fina crosspass

Svenskarna i NHL blir allt fler. Men vilka har gjort mål, vilka målvakter storspelade, vilka har poängsviter värt att notera? I Svenskkollen tar vi ett lite djupare grepp på omgångens svenska insatser.
Natten bjöd på tio spännande matcher och det var gott om svenskar i hetluften - och i målprotokollen. Flest svenskpoäng från omgången hittar vi i Nashville för trots att skarpskytten Filip Forsberg fortfarande finns på skadelistan (tre missade matcher nu) fortsätter den svenska poängproduktionen jobba på högvarv i Predators. I nattens 6-1-seger mot Anaheim Ducks stod den för hälften av målen.

Mattias Ekholm gjorde sitt tredje för säsongen i mitten av den andra perioden då han i numerärt underläge kom helt fri efter att ha snappat åt sig pucken i mittzon. Backen var hur säker som helst och tryckte in 4-0 med ett resolut skott i krysset. Ekholm har gjort sex poäng (3+3) på nio matcher den här säsongen.
- De var på väg genom i mittzon och lyfte en puck framåt. Jag klev fram och knep den, säger Ekholm till NHL.com/sv om målet. Jag fick gott om tid på mig att tänka på vad jag skulle göra men jag försökte hålla det enkelt som skjuta. Den gick in och det var riktigt skönt. Det kändes som ett viktigt mål just då och de gjorde att vi kunde dra ifrån.

NSH-ANA: Ekholm stjäler pucken och nätar i boxplay

4:30 in i den tredje akten rev Viktor Arvidsson åt sig pucken bakom Ducks-kassen, bröt sig in framför målet och snärtade in pucken vid närmsta stolpen bakom Ryan Miller. Ett nytt viljemål av Arvidsson.
Efter 8:30 kom kvällens andra mål från Arvidssons klubba efter att han tillsammans med Calle Järnkrok kommit i ett två mot ett-läge. Arvidsson levererade passningen till Järnkrok som nöp till direkt. Pucken rullade under Miller i knapp styrfart och Arvidsson hjälte den in de sista centimetrarna.
- Vi är jättebra kompisar utanför rinken och det märks på isen, säger Arvidsson om att ha Järnkrok som kedjekamrat. Vi känner varandra väldigt bra och prata om allt. På isen gör han hela tiden bra saker. Han är en smart hockeyspelare som borde få mer uppmärksamhet för sitt spel.

NSH-ANA: Arvidssons jobb leder fram till mål

Arvidsson har med nattens två mål gjort åtta poäng (5+3) på nio matcher den här säsongen. Järnkroks assist tar honom till sex gjorda poäng (1+5) den här säsongen. Också han har spelat Preds alla nio matcher.
ERIK KARLSSON MED FÖRSTA FÖR SÄSONGEN
San Jose Sharks förlorade för andra gången på tre dagar mot Buffalo Sabres då den andra matchen i hemma-borta-mötet spelades KeyBank Center.
Slutresultatet skrevs till 4-3 till Buffalo efter förlängning. Detta efter att Sharks Erik Karlsson gjort 3-3-målet 11:27 in i den tredje perioden.
Karlsson kom farande ner från sin backplats och skickade in ett direktskott under Carter Hutton i Buffalo-buren. Karlsson som fått igång poängproduktionen ordentligt svarade också för en assist vid Dylan Gambrells 1-0-mål. Med det har Karlsson gjort åtta poäng (1+7) på åtta matcher den här säsongen.
- Vi spelar OK men vi vinner inte och det är det allt handlar om, säger Karlsson. När vi ändå gör en hygglig match måste vi hitta vägar att plocka med oss segern. Det är något vi får jobba med. Nu fick vi med oss en pinne men det är inte något vi är nöjda med på något sätt.
Vid Sharks 1-0-mål var det dessutom Marcus Sörensen som jobbade fram pucken till Erik Karlsson. Det tar Sörensens poängskörd i år till tre (2+1) på sex spelade matcher.
I Buffalo noterades både Rasmus Dahlin och Victor Olofsson för varsin passningspoäng vid Jack Eichels 1-2 reducering i powerplay.
Dahlin står med det på tio poäng (1+9) den här säsongen, Olofsson har nio (6+3). Båda har spelat tio matcher.
ELIAS LINDHOLMS SJÄTTE FÖR SÄSONGEN
Då Calgary Flames förlorade hemma i Scotiabank Saddledome mot Washington Capitals med 3-5 stod Elias Lindholm sin sjätte fullträff för säsongen.
I ett powerplay 3:19 in i den andra perioden fick han en perfekt passning av Johnny Gaudreau och vräkta upp pucken i nättaket bakom Braden Holtby i Caps-kassen.

CGY-WSH: Gaudreau sätter upp Lindholm i powerplay

Målet innebär att Lindholm gjort sju poäng (6-1) på elva matcher den här säsongen.
I Washington har Nicklas Bäckström nu gjort nio poäng (2+7) på elva matcher. Detta efter att han stått för framspelningen till Alexander Ovechkin vid gästernas 3-2-mål.
PÄR LINDHOLM ÖPPNADE MÅLKONTOT I BRUINS
När Boston Bruins besegrade Toronto Maple Leafs med 4-2 hemma i TD Garden gjorde Pär Lindholm sitt första mål för säsongen och det första i Bruins-dressen.
Sent i den tredje perioden kom Lindholm i ett två mot ett-läge med Sean Kuraly. Kuraly gick på eget avslut som Michael Hutchinson kunde avstyra, men returen gick rakt i gapet på Lindholm som kunde raka in pucken.

BOS-TOR: Lindholm nätar med en backhand

Målet var första poängen för säsongen och kommer mot Toronto som trejdade bort honom mot Nic Petan i februari förra året. Lindholm har spelat fem av Bruins elva matcher den här säsongen.
I Maple Leafs stod William Nylander för en assist. Det var hans sjunde poäng (3+4) på elva matcher den här säsongen.
HÖRNQVISTS FEMTE RÄCKTE INTE FÖR PENGUINS
Patric Hörnqvist gjorde sitt femte mål för säsongen då Pittsburgh Penguins jagade Florida Panthers i BB&T Center.
Efter att Panthers misslyckats med att få pucken ur egen zon kunder Sidney Crosby valla fram pucken i sargen fram till Jake Guentzel som i sin tur hittade Hörnqvist vid den bortre stolpen.
Målet innebar 2-3 för Pens som emellertid skulle förlora matchen med 2-4.
Hörnqvist har gjort åtta poäng (5+3) på tio matcher den här säsongen.

FLA-PIT: Hörnqvist stöter in Guentzels passnings

I hemmalaget noterades Anton Strålman, som hade 22:42 minuters istid, för en målgivande passning då han i den tredje perioden skickade en puck mot mål som Jonathan Huberdeau styrde in.
Strålman har öppnat säsongen med att göra fyra poäng (0+4) på nio spelade matcher.
SEGER FÖR MARKSTRÖM, DUBBLA ASSIST FÖR PETTERSSON
Jacob Markström utsågs till matchens tredje stjärna när hans Vancouver Canucks besegrade Detroit Red Wings med 5-2 borta i Little Caesars Arena.
Markström motade 31 av 33 skott i matchen, båda de insläppta målen tillkom i numerärt underläge.
Segern var den fjärde i raken för Markström och den sjätte starten den här säsongen. Totalt har han en räddningsprocent på 93,3 med i genomsnitt 2,15 insläppta mål per match.
I samma drabbning slog Eilas Pettersson två målgivande passningar, hans sjunde och åttonde för säsongen. Pettersson har med det gjort tio poäng (2+8) på nio matcher den här säsongen.

LEHNERS MED FIN INSATS I STRAFF-FÖRLUST
Robin Lehner gjorde en stark insats i Chicago Blackhawks straff-förlust mot Vegas Golden Knights då han stoppade 33 av 34 skott.
Lehner, som utsågs till matchens tredje stjärna, höll nollan ända tills de bara återstod 1:32 av den tredje perioden då Vegas, med sex utespelare, kvitterade genom Nick Holden.
I förlängningen tvingades Lehner till ett par fina aktioner då Chicago drabbades av en utvisning och kunde spela fyra mot tre.

CHI-VGK: Lehner stoppar Pacioretty med plocken

ÖVRIGA BLÅGULA PRESTATIONER:
*Carl Söderberg noterades för en passningspoäng när Arizona Coyotes besegrade New York Rangers med 3-2 efter förlängning. Söderberg har den här säsongen sex poäng (2+4) på åtta matcher.